Araç sahibinin 1yıl içerisinde toplamda Yurtdışında araçla bulunma hakkı 6aydır.Aynı sekılde aracında.
Bu şu demek.Araç benım uzerıme sokuldu turkıyeye,pasaportta gumruk muhuru benım pasaportumda vurulu.Ben bu arac ıle turkıyede TOPLAM 1 YIL ıcerısınde 6ay bulunabılırım.Istersem hergun gır cık yaparım,istersemde 3ayx2 1ayx6 şeklinde kalırım TOTAL 6 ay.
O arac'ı babam 6ay ben turkıyede bulunduktan sonra,tekrar turkıyeye sokamıyor.(zaten sacmalık olurdu).Gumruk kayıdında aracın kaydı zaten bulunmakta çunku.Ama gidipte soyad farklı ad farklı bir kişi tabiki sokabilir.Kısa özet bu şekilde. 6aydan fazla kalmak ıstersenızde gumruk ıle gorusup,mazuretinizi belırtıp gereklı ızını alabılırsınız.Masraf olmasın yada hava kosullarından dolayı gerı donemezsenızde,gunlugu 7.5 liradan ihtisas gümrüğüne(yesılkoy) bırakıp.Tutanakla birlikte(arac uzerınde ve ıcınde bulunanların ısaretledıgınız bır form) anahtarınızı teslım edıyorsunuz.Gumruk sıze kac gun ızın verırse kullanabılırsınız(yok kullanmak ıstemezsenız durumunda bu yazdıgım gecerlı).
2yıl muhabbeti resmi gazete(yada herne ise adı işte) orda yayınlanmadı(yayınlandıysa da ben bılmıyorum)bilgisi olan bilgilendirirse iyi olur.Yayınlansa ben kendı aracımı zaten suan turkıyede bulunduruyo olurdum :o Kafanıza takılan başka birşey olursa bıldıgım kadarıyla sıze aktarırım.2007den beri turkıyeye gırıs cıkıs yapmaktayım araçla..