User Tag List

Sayfa 1/3 123 SonSon
43 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Taksicilere ara sıra hak vermek lazımmış.

Jem89 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Taksicilere ara sıra hak vermek lazımmış.

Denizli'de sürekli müşterisi olduğum taksici var..ne taksimetre açar ne para sorar..Param varsa veririm yoksa olduğu zaman veririm.. Ve gayette uyguna götürür.. Ailecek alo deriz yani.

İstanbula araba bakmaya gidecekmiş.3 gün orada kalacakmış..Beni bir yere götürürken şakayla karışık al 3 gün çalış dedi..Biraz da canım sıkkındı.. sorunları da biliyordu kafan dağılır dedi..Bende tamam dedim

Sabah 7:30'da başladı maceram ilk müşterime gittiğimde çok heyecanlandım.Sanki ilk defa araba kullanacakmış gibi Denizli'de de tanınan birisi bu arada taksi sahibi.. 4 tane taksisi var ve işleri çok iyi..

Hakkaten çok stresli ve koşturmaca olan bir iş..Daha bir müşteri binerken telefonum çalıyor..Başka birisini almaya gitmem gerekiyor..Yardıra yardıra gidiyorum..

Birisi biniyor..Çok acil bas basabildiğin kadar diyor.. Yaşlı bi teyze biniyor.. 40'ı geçince yavaş oğlum demeye başlıyor.. Ve sabahtan akşama kadar direksiyon sallamak deyimi gerçekten doğru..

Sabah 7:30'da başladım akşam 12'ye kadar.. Resmen pestilim çıktı ve ertesi gün 8:30 da işe başlayacağım. O kadar yorgunluk, uykusuzluktan sonra yine aynı maraton..

Bende çok kızardım taksicilere''Ulan nasıl araba kullanıyor, nasıl gidiyor, nerde duruyor,burda müşterimi iner, burda beklenir mi'' vs diye.. Ama olabiliyor..

Ben bunları 2 günde yaşadım..Yarın son günüm akşam teslim edeceğim arabayı Ama devamlı bu koşturmaca içinde olanları anlamak lazım..

kaldı ki ben bu yorgunluğu Denizli gibi küçük bir şehirde yaşadım..İstanbul-Ankara'da düşünemiyorum..

Yani ara sıra hak vermek gerekiyor taksici arkadaşlara..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    denizli de dolmuşlar götürüyor parayı taxiler daha az iş yapıyor ama tabi denizlide bayan şöför + deneyimsiz şöför cok olduğu için cıldırmamak elde değil

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    evet arada "ya bırak adamı bişey deme şimdi , sabahtan beri çalışıyor " demek gerekir. kazasız belasız teslim edersin inş hayırlı işler

Ufuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Allah için zor meslek.Sırf trafik durumları olsa yine iyi.İti var kopuğu var.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TURBONUR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    denizli de dolmuşlar götürüyor parayı taxiler daha az iş yapıyor ama tabi denizlide bayan şöför + deneyimsiz şöför cok olduğu için cıldırmamak elde değil
    Aynen.. Denizli'de çok fazla bayan şoför var..

Alıntı oğuz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    evet arada "ya bırak adamı bişey deme şimdi , sabahtan beri çalışıyor " demek gerekir. kazasız belasız teslim edersin inş hayırlı işler
    Sağolasın..İnşallah kazasız belasız teslim ederiz

Alıntı ST-max Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Allah için zor meslek.Sırf trafik durumları olsa yine iyi.İti var kopuğu var.
    Tabii birde onlar var..

SekoLive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    cem konuya başlarken daha acayip bişi bekliyordum soft oldu bu konun

zor iş okadar saat başkaları için yol yapmak bide istanbuldaysanz...
    Biz Kaybettik, Cennet Kazandı. Seni Çok Özlüyoruz Kubilay YILDIZ

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    söylede bir durum var coğu taksici gece ve gündüz olarak 2 vardiyalı calışıyor.yanin senin gibi calışan sayısı cok az.
    OEM+

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SekoLive Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    cem konuya başlarken daha acayip bişi bekliyordum soft oldu bu konun

zor iş okadar saat başkaları için yol yapmak bide istanbuldaysanz...
    Ahahahaha valla bugün enteresan birşey yaşamadım ya.. En garip şey, 2 tane hayat kadını bindi taksiye.. O oldu.. Onlarda konuşmadılar zaten

Low-Rider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    50 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    kafasına göre istediği yere yolcu indirip bindirmesinin bahanesi değil bunlar

ha hadi diyelim kafasına göre istediği yerde durdu , o zaman önünde bir araç dursa 4lüleri yaksa niye anasına küfretmişin gibi korna çalıyor hepsi?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı trgy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    söylede bir durum var coğu taksici gece ve gündüz olarak 2 vardiyalı calışıyor.yanin senin gibi calışan sayısı cok az.
    Tabiki.. Bu iş sahibinde 4 tane araç var.. 6 şoför çalışıyor.. 2 si sabit gündüz.. Diğer 4'ü geceleri değişiyor.. o iki araç 24 saat faal durumda.. Geceleri çalışmak yorgunluk bakımından daha az yorucu Denizli gibi bir yerde.. 1 yada 2 kez müşteri çıkıyormuş geceleri.. Ama işte hayatı etkiliyor o da.

Alıntı Low-Rider Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kafasına göre istediği yere yolcu indirip bindirmesinin bahanesi değil bunlar

ha hadi diyelim kafasına göre istediği yerde durdu , o zaman önünde bir araç dursa 4lüleri yaksa niye anasına küfretmişin gibi korna çalıyor hepsi?

Bana ne bağırıyosun be

Yok ama kanka..Bi tane kokona bindi.. Bi firmanın sahibinin hanımıymış.. Öyle bi yerde dur inicem dediki..Biraz ilerde dursam dedim..Niye yürüyeceğim ki ben dedi..Öyle olunca da durmak zorunda kaldım.. Çok saçma bi yerdeydim..Arkamda da arabalar vardı..

İki tarafıda memnun etmek zor iş Ama tabii karaktersizleri de vardır öyle.

Eyüp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Taksicilik zor zanaat olsa gerek..İstanbulda günde 17-18 saat çalışan taksiciler var..

Uzaklaştırılmış Kullanıcı
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ya dediğin gibi aslında.tek taksicilerde değil aslında otobüsçüleride unutmamak lazım.Dolmuşçuları değil ama sadece otobüsleri.Adam akşama kadar hangi öküzlerle uğraşıyor kim bilir o büyük otobüsle.Biz bile fıttırıyoruz burada nasıl gidiyosun diye.İsyan son haddinde.

poseidon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Azrail taksici, minibüsçü, mühendis, öğrenci, muhasebeci bakmaz trafikte hata yapanı alır götürür.
    Ben duruma böyle bakıyorum. Taksilere göz yumalım derken biz 80 ile giderken yolun ortasında yolcu almak için kazık fren yapan taksiciye göz mü yumalım mesela????
    "Laf ağızdan çıkana kadar sizin esirinizdir. Çıktıktan sonra siz onun esiri olursunuz."

streetracer_nos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Birşeyi çok uzun süre yapıyor diye hatalı yapmak zorunda değil kimse .ben trafikte düzgünce makas atan(fren yaptırmadan ) ya da düzgünce yol isteyen adama kızmam .ama lank diye frene basan önüme kıran adamlarada tepkimi gosteririm.taksici dolmuşçu halk otobuscu bu kavram içinde.Bi işi ya düzgün yap ya da yapma

CRUEL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    denizlide öleyse biz napalım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı trgy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İstanbul'da genelde aracın üzerinde çalışan araba sahibine 24 saat için bir yevmiye veriyor en son 220 TL idi, 5 TL durak parası veriyor. Tüm bunların üzerine yakıtıda dolu alıp dolu veriyorlar. Arabayı alan sürücü 24 saat kesintisiz çalışıyor, 225 TL masraf ve yakıtı çıkardıktan sonra kalanda kendisinin kazancı oluyor, kısacası ekmek çok zor arkadaşlar.

TechTurkey Evrenoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    120 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Kimse kusura bakmasın amöa ben hak vermiyorum..

Yoğun ve zor koşullar altında çalışıyor diye abuk subuk araba kullanmak, olmadık yerlerde durmak gibi bir hakkı yok taksicilerin. Her işin zorluğu var..

Sabahtan akşama kazma sallayan amele ne yapsın? Güneş altında ter içinde sabahtan akşama çalıştıktan sonra tepesi atıp o kazmayı 3-5 kişiye sallasa haklı mı olacak?

Kafasının yanından vızır vızır kurşun geçen askerler şehre indiğinde boşaltsa bir şarjörü olur mu diyecez buna?

Doktor sabahtan akşama ameliyata giriyor diye yanlış damarı kesse ve birini öldürse eyvallah kim diyecek?

Her işin zorluğu var kısaca.. Zorluğu var diye kanun ve kural dışı hareketler haklı bulunmaz.. Zor geliyorsa yapmayacaksın. Daha kolay yapabileceğin işleri arayacaksın.. Hepimiz iş hayatında binbir zorlukla karşılaşıyoruz, herkesin kendine göre bir derdi var.. Dert var diye zıvanadan çıkıp bir de bu zıvanadan çıkmışlığa hak beklemek yanlış..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Evrenoz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kimse kusura bakmasın amöa ben hak vermiyorum..

Yoğun ve zor koşullar altında çalışıyor diye abuk subuk araba kullanmak, olmadık yerlerde durmak gibi bir hakkı yok taksicilerin. Her işin zorluğu var..

Sabahtan akşama kazma sallayan amele ne yapsın? Güneş altında ter içinde sabahtan akşama çalıştıktan sonra tepesi atıp o kazmayı 3-5 kişiye sallasa haklı mı olacak?

Kafasının yanından vızır vızır kurşun geçen askerler şehre indiğinde boşaltsa bir şarjörü olur mu diyecez buna?

Doktor sabahtan akşama ameliyata giriyor diye yanlış damarı kesse ve birini öldürse eyvallah kim diyecek?

Her işin zorluğu var kısaca.. Zorluğu var diye kanun ve kural dışı hareketler haklı bulunmaz.. Zor geliyorsa yapmayacaksın. Daha kolay yapabileceğin işleri arayacaksın.. Hepimiz iş hayatında binbir zorlukla karşılaşıyoruz, herkesin kendine göre bir derdi var.. Dert var diye zıvanadan çıkıp bir de bu zıvanadan çıkmışlığa hak beklemek yanlış..
    Katılıyorum hele hele bazıları yolu babasınınmış gibi sanıp istediğini yapıyo ya insanın çıldırmaması elde değil bazılarına hak vermek lazım ama

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bir gün birininde çıkıp rolling v.s düellolarına napıosun arkadaş dediğini duymadım ama konu taksi otobüs minibüs olunca trafik canavarı
    Alıntı tünayK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hadi ölçülerimizi paylaşalım... örnek: x.xx mt ve xx cm.

not: x cm. olanlarda üzülmesin her şey mi canım seks

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)