kazalar süper...
CMC Mercedes-Benz 300SLR Uhlenhaut Coupé
Önce araç hakkında ilgi vereceğim.
"Mercedes-Benz motorsporları departmanının başında olan Rudolf Uhlenhaut tarafından 1955 yılında;1956 sezonu için kapalı kabini ile Le Mans ve Mille Miglia gibi yarışlarda rekabet etmesi için pilot proje olarak hayata geçirilen 300 SLR Uhlenhaut,ne yazık ki 1955 Le Mans 24 saat yarışında Mercedes-Benz takımından Pierre Levegh'in sebep olduğu yaklaşık 100 kişinin ölümü ile sonuçlanan felaket sonrası Mercedes takımının yarışlardan çekilme kararı alması ile hiç yarışamadan 2 adet prototip ile günümüze kadar ulaştı. Halen ilk hâli ile özenle korunan araçlardan biri Stuttgart Mercedes-Benz Müzesi'nde bulunuyor."
Model uzun zamandır aklımdaydı ama yaklaşık 2 ay önce aldım.Paylaşmak bugüne kısmet oldu.İlk kez bu kadar detaylı bir modele sahip oldum ve açıkçası iyi ki de almışım dediğim bir model oldu.Baktıkça bakasım;kurcaladıkça kurcalayasım geliyor..![]()
1817 Parçadan oluşan 1206.limitli üretim CMC Mercedes-Benz 300SLR Uhlenhaut Coupé;
Lastiklerdeki yazılar ve kıl kalınlığında akortlar beni benden alan diğer detaylar arasında..
Yan cam açılıp kapanabiliyor..
Sileceklerde gerçek lastik silgi var.
Bagaj kaputunun altında küçücük yay var;göstermeye çalıştım ama sanırım olmadı.Fakat çalışan o kadar küçük bir parçayı yapmaları bile çok hoş..
Ve en çok etkilendiğim asıl bölüme geldik.Motor kaputunun altı muhteşem güzellikte.Blok sanırım metal ve enjeksiyon grubu yine harika güzellikte.Blokta "Mercedes-Benz" plakası var ve yazısına varana kadar işlemişler.Ayrıca sağ farın yanındaki hava girişinin arkası süzgeçlive bağlı olduğu boru da fotolarda görülmekte.
Stepneler dahil olmak üzere tüm tekerleklerin sökülebilmesi ise ayrı bir güzellik..
İç mekan dönemini tam anlamıyla yansıtıyor.Döşemelerin deri olması da + kazandıran detaylar arasında..
![]()
Mercedes-Benz 190E 2.5 16 Evo II DTM #11
![]()
Çocukluktan Beri 1/43 ve 1/32 Araç Biriktiriyorum 70Küsür Tane Var ŞimdilikYakında Hepsini Bi Arada Çekerim
![]()
e,30 u satıyormusunuz talıbım![]()
yeşil lamborghini balboni si olan varmı
Mercedes-Benz 300SLR'yi nereden temin ettiniz? bulursam ben de almak isterim, harikaymış.
Some cars are for boys and the others for real men only.
"M3 drivers have no friends."
Subaru evo 1/43 te ebayin anasını ağlattım 2 senedir topluyorum şu anda toplam 1/43 yaklaşık 45 tane oldu super görünüolar1/18 leri cok pahalı die giriştim ama iyiki öle yapmışım 1/43 te ceşit daha fazla
Uploaded with ImageShack.us
Aramıza yeni katılanlar:
1:18 Minichamps '71 Mercedes-Benz 300 SEL 6.8 AMG Seisonfinale
1:43 Norev '68 Fiat 124
Detaylı fotolar yakında..![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)