Hakan abi yap senden alalim valla :-))
Printable View
Hakan abi yap senden alalim valla :-))
zamanında bende çok araştırmıştım gaz tepkimesini hızlandırmak için. Arkadaşların dediği gibi gaza 1br bastığınızda kelebeği 2-3br açmaya yarıyor sinyali hızlandırmıyor. sabit gazda arabada sallantıya sebep olduğunu okumuştum. ucuz olsa alınıp denenebilir ama o fiyata değiceğini düşünmüyorum
Hocam elimde Sprintbooster dan 2 gömlek üstün ürün var elimde 450 den satıyorum hemen hemen her marka araca uygun var
ya gerenk yok o kadar para vermeye yiit 2.kornada bastınmı tamamdır :D
sprintbooster için güncel fikirleri alalım :)
Arkadaşımın 1.3 Dizel Astrasına taktırmıştık fark etmişti kalkışı zayıf bir araba olarak.
C220 Mercedes'e taktırdık virajlar daha zevkli olmuştu :)
cooper s olayı tamamen hurafe...bız 2008de denemek ıcın takmıstık hıc bı fark yoktu belkı 1de bırden one sılkelıyodu o kadar.yalan urun
termodinamiğin 2. kanunu kabaca der ki ne kadar ekmek o kadar köfte. yapmayın etmeyin. cidden power balance mode on olmuş.
Opel Astra 1.6 115 hp olana Wind booster taktık .Çok yavaş olan kalkış çok iyi oldu.
10 kademesi var.10. kademede 1. viteste kalkarken patinajdan araç sarıp durdu.
Arkadaşların dediği gibi değil.1 viteste gaza sonuna kadar booster olmadan bassan böyle bir tepki alamıyorsun.
Aracın bogaz kelebeğini bastığın miktardan fazla açtığı için aracın kullanımını çok keyifli hale getiriyor.
Az basıyorsun tepki alıyorsun.
Yarışacaksan işe yaramayabilir.
Ama trafikte yavaşlayıp hızlanıyorsan kullanımı güzelleştiriyor.
Tavsiye ederim. :icon_tup::icon_tup:
Hiç bir işe yaramaz çünkü teorik olarak gaza çeyrek bassanız bile tam gaz sinyali gönderir o kadar.
Kaç kere denedik hızlanmaları pboxda hiç bir fark yok ;)
Boşuna 500+ tl vermeyin onun yerine yazılım yaptırın gaz tepkisi artar zaten
dragstar nickli kemal ve yavuz aynı cihazdan yaptılar ve satıyorlar.istersen onlara ulaş.hem daa ucuz hem siteden biri olur.takar dener kullanır emin olursun. halatlı gaz kelebeklerinde işe yaramayan bir alet.elektronik gaz kelebeğin varsa iş görebilir.TPS sinyalini yanıltıyor okadar.
bence hiç alma ben aldım taktım sonra çıkarttım kenara koydum duruyo bi işe yaramıyo bu arada isteyen varsa çok ucuza verebilirm.
toplu alıma ben 4 dolara getiririm yok mu indiren? elektronik kelebeğin sinyali ile oynanıp insanlara sinyalı hızlandırıyor diye kakalan cihazlar bunlar.
azcık elektronik bilgisi olan bunu zaten kendi yapar 1-2 dolara mâl eder. ben bu cihazların üretilmesini zaten hoş görmüyorum çünkü yalan bilgilerle satılıyor gerçeği söylemeden.
o yüzden bu tür şeylerin satışını yapanlardanda alışveriş yapmam açıkcası. en azından bir satıcı gaz kelebeğinin sinyalini hızlandırıyor cümlesini kullanıyorsa gerçekleri bildiği halde benim için dürüstlüğü bitmiştir.
araçların garanti dışına çıkması söz konusu sanırım sprintbooster takmadan onun işlevini kendi yöntemlerimizle yapmamız?
yaw senin yerine pedala yüzde 5 basacağına 30 basıyor. sende ayağını daha dip bas farkeden bişi yok.
oda çok yaktırıcak sende basınca cok yaktırıcak ekonomi hızlanma filan hikaye.
Konuyu okudum herkez bildiği kadar yazmış.Piyasada xbooster ybooster birkaç tane ürün var fakat orjınali SprintBooster dır sarı kutulu.Bu ürün dışında hiçbir ürüne yaklaşmayın derim neden...Cunku sprintbooster senesini hatırlamıyorum ama SEMA da yılın ödülü secildi.Bu işin öncüsü bu markadır.Cevremde cok araca takıldı kullanma fırsatımda oldu uzun yolda ve sehir içinde.Bana göre bu parca 1.6 otm 1.4 otm veya motoru kasasına yetersiz kalan gaz tepkimesi cok yavaş araclar için şahane bir ürün fakat araca güç katmıyor fakat hızlandırıyor deniliyor bunu pek aklım almasada gaz tepkimesine katkısı var buda nerde faydalı sollamalarda ani manevralarda vs o kadar.Bu parcanın kısaca özeti şudur ''Gaz teli ile telsiz araclar arasında farkı kapatıyor'' Otm vites bir aracta Drive da giderken Sporta aldığınızda yada triptronige cektiğinizde aracın gaz tepkisi nasıl değişiyorsa buda öle değiştiriyor.. c2 vts için düz vites aracta cok verim alacağınızı düşünmüyorum.Son olarakta sahsen kendı arabam için konusayım 500 liralık bir parca takıp arabamı bozmak istemem cunku semada 1. secilsede bana elektronik bole parcalar guven vermiyor.
Ayrıca bu sprintbooster dsg-smg gibi kavramalı şanzımanlarda kırılmalara neden oluyor...
Özellikle kuru tip kavramaysa arıza lambası yakar durmadan ***** hep dipgaz sinyali gidiyor araca oda hem motor hemde şanzımanı bitiriyor...
Wind booster dip gaz vermiyor sen ne kadar basmasini istiyorsan o kadar kelebegi aciyor .10 kademesi var. Bence 2. Ve 4. Kademeler iyi goturuyor astrayi kullanmadan fikir beyan etmiyelim :)
bu konuda birkaç detay yazayım
1-her araçta işe yarar diye bir kural yok
bazı araçların gaz tepkileri zaten agresif
o yüzden işe yaramaz
mesela opel corsa da işe yarayabilir
ama mitsubishi colt czt de yaramayacaktır, çünkü zaten gaz tepkileri hızlı.
2-olay sadece sizin yerinize gaza daha çok basma değil
yani alıp test etmedim ama öyle değil
hani diyorsunuz ya ben %5 gaza basıyorum haydeee o bunu %30 yapıyor
hayır böyle değil ..
gaza basma süresi var
örnek vereyim:
bazı ekonomik yapılı araçlarda siz gaza bastınız diyelim
çaat anında tam gaz yaptınız ya
diyelim %0 dan %100 0.1 saniyede tam gaz yaptınız
yada %0 dan %50 gaz pedalına bastınız bu süre ne kadar zaman alır ? işte en fazla 0.1 saniye
bu sinyal ecu ya gider
oradan gaz kelebek motoruna gider
motor gaz kelebeğini açar ...
şimdi siz %0 dan %50 gaza 0.1 saniyede bastınız ya ?
hah işte o motor o gaz kelebeğini 2 saniye sonra %50 ye getiriyor
belkide 3 saniyede
anladınızmı farkı ?
siz gaz pedalıyla oynayın durun kimin umrunda ?
bir tane örnek yapmak istiyorum aslında