|
|
#1 | |||
![]()
Otomobil: OnitsukaTiger -_-
|
Belki paylaşılmıştır ama yakın bi abim anlattı az önce paylaşmak istedim.
Lambo lotus tarzında superspor bi araç sahibi fabrikayı arar ve; araç. sahibi: Benim arabam vanilyalı dondurma sevmiyor fabrika: Olurmu beyfendi o ne demek oyle a.s: İnanmıyosanız gelin bakın vanilyalı dondurma varsa arabada çalışmıyo fab: Peki efendim biz konuyla ilgili birilerini yolliycaz Bikac gun sonra görevliler gelir görevli: Efendim sorun nedir a.s: vanilyalı dondurma görevli: nasıl yani? a.s: inanmıyomusunuz gelin benle arac sahibi ve görevliler arabaya biner ve bi alışveriş merkezine gelirler a.s: gelin bakın şimdi Araç sahibi ve peşinde görevliler alışveriş merkezine dalarlar ve dondurma alırlar ve tekrar arabaya donerler.Araç sahibi arabayı çalıştırır ve ilerlemeye başlarlar görevli: E hani çalışıyo araba a.s: Durun bu çikolatalı dondurma Geri donerler ve araçtan inip vanilyalı dondurma alırlar.Araca donduklerınde arac calışmaz. Görevli: tesadüf bu a.s: 100defa tesadüfmü olur arkadaş Tekrar inerler çikolatalı alırlar araç çalışır tur atıp donerler vanilyalı alırlar yine çalışmaz.Bu bikaç kez git gel git gel devam eder.Her seferınde vanilyalı dondurma alındıgında araç çalışmaz.Sonra görevlilerden biri:Ben çözdüm galba aracın sogutma sisteminde problem var. Abi olay şuymuş bunların çikolatalı dondurma aldıkları yer vanilyalı aldıkları yerden daha uzakmış.Yani çikolatalı almak için daha fazla yuruyolar o arada motor soğuyo ve bidahaki sefer çalışıyo.Ama vanilyalı aldıkları yer daha yakın oldugu için aracın motor sogumuyo o arada ve calişmıyo ![]() Gerçek bi olaymış bu gerçi şehir efsanesi gibi anlatlıo ama daha detaylı bilenleriniz olabilir paylaşmak istedim
__________________________________ Ey Türk, gökte yer çökmedikçe, altta yer inmedikçe senin dilini, senin dinini, senin töreni kim bozabilir, titre ve kendine dön ! |
|||
|
|
|
|
|
#2 |
![]()
Otomobil: Out Tramway: İn
|
General Motors şirketinin Pontiac marka otomobil departmanına gelen bir şikayet mektubu şu satırlardan oluşuyordu: "Her akşam yemekten sonra ailecek dondurma yeme alışkanlığına sahibiz. Fakat bir çok dondurma çeşidi olduğu için her yemekten sonra ne çeşit dondurma yiyeceğimize hep karar veririz. Ben de markete gider alırım. Geçen ay otomobilimi değiştirip yeni bir pontiac aldım ve o günden beri markete gidip gelmek benim için sorun olmaya başladı.
Çünkü ne zaman vanilyalı dondurma alsam market çıkışında otomobilimi çalıştıramıyorum. Fakat başka çeşit bir dondurma aldığımda arabam gayet güzel çalışıyor. Bu sorun size çok saçma bile gelse, benim çok ciddi olduğumu bilmenizi isterim. Vanilyalı dondurma aldığımda arabam çalışmazken, neden başka dondurma aldığımda arabam çalışıyor?" Kolaylıkla buruşturulup atılacak bir şikayet mektubu gibi görünüyor, değil mi? Öyle de olabilirdi. General Motors yetkilileri bu şikayet mektubunu bir kenara atabilirdi, müşterinin sorusuda sonsuza dek yanıtsız kalabilirdi. Ancak General Motors şirketi olayı araştırması için bir mühendisi görevlendirdi. Mühendis, nezih bir muhitte oturan, iyi eğitim almış Pontiac sahibiyle karşılaşınca biraz şaşırmıştı, böyle bir konuda dalga geçecek birine benzemiyordu. Akşam yemekten sonra yapılan dondurma alışverişine birlikte çıktılar. Vanilyalı dondurma alıp geri döndüklerinde, gerçekten de otomobil çalışmıyordu. Ertesi akşam çikolatalı dondurma aldılar ve araba çalıştı. Üçüncü akşam sıra çilekli dondurmadaydı ve araba yine çalışıyordu. Son deneme turunda vanilyalı dondurma alındı ve maalesef araba yine çalışmadı. General Motors yetkilisi şaşkındı. Bir mühendis olarak, arabanın vanilyalı dondurmaya alerjisi olduğunu düşünmek pek akıllıca gelmiyordu. Bunun üzerine ziyaretlerine bir süre daha devam etti. Olayın günün hangi saatinde olduğunu, hangi tip benzin kullanıldığını, gidip gelme süresini ve daha pek çok ayrıntıyı incledi. Kısa bir süre içinde de ilk ipucunu elde etti. Vanilyalı dondurma almak diğer çeşitlere oranla çok daha kısa sürüyordu. Çünkü en çok aranılan ürün olan vanilyalı dondurma marketin hemen girişindeki dolapta satılıyordu. Diğer dondurma çeşitleri ise marketin en arka kısmında kurulu bir tezgahtan seçiliyordu. Herhangi değişik bir çeşidi almak bu yüzden çok daha uzun sürüyordu. Şimdi mühendisin karşı karşıya kaldığı soru şuydu? Otomobil neden daha kısa süre içinde geri dönünce çalışmıyordu? Zaman faktörü işin içine girince mühendis sorunun cevabını bulmakta zorlanmadı. Sorun, motor soğuduğunda devreye giren buhar kilidinden kaynaklanıyordu. Bu kilit, normal şartlarda motor durduktan hemen sonra devreye girip çalışıyordu ve çikolatalı yada çilekli dondurma alana dek geçen süre, motorun tekrar çalışması için yeterli soğumaya imkan tanıyordu. Vanilyalı dondurma gecelerinde ise süre çok kısa olduğu için motor soğuyacak vakit bulamıyor ve buhar kilidi devreye girmiyordu. Bu öyküden de anlaşılacağı gibi, komik hatta asılsız gibi görünen bir müşteri şikayeti bir şirketin ürün geliştirmesinde kullanabileceği değerli bir veri haline dönüşebiliyor. Müşteri şikayetlerinin değerlendirildiği zamanlarda bir kurum için hediye niteliği taşıdığı bilinir. Bu gerçek öykü, garip bile olsa müşteri sorunlarının ve şikayetlerinin ürün ve hizmet geliştirmeye olan katkısının önemini gösteriyor. __________________________________ ![]() ...::: Game For Life :::... Hayat Kızgın Boğa, Ben Kırmızı Pelerin... " İçimdeki Şeytanın Ensesindeyim "
|
|
|
|
|
|
#3 |
![]()
Otomobil: (Red İes Satıldı) VTİ Aranıyor..
|
ay allah değişik bir olaymış
__________________________________ TEKİRDAG-GARAGE |
|
|
|
|
|
#4 |
![]()
Otomobil: -
|
o segmentte araçların böle küçük nedenle sorun çıkartacaği garip geldi.
|
|
|
|
|
|
#5 |
![]()
Otomobil: OnitsukaTiger -_-
|
Yokk artık ya
![]() Gerçekmi değilmi bilmem ama bana anlatan abim gerçek oldugunu soyledi ToNy tesekkurler buarda dogrusunu yazdıgın için __________________________________ Ey Türk, gökte yer çökmedikçe, altta yer inmedikçe senin dilini, senin dinini, senin töreni kim bozabilir, titre ve kendine dön ! |
|
|
|
|
|
#6 |
![]() |
orjınalını yıllar once otohaber veya autoshow ıkısınden bırınde okumustum pontıac ın bır modelıydı hatırlamıyorumda en az 5yılı var
__________________________________ ![]() ![]() psn: onursumer 135 ├┼┼╕ 246R |
|
|
|
|
|
#7 |
![]()
Otomobil: is
|
nasıl yani arabaya o kdr para verdik sonra bi cafdeye gittik ve önüne park ettik fakat acil bi işimiz çıktı
şimdi araba çalışmicak ve taksimi çağırcaz? |
|
|
|
|
|
#8 |
|
TechWorks
|
Sene 2011 hala inaniyor insanlar
egsoz bilyasini acaba bu buhar kilidinden esinlenip mi buldular bizim ustalar.
|
|
|
|
|
|
#9 | |
![]()
Otomobil: Out Tramway: İn
|
Rica ederim... ![]() Banada çok uzun yıllar önce mail olarak gelmişti...
__________________________________ ![]() ...::: Game For Life :::... Hayat Kızgın Boğa, Ben Kırmızı Pelerin... " İçimdeki Şeytanın Ensesindeyim "
|
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
TechTurkey
|
![]() ben bu yazıyı okudugumda liseye gidiyodum 2000 yılı falandı .. __________________________________ "If you aren't breaking parts on your car, you aren't going fast enough" "If you can leave two black stripes from the exit of, one corner to the next, you finally have enough horsepower" |
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
TechTurkey
|
hatta link verelim yalan olmasin
![]() Date: 30 May 2000 11:13 money.outlookindia.com | The vanilla-hating car __________________________________ "If you aren't breaking parts on your car, you aren't going fast enough" "If you can leave two black stripes from the exit of, one corner to the next, you finally have enough horsepower" |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
TechWorks
Otomobil: billet
|
11den fazla olabilirmi ? __________________________________ eleştiri gizli hayranlıktır.
|
|
|
|
|
|
|
#13 |
![]()
Otomobil: w114 74" Sleeper Mercedes-Benz - Volvo V70R T5
|
Bide bu vardı dimi?
![]() ![]()
__________________________________ Legen...wait for it...dary! |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Misafir
|
sene 2001-2002 de vardı bu
![]() söyleyen olmuş zaten jdm genşlik ya
|
|
|
|
#15 |
|
TechTurkey
|
valla olabilir dial up zamanları modemi yastıkla kapadigim zamanlar hafızada kesiklikler var
__________________________________ "If you aren't breaking parts on your car, you aren't going fast enough" "If you can leave two black stripes from the exit of, one corner to the next, you finally have enough horsepower" |
|
|
|
|
|
#16 |
|
TechTurkey
|
bunu bilen liseli degildir
__________________________________ "If you aren't breaking parts on your car, you aren't going fast enough" "If you can leave two black stripes from the exit of, one corner to the next, you finally have enough horsepower" |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
TechWorks
Otomobil: billet
|
bi adam vardı otohabere yazan sanki onun köşesinde okudum gibi geliyor ama 2000den önceydi stroku falan şırıngayla anlatıyordu ![]() modemin hoparlörünü sökmüştüm hey gidi günler
__________________________________ eleştiri gizli hayranlıktır.
|
|
|
|
|
|
|
#18 | |
|
TechTurkey
|
onun sesi kesiliyomuydu la şimdimi sölenir:d şunlarda efsaneydi, bu abinin arabaların arka koltuklarına oturup biraz kafa mesafesi dar falan demesini hatırlıyorum , boyunun 2metre oldugunu cok sonra farketmiştim hahahbu kişileri de hatırlayan liseli degildir ;
|
|
|
|
|
|
#19 |
![]()
Otomobil: corsa c
|
Bende bunu porsche diye duymuştum... vanilyalı dondurma da sıra yok ama çikolatalı da sıra var falan diye...
şimdi markalar arttığına göre kesin şehir efsanesidir.. |
|
|
|
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Konu Seçenekleri | |