Hiçbir sorun çıkmaz, zaten her şirket min zorunlu trafik sigortası teminatını veriyor, iyi bir sigorta şirketiyle karşı taraf hasarını manevi olarak daha az yıpranarak karşılayabilir, en önemli artısı bu.
Printable View
Peki gecen sene martta bir araba aldim ( Gtr200 ) araba trafikten cekme belgeli.Proje oldugu icin uzerime almadim plaka vs de yok... Sonuc ne olur ?
ben aracın bağlı olduğu bağcılara gittiğimde 2 gün oyaladılar bulamadılar haftaya gel dediler gittim gene bulamadılar dosyaları. sonra gittim her hangi bir trafik şubeye. dedim böle böle. randevu aldım bilgisayardan girdi ertesi sabahta verdi hemde hiç sırada beklemedim ufak bi semtinkine gidip kolayca hallettiydim. ama yoğun yerler bazen insanı çok uraştırıyor
Hacı senin iş biraz terso çıkılması zor bir durum bilen yardımcı olur illa bekleyelim bakalım kim bu şanslı :D
Bugün satışı yaptınız ertesi gün şubeye yada 2 gün sonra şubeye sigorta poliçenizi kestirerek gidip alabiliyorsunuz,randevulu giderseniz daha iyi olur bekleme derdiniz olmaz.
plaka değişiyorsa plakanın eskisini alacaklar, ruhsat işlemi bittikden sonra plakayı size verecekleri evrakla cemiyetden 19 tl karşılıgında plaka bastırıp devam ediyorsunuz .
ahmet abinin dediği gibidir şuan trafik sigortnızı yatırmazsanız ruhsat yok beyler :D geçici belgenin süresi maalesef 1 aydır bu süre içinde yatmayan trafik sigortasına ekstra cezai işlem eklenerek sigorta bedelini yüksekten ödersiniz :)
Trafikten çekilmiş olduğu için herhangi bir borcu olmaz satışını alıp çekme belgeli olarak saklayabilirsin trafiğe çıkarmak istersen muayeneye gidersin 1 adet pul öder ruhsatını sigortanı yenilersin eğer satış alacağın kişi ortalıkta yoksa ozaman sıkıntı o şekilde ancak piste girebilirsin
noter satışı var ama değilmi abi aracın? var ise trafiğe çıkaracağın zaman gidip ruhsat çıkararak üzerine alıyorsun diye biliyorum detay bilen arakdaşlar yazarlar.
biz vosvos aldık çekme belgeli şekilde noter satışını yaparak. biraz restore edip trafiğe çıkaracağımızda yeniden ruhsat çıkarıcaz
Benim olay şöyle oldu,
Acenteme gidip trafik sigortasını yaptırdım, 3-4 ay geçmişti üzerime almamıştım.
Sigortamı yaptırdıktan sonra 1.5-2 hafta sonra ruhsatım posta ile geldi.
Dertsiz tasasız temiz iş oldu :)
benm satıs yapalı 3 ay oldu
1bucuk ay sonra sigorta yaptırdım
hala ruhsat yok ortada izin gunumde bi subeye gidip sordurucam bakalım nolmus ruhsat
aracım çekme belgeli ve ruhsatı yok geçici tescil belgesi var muayeneye sokmak istiyorum ama son muayene tarihi belirlenemiyor.şimdi ben çekme belgeli haliyle ruhsat çıkarsam araca son muayene tarihi yazarmı üstünde ?
trafiğe gitsen bile seni önce vizeye sevk eder orda vizeye sokarsın ve tespit yaptırısın ek1 formu ile tekrar trafiğe gidersin ozaman yeni ruhsat çıkar.
Benimde bir sorum var.
Ben herzaman yaptığım gibi aracı aldığım gibi noter kağıdını sigorta şirketime faxlayacağım ve onlarda bana poliçemi faxlayacak 15dk içinde ve bu trafiğin sisteminde gözükecek ve şube bana yeni ruhsatımı postalayacak.
Ama ben aracı şehir dışından alacağım bu durumda eğer benim ruhsatım evime postalanmaz ise hangi şubeye gidip sormam gerekiyor evime en yakın olana mı?
Birde plaka değiştirmesem de ikametgahım istanbulda olduğu için vergim ve sigortam buna göre olacak. Onun dışında sıkıntı olmaz sanırım ?
Teşekkürler