Hepinize teşekkürler.
D1 yada Prodrift gibi organizasyonlarda pilotlar ya ünlü yarış pilotlarından yada lisans ile yeteneğini kanıtlamış kişilerden seçilir.
Bizim şampiyonada da aynısı olacak.Sertifikasız şöförler katılamayacak.
Printable View
Hepinize teşekkürler.
D1 yada Prodrift gibi organizasyonlarda pilotlar ya ünlü yarış pilotlarından yada lisans ile yeteneğini kanıtlamış kişilerden seçilir.
Bizim şampiyonada da aynısı olacak.Sertifikasız şöförler katılamayacak.
benm elimde yazılmış ve tosfed e gonderilmiş bir yonetmelik var
onayıda gelmesine ragmen yapacagımız alan ile ilgili sorunlar çıkmış ve yapamamıstık organizasyonu
insallah siz basarırsınız
Yönetmelik yazmak için baya bir deneyim lazım.İşin hem görünen yüzünü hemde arka planını çok iyi bilmek lazım.Yönetmeliği siz mi yazmıştınız ?
Biz bu yüzden Prodrift serilerinin kural kitaplarını uygulamayı düşünüyoruz.Kendi yazdığımız kurallar görüntüde mantıklı gelecektir belki ama uygulamaya koyduğumuzda bir çok aksaklıklığıda beraberinde getirebilir.Bu yüzden risk alamaya gerek yok.Olanı uygulamak daha mantıklı.
yönetmeliği ben ve bir arkadasım yazdık
yıllardır izmirde ve turkiyede bir cok ralli ve diğer organizasyonlarda bulunup onlardan aldıgımız tecrubelerle yazdıkdık
çok geniş bir arastırma sonucu olustu değişik drift organizasyonlarının kurallarını araştırıp oluşturduk
şöle bir öneride de buluna bilirim tosfed sportif komitesi bu sene daha çok amatörleri hedef alarak farklı aktiviteler ortaya çıkardı bunlardan biriside super slalom bir inceleyin derim
drift te pek spor gözüyle bakmıyorlar daha çok show gözuyle goruyorlar fakat super slalom öle diil
Slalomun Ankarada yapıldığını ve çok da iyi olmadığını biliyorum.Ama o daha çok haftasonu eğlencesi şeklindeydi.Eğer drifti spor olarak görmeseler buna şampiyona denmezdi zaten.
ankaranın yaptıgı iyi olmaya bilir belkide sizin yapacagınız daha farklı olur sadece onla kıyaslamamak lazım
ama gerçekten su unutulmasınki driftin bir spor olarak gorulmesi için zaman var bu ülkede
İşin ilginç yanı , drift zaten dünyada ne FIA tarafından ,ne de diğer ülkelerin kendi motorsporları birliklerince spor olarak görülmüyor.O yüzden isimleri Drift Series şeklindedir.Yoksa Championship olarak lanse edilirdi.Tüm dünyada resmiyette show olarak görülüyor.
Benim için öyle yada böyle var olması önemli.O tanımış bu tanımamış çok önemli değil şu an için.
bu tip seyler le ugrasmak cok gusel drag bile zamanında nasıl yapılırken şimdi ulusal bir sampiyona
drift te neden öle olmasın ama ugrasmak lazım ve ugrasırken bazı puf noktalarını bilmek lazım
Emek veriliyor birşeyler yapılmaya çalışilıyor saygım sonsuz ama yol çok uzun hemen olucak birşey değil.Heleki İzmir pistini düşünüyorum o zemninde drift yapmak çok zor onuda geçtim pistin boş günü yok.Birşeylere başlamak güzel.
herzaman dedigim gibi calisan kazanir:) Mustafa cok calisiyorsun emeklerini yaptiklarini goruyoruz insalla hep en az boyle devam edersin...Drift kavrami ulkemizde daha cok yeni simdi herkes biliyor 7-70 e "drift" kelimesini biliyorlar umariz bu isin nsil yapildigini gosteririz ilerleyen yillarda Mustafa nin simdiden boyle guzel adimlar atmasi ciddi seyler projeler hazirlamasi cok guzel gelecek nesile cok guzel bir zemindir bu yapilanlar.... Bravo Mustafa!
neden bu tarz bir hakarette bulundun ki ? autodromlara gelen şahin doğan vs. kuş serisi araç sahiplerinin yeterince paraları olsa almazlarmıydı sence Evo 9 S14a veya S2000 ve sende waaay evoya bak beee derdin de mi ? Ha kızılmıcak yönleri yok mu var tabi olmadık yerlerde aragaz çekmeler patlak egzoz takmalar sadece tweeter sesi ile gezmeler :D ama bunlar babadan kalma araçları kullanan serseriler.Ama bilinçli olanların ellerindeki araçlar bunlar ve bu araçlarla kendilerini tatmin edebiliyorlar. iceksin gelmesinler o arabalarla başka yerde yapsınlar.Allah korusun tabi ama mesela sen ailen ile yolda giderken kendini tatmin etmek isteyen bi şahinci yanlamak isterken senin aracına çarpsa daha mı iyi olur ? bişi söylememek sadece saygı göstermek gerekir bazı şeylere :)
ben anadolu ciddi ornek olarak vermistim ama apaci olarak algilanmis;
anadol kasasi ve 2litre ford motoru ile cok is yapilir, zaten suan dogmamis bebege don biciyoruz..
önemli olan o değil tabi ki neden organizasyonda deli diye tabir edeceğimiz araçlar görmeyelim ki de mi :) ama apaçi olayına takıldım :)
Apaçilik arabasına göre olmaz.Adamın kişiliğine bakar.Ben iyi otomobillere binen çok apaçi tanıyorum.
Anadol + 2.0lt ford motoru çok mantıklı proje , bizde düşünüyoruz Gökhanoluk la.
türkiye şartlarında en ekonomik ve en iyi çözüm bence ki bursada bir kaçtane var, hatta biras boost çok ii gider :D
apaçi olayına gelince şahinci vs olarak bahsedilmesin çoğunun öyle olmasından kaynaklanıyor, mustafa çok güzel söylemiş kişiliği önemli...
eminim ki biraz adı duyulduğunda hazırlanmış çok s13 görürüz gibime geliyor...
+1000
Anadol stc tadından yenmez. Hayranım bu arabaya.
http://www.burkinafasafiso.com/wp-co...l_stc16-01.jpg
Koy tabii.
Gökan madem az var diye acıdın o zaman neden adamın "kolleksiyonluk anadol " diye başlık attığı anadol ilanına ahanda difir kar diye atıldın olm ? :D ucuz ya koleksiyon falan yalan di mi :)