motoru da türk mü olacakmış?
Printable View
motoru da türk mü olacakmış?
Allahın izniyle yapılırda satılırda karamsar olmayın artık hayal kurup peşine düşmek bence it gibi önüne geleni yemekten daha iyi amerika yıllarca kendi hayalleriyle bütün dünyayı kandırmadı sonra ne oldu bi çoğu gerçek ...
Her anlamda kendisini ispatlayana kadar almam.. Parayı kolay kazanmıyorum..
Devlet beni yeterince sömürüyor zaten tester olarak da varsın sömürmesin.. "Sen al, biraz satalım arabayı büyütelim işleri, sonra gelişecektir zaten" repliklerini bekliyorum..
"Almak lazım, Türk otomotivine destek olmak lazım, kesin alacağım bu yüzden" diyenlerle dolu çevrem şu anda lakin "ETOX?" dediğimde sinek ilacı markası mı der gibi bakıyorlar orası ayrı işte..
Konuşmakla olmuyor bu işler örneğin Renault la Ford la, hadi onları geçtim Hyundai ile aynı fiyat olup da A'dan Z'ye Türk Malı olan bir otomobili kim alacak? Alındığı zaman konuşalım.. Alırım ederim diyerek konuşmakla olmuyor bu işler..
Tamam ben de çok istiyorum Türkiye nin bir "marka" sı olsun, kaliteli olsun ama bir Dacia, skoda (vw almadan önce), Lada, Semand, Gelly melly kıvamında olacaksa hiç olmasın.. 25bin TL lık otomobil den fazla bişey bekleyemiyorum niyeyse.. "Marka" olmak farklı bir olgu..
Bir yerden başlamak lazım diyorlar bir de.. Ama Türkiye nin elinde gerçekten muazzam bir teknoloji var aslında.. Yapsınlar? Libyaya havadan para gönderdiğimize göre, en baba makam uçağını aldığımıza göre para var bizde.. Yapsınlar yatırımı? Transfer etsinler Türkiyedeki diğer markaların yöneticilerini, sömürsünler onların tecrübelerini? Parasıyla değil mi..
Çok büyük markaların dünyaca ünlü otomobil tasarımcıları var Türk.. (Örn.Murat Günak)
Basıp parayı çizdirsinler madem..
Aerodinamik bir yapıda olmayan, Tamamen Türk malı 1600cc dizel motordan 75 beygir çıkarabilecek bir otomobile "Otomotiv sektörüm gelişsin" diye 25.000 TL verecek olanlar kimler?
Etox u Ferrariye rakip diye tanıttılar 85.000 ile 150.000 arasıydı fiyatı.. Megane motoru (125 hp) ve BMW Motorlu (225hp) modelleriyle..
Üretildikten sonra nasıl olursa olsun satılması için tek koşul bu otomobildeki tüm vergileri kaldırmak.. Madem "babayiğit" birileri aranıyor, o zaman arayan kişi de üzerine düşen görevi bu şekilde yapacak.. o zaman 25.000 rakamları 10-15bin aralığına iner, o zaman alan çok olur.. 5 yıl içinde sektör gelişir en azından hyundai kia gibi markalarla kafa kafaya kaliteli otomobiller üretiriz, o zaman ÖTV sini koyarsın, hyundai mi bizim Türk otomobil mi diye seçenek sunarsın..
Başka türlü satılmaz..
Tofaş ın fazla satılmasının sebebi de 1980 li yıllarda parçalarının bolluğu ve ucuzluğu idi.. O zaman milletin elinde para yoktu.. 10 yaşında bile olsa Mercedes BMW almaya alalım da arıza yaparsa altından kalkamayız düşüncesi hakimdi..
Renault ve Fiat hala bu uygun fiyatlı muadil parça nın bol oluşunun ekmeğini yer Türkiyede.. Anadolu insanı bir markaya alışırsa ondan zor vazgeçer, iyi satar bu markalar da..
25000 tl vergi hariç fiyat vergisiyle 40 lı fiyatlara gelecek, adam gibi kaliteli birşey yapmalılar malzemeden kaçmadan düzgün ergonomik bir araç yaparlarsa peynir ekmek gibi satar fiyatı ne olursa olsun. önemli olan parasını hak etsin yeter...
dipnot olarak etox un megane f7r nin bir döşeme firması tarafından görsel modifiye denilecek şekliyle sadece değiştirildiğini biliyoruz umarım :) hatta neydi o ters çevrilmiş 106 stopları falan :)
elma ile armutu karıştırmayalım.
Malesef öyle sanırım. :beuj:
"Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, yerli otomobil için vergi ve teşvik öncesi satış fiyatının 20 ila 25 bin aralığında olduğunu söyledi."
Kaynak : Hürriyet
yaw Engin abi bu metni ne ara yazdın yaw :D
minareyi çalan kılıfını uydurur abi sen benden 8 9 yaş büyüksün o tofaş ın macerasını kullanıldıgı zamnları ekonomık durumları daha ıyı bılırsın ama aynı yol ızlenerek yıne aynı parlak turkmalı kullanımı uygulanabılır
"Yeni kasa doğan çıkmış gördün mü offf" repliklerini dün gibi hatırlıyorum.. 131 kasa dan şahin kasa ya geçildiğinde herkes uzay mekiği gibi bakıyordu..
Ayrıca o zaman kıyaslayacakları bir otomobil yoktu.. Aerodinamiklik nedir kim biliyordu? Mercedes araba kullananlara "milyoner" gözü ile bakılıyordu.. Sorsan araba 15-20 yaşında.. ama o zaman hakkaten uçurum vardı fiyat olarak 10 yaşındaki mercedes ile doğan şahin arasında.. Bu arıza yapsa kimbilir ne kadar para harcanır deniyordu..
Şimdi herkes zengin..
ayrıca inanılmaz bir servis ağı kurulması lazım Türkiyede.. Böyle dükkan şeklinde olmayacak servis hizmeti.. baya komplex şeklinde olacak göz boyayacak.. Parçaları ucuz olacak.. uzakdoğu markalarıyla kıyaslama yaptığında aldığı riske değecek fiyatlar.. Anadoluyu ancak o şekilde fethedebilirsin başka satamazsın Türkiyede..
şu arabanın en azından bir prototipi çıksaydı iyi olacaktı. donmamış çocuğa don biçeriz anca araba ortaya çıkmadan :)
Vergiler dahil 25.000TL dir bence vergilerle 40 a felan gelir öylede zor satılır.
Güzel haberler alıyoruz şu son günlerde
Allah kuvvet versin
4 cam otomatik
4 airbag
4 disk abs
hidrolik direksiyon
klima
sounroff
17" jant lastik
1.6. 16 v turbo standart motor.
euro encup güvenlik testinden de geçsin birde parçası bu kadar ucuz olmaya devam etcek ;) ön tampon yan sanayi 23 tl yapıştırıcı dahil farcamı 5 tl olsun :)
2012 model yerli üretim şahine 25 bine yazılırım
Spor modelinin adı VAY-AMG olsun
misyonerler boş bırakmaz türkiyeyi merak etmeyin bir kaç seneye bu konu kapanır gider..
devrim otomobilleri ;)
beni en çok şaşırtan koç grubundan mustafa koç un yerli otomobil imkansız demesiydi. imkansız ne demek be ey bu ülkenin vatandaşlarını yıllardır sömüren grubun başkanı?!
fizibil değil dersin uzun süre alabilir dersin onu dersin bunu dersin ama imkansız ne demek? kimlerin ağzı bunlar?
Eğer devlet desteğiyle üretilen yerli üretim araçtanda vergi alırlarsa zaten 1-0 malup başlar bence de ilk etapta bu araçtan vergi alınmamalı.Fiyat olarak sanırım daha geniş bi kitleye hitap etmek adına böyle bir seçim olmuş ki mantıklı ancak devamlı olaması için belirli bir kalitenin tutturulması lazım öyle olmalı ki bu araç sadece yerli üretim diye alınmamalı
neden 90'ları hemen ele aldın? ya da kuştan uçup direk almana getirdin ?
Kuş serisi 70 in ortalarından 2000'nin sonuna kadar sürmedi mi ? Türkiye'de aynı
statü deki otomobillerin marka modellerin artması ne zaman oldu ? çok satıyordu
kuşlar çok satıyordu madem neden 2000 lerin sonrasında yine üretilmedi?
pazardaki araçlarla rekabet edemediği 96 gümrük birliğine girilmesi ve ithal araçların fiyatların düşüp cazip
ödeme koşulları olmasın sakin ? Millet yokluktan kuş serisi aldı sonra sevdi
aralarında bağ oldu gene yokluk o zaman her araba var hikayesini geç. lüks araçlar
vardı tamam. Ama halkın alım gücü olan kaç firma vardı ? adam akıllı otomobil ithalatı ve
zengin marka yerpazesi 90'lar da gelmedi aa 90 ların sonunda kuş serisi nerede? ve +Quatum abinin yorumunun son paragrafı.