bende bu migren belasiyla ugrasiyorum, cidden cok zor bi durum...
ankara da rana hanim a gidiyorum kontrollere, verdigi ilaç ve tedavi cidden işe yariyor...
ankara da gitmek isteyen olursa tavsiye ederim...
Prof.Dr. Rana Karabudak
Printable View
bende bu migren belasiyla ugrasiyorum, cidden cok zor bi durum...
ankara da rana hanim a gidiyorum kontrollere, verdigi ilaç ve tedavi cidden işe yariyor...
ankara da gitmek isteyen olursa tavsiye ederim...
Prof.Dr. Rana Karabudak
annem 30 senedır mıgren hastası ımıgran kullanıyor 50 lık 1 saate kalmaz ıyılestırıyor agır ıcmedıgı zaman cok agır gecırıyor tavsıye ederım mıgren hastalarına
yaşım 25 dostum/abi her neyse :) benim geçmişten gelen seyrimde sizin kadar hardcore değildi ama kendi kendime migren olduğunu anladım. araştırdığım kadarıyla göz kamaşması istifra etmeden baş ağrısı geçmemesi, karanlık ve ışığa karşı duyarlılık falan bunları değerlendirdiğim de bende de var olduğunu anladım. 3-4 ay sıklıklarla giriyor ağrı. genel olarak göz yorgunluğu olmaya başladığında direk ertesi gün pert. ilaç falanda etki etmiyordu şimdi advil adlı bir ilaç alıyorum ağrı kesici birtek o etki ediyor bana. etmezsede istifra ediyorum devamında uyuyorum.
spor yapıyorum kendimi bildim bileli yediklerime de dikkat ediyorum ama çikolota bende sıkıntı. sevdiğim birşey. gerçi yedikten sonra ağrı artışı hiç gözlemlemedim. aslında ihmal etmeyip bi doktora gitmekte fayda var.
benimde yaş 27 :) lise 1den beri nöbet geçiriyorum bazı baş ağrılarını migren sanıyor doktorlar ama göz kamaşması falan migrende oluyor bildiğim kadarıyla
dil altı taşıyordum ama hapın ismini unuttum pek ilaç fayda etmiyordu bana hap olarak, hastaneye gitmeden yada dediğin gibi uyumadan baş edemiyorum bende
şu an benim önümdeki 3 4 gün pert artık ani hareketlerimde vs ağrı devam eder bende
Geçmiş olsun acil şifalar diliyorum konuyu takipteyim...
avmigran+parol aynı anda kullanıyorum ben çok ağrım olursa biraz rahatlatıyor
benim gozelrim kararmıyorda boyle yıldızlar beriliyor zaman zaman gozlerimde
geçmiş olsun
çok geçmiş olsun tekrar ... tedaviyi biraz aksattım sanırım .. buda tedavinin iyi gelmesinden dolayı kendime olan güvenimden dolayı sanırım ... hatalıyım ..
şöyle söyliyim günde 5 tane falan ilaç alıyordum .. şuan sadece akşam yatarken 1 tane lustral içiyorum .. aslında onuda içmicem normal şartlarda ama diş tedavisini bitirdikten sonra ilacı tamamen keselim dedi doktor .. ilaca bağımlılıkdan dolayı ağrılar çekebilirmişim .. ama migren gibi değil her normal insanın çekebiliceği katlanılabilir düzeyde baş ağrıları..
ilaç içmiyorum , geç yatıyorum erken kalkıyorum .. yoruluyorum .. yemek düzenim sıfır .. migren atağım yok .. yazarken çok korkuyorum böyle .. sanki buraya böyle yazdım diye akşam ağrı gelicek diye :)
lise 1 de ilk migren atağım geldiğinde şişli etfale gitmiştik annemle .. ben etfalin koridorunda yere düşmüş halde yatıyorum annem içerde doktorun yanında ..annem çıktı ben kalktım ayağa düzeldim.. doktor anneme hiçbişeyi yok ilgi çekmek istiyor demiş ..
sonra başka doktorlara göründük , migren teşhisi koyuldu .. imigran verenler , avmigran verenler .. çikolata çekirdek abur cubur yasaklayanlar oldu .. bilgisayarda çok fazla vakit geçirirdim .. ama harbiden çok yani .. annem ve babam her doktora bu bilgisayara çok bakıyo ondan oluyo dimi diyorlardı .. doktorlarda evet bilgisayardan olur diyorlardı..
emel hanıma ilk babamla gittik .. uğradık aslında nasıl bi yer .. ne yapılıyor görelim diye .. babam bu hergele çok fazla bilgisayara bakıyor ondan oluyor dimi dedi .. emel hanım alakası yok diyince , baba sen işine gidebilirsin ilk seansa başlıyoruz dedim.. basit şeylerin ardına sığınmayan ve farklı yöntemlerle kişiden kişiye değişen sebeplerin köküne inmeye çalışan bir insan emel hanım .. tavsiye eder miyim ? kesinlikle ediyorum .. bu hafta kısmetse diş randevumu alıp diş kısmını da bitirelim .. artık aksatmiyim de .. yaz geldi uzun zamandır geçiremediğim keyifli bir yaz geçireyim ..
eğer merak edenler varsa tedavi nasıl ilerliyor diye : ısırgan ve acıbadem özünden oluşan iğneyi vücudun çeşitli/gerekli yerlerine nokta nokta enjekte ediyor .. bir hafta atıyorum damağa 3-4 yere .. öbür hafta bademciklerin oraya .. diğer hafta çeneye boyuna vs ..
kulağın arkasına akapunktur iğnesi benzeri 3er 4er tane iğne koyuyor .. ''O'' şeklinde bi hortum , artık ne ise o .. içinden ne geçiyorsa .. iğneyi yapılıp , kulağınızada diğerleri takılıyken tam kafanızı ortalayıp yatırıyorlar .. yaklasık 10 dakika .. sonra kalkıp gidiyorsunuz ... her seans totalde max 30 dak. sürüyor .. normalde bir kaç seansda bitiyormuş bir migren tedavisi .. ancak benim migren '' komplike '' migren olarak nitelendirdiklerinden olduğu için biraz daha farklı ilerliyor .. ve uzun sürüyor .. ayrıca bugüne kadar hep ''aura''lı migren olarak söylüyordu doktorlar .. emel hanım kesinlikle komplike migren olduğunu auralı olmadığını söyledi .. gel gelelim komplike , auralıdan ağırmış :)
1. Bucuk senedir agrimayan basim noolduysa tekrar agrimaya basladi hergun saati varmiscasina bende migrenden supheleniyordum ki doktor kume basagrisi denen illet bi basagrisi oldgunu soyledi mr cektirdik gene de bakalm bisey cikacakmi
Arif son postundan sonra 3 ay kadar zaman geçmiş diş tedavinide tamamlamıs olmalısın suan ne durumda migren atakları ciddi manada işe yaradıgını söyleyebilirmisin birde bu tedavı ne kadar sürüyor toplam haftada kac seans kadar gidiyorsun ve toplam tedavı suresi nedir.
birde özelden tedavi masrafı hakkında pm atabilirmisin
4 sene kadar once cok siddetli bir bas agrisi gecirdim. 3 gun boyunca surdu uyutmadi ve en sonunda sol gozum kararip koltuktan duserek bayildim. hastaneye kaldirildim, doktorlar beyin kanamasi gecirebilir diye belimden su almak zorunda kaldi. hayvan gibi bir igneyi belime soktuktan sonra sinirime geliyor ve titremeye basliyorum falan neyseki alinan sivi temiz cikti. 3 gun sonra taburcu oldum. o gunden sonra haftada 3 veya 4 keZ bas agrisi cekiyorum. alistim artik agriyla yasamaya tek ilac var yurtdisindan getirtiyorum espidifen diye toz seklinde anca onla rahatlayabiliorum.
migren ve daha birçok hastalığın tedavisi için kırmızı reishi mantarı diye bir ürün öneriyorlar. Araştırın. Çok faydasını gören varmış. Şeker tansiyon sinir stres migren ve özellikle kanserler ile ilgili. internetten bi bakın araştırın belki faydası olur.
Gecmis olsun, cok kotu durummus:( mesaj aticam orayada bi basvur istersen. Baya bi ovenleri var!
migren belası bendede var yeni oldu bi baş agrısı tutuyoo soluğu hastahanede alıyorum habire serum yiyorum
bu arada doktor başağrısı tutanların polikinliğe yada eczaneye gidip oksijen solumasının iyi geldiğini söyledi
ben relpax denedim iyi geldi,
bunu yaptiran var mi aramizda?
Hacamat Nasıl Yapılır? « www.hacamat.info
malesef arkadaşlar doğru dürüst hiç bi ilacın etksini göremedim bende avmigran fln hikaye :)
Benim abimdede aynı sıkıntı var. bir doktor buldu ıgne yapıyor sureklı 6 seans gıttı. bıraz rahatladı. ılerkı zamanlarda faydasını gorruse sızede numarasını buradan yazarım.
ilkokuldan beri stresli bir okul hayatı, o sınavdan bu sınava yarışatı formatı, üzerine üniversite düzensi hayat derken bende de 18-19 yaşımdan beri vardır bu meret... trafikte kriz gelip canım pahasına yola devam edip eve zor attığımı bilirim kaç kere...
doktorlar mı? doktorlar için olay basit, sakin ol sinir yok stres yok kendini yorma dingin ol, şu ilaçları da al.. eee geçer mi peki? hayır geçmez ama başka da yapacak bir şey yok...
kıpa çektirmeyi hiç denemedim hayatımda hatta ilk kez duyuyorum şimdi :) ayda bir krize alışmış durumdayım buna da şükür diyorum, sana da çok geçmiş olsun arkadaşım, keşke şunu yaparsan geçer diyebilseydim...
diş tedavisini tamamladık ... istanbul dışındaydım bi süredir ... emel hanıma tekrar gitmem gerekiyor sanırım ... çok şükür tedaviye başladığımızdan beri 1 tek sefer atak geçirmedim.. zaman zaman baş ağrılarım oluyor ama migren değil .. klasik baş ağrısı işte .. herhangibir ağrı kesici alıyorum geçiyor hemen ...
tedavi süresi değişkenlik gösteriyor .. emel hanımın anlatmasına göre normal şartlarda 3-4 seans ancak benim için biraz daha uzun olması gerektiğini söyledi .. şuana kadar sanırım 5-6 seans gitmişimdir .. diş tedavisinden sonra gitmedim henüz en kısa sürede gidicem..
fiyat olarak da , hafızam çok iyi değil gerçekten ... sanırım en son 250 ödüyordum seans başına :) allah hatırlatmasın inşallah :)
bende ilk zamanlarda sadece serumla kendime gelebiliyordum ... 2 iğne 1 de serum hep.. emel hanıma uğramalısınız bence ..
relpax bende kullandım daha önce ... ancak tek başına bi etki etmiyordu .. yanında lustral ve ibu600 ile 3lü combo yapıyordum .. bi nebze iyi geliyordu...
hacamat ben yaptırmayı düşündüm zamanında ama yaptırmadım... ancak yanımda abilerim yaptırdı ... resimlerini çekmiştim de nerdeler acaba ... gel gelelim hacamat yaptırmaktansa emel hanıma görünmeyi düşünün...
bende sizin gibi trafikte birçok kez denk geldim.. tek başımaysam yapıcak bişey yok kullanmaya devam ediyordum .. hem kendi hayatımı hem diğer insanları tehlikeye atıyordum bile bile ...
çok yoğun ve sıklıkla ağrılar çekiyordum .. günde 4-5 ilaç kullanmama rağmen ancak emel hanım tedaviye başladığından beri hiç çekmedim... bence geç kalmış sayılmazsınız uğramanızda yarar görüyorum ...
Emel Gökmen'i artık gönül rahatlığıyla önerebilirim sanırım herkese ... soran oluyordu öneriyormusunuz diye .. çeşit çeşit doktrora gittim .. milyon tane ilaç kullandım ancak etkisini görmedim ... lustral ile sanırım 8 inci yıl dönümümüzü kutlicaz ... antidepresan kolik oldum :D
Dr. Emel Gökmen adresinden ulaşabilirsiniz...
Geçmiş olsun herkese.Bende migren yok sinüzit var başım durmadan ağrıyo bugün sabah gene baş ağrısıyla uyandım.2-3 gün önce başım çok feci ağrıdı terledim gözümden yaş geldi ,dışardaydım eve dönesiye kadar miğdem bulandı evde kustum, kusma+başağrısı 2lisini en son geçirdiğimde beyin kanaması geçirmiştim(beynimde tümör çıktı).Artık gideceksek gidelim modundaydım.
Anlamadığım nokta şu millet başım ağrıyo diyo hayatına devam ediyo benim başım ağrıyınca yazı bile okuyamıyorum araba kullandığım zaman hatırlamıyorum nasıl sürdüğümü.Burun eğriliğinden dolayı ameliyat oldum ama gene gelişme yok.Nasıl düzeltcez bu işi?
Şimdi tribe giriyon sen demeyin valla ağrıyo:D
bende migren hastasıyım ama ileri boyutta. iki sene once tedavi oldum. İbrahim tatlises in de doktoru olan Maslak Acıbadem hastanesindeki Prof. Dr. İlhan Elmacı yı tavsiye ederim. Cok naif cok iyi adamdır. ayrıca annemin dayısının iki kez beyin ameliyatını gercekleştirdi. Basarılı bir doktordur. Kendisi sayesinde Allaha sukur ki artık migren agrılarım cok azaldı. Ona gitmenizi tavsiye ederim.
bende mıgren hastası ıdım kı genelde tedavısı yoktur. gıttıgım norolojı uzmanı tedbır olsun dıye once beyın mr ımı cektırdı sonra sıbelıum dıe bır ılacı 3 ay kullandım.. yaklasık 10 senedır 1 kere bıle mıgren krızım tutmadı.. norolojı uzmanına gıtmenı tavsıye ederım. sıbelıum ısımlı ılacıda sormanı tavsıye ederım.. gecmıs olsun
Gecmis olsun bende senin gibiyim nerde olsa hemen hastane serum iğne anca kendime geliyorum buyuk gecmi olsun Allah acil şifalar versin...
öncelikle geçmiş olsun migren kötüdür internette satılan kolyeler var hiç denedinmi
Bir yerde okumuştum, yanlış olabilir ama esrar içmek migrene iyi geliyormuş.
vücut uyuştuğu için bişey hissetmemekten dolayıdır sanırım ... kullanmadım migren içinde olsa kullanmayı düşünmem şahsen ... saol yinede :)
şuan tedavimi yapan hanımefendi de nöroloji uzmanı ... tedavi iyi geçiyor .. 1-2 senedir sanırım 1-2 defa migren atağım ziyaret etti :) tamamen geçmesi için tedaviyi aksatmadan devam ediyorum .. diş doktoruna vs yönlendirdi .. çürük diş ve 20lik dişlerle ilgili bişeyler söyledi ama :D
Dr. Emel Gökmen
sibelium da merak ettim internetten araştırayım bi ... herkese çok geçmiş olsun
abi bence hafife alma bu uyarıyı benimde diş etlerimde ve dişlerime sorun var ve senin bahsettiğin ağrılardan göz ağrısı, boyun ve baş ağrısının temel nedeni hoş bakma böyle diyorum ama benimde doktora gittiğim yok :) geçer inşallah tedavi sonuç vermiş tamamen geçerse cok daha güzel olur düzene girersin..
Geçen haberlerde izleyince aklıma bu konu geldi.. PAylaşıyım istedim.
Migreni bitiren pil - Hrriyet SALIK -YAAM
Bıktım artık migrenden. Beynimi söküp atasım geliyor yeter artık. Biraz araştırdım. Bu içeriği buldum: Migren Nedir? Nedenleri, Belirtileri, Korunma Yolları ve Tedavisi | Bilgihanem Migren hakkında tüm bilgileri paylaşmışlar. Belki işinize yarar göz atmanızı öneririm.
Migren nedir?
Migren kelimesi Yunancada “hemikrania” (başın bir tarafındaki ağrı) ifadesinden gelmektedir. Günümüzde çok yaygın olarak görülen bir rahatsızlıktır ve daha çok kadınlarda rastlanmaktadır. Genel olarak baş ağrısı olarak algılanan bir hastalık olsa da yarattığı yan etkiler dolayısıyla aslında tüm bedeni ilgilendiren bir durumdur. Otonom sinir sisteminde görülen bazı belirtilere bağlı olarak ortaya çıkan, orta ve çok şiddetli baş ağrısı olarak tanımlanmaktadır.
Migren kronik bir rahatsızlıktır. Genelde ataklar halinde kendini gösterir, başın tek tarafına yerleşen, zonklayıcı bir ağrıdır. Bu atakların süresi 2 ila 72 saat arasında değişebilmektedir. Migren atakları esnasında baş ağrısının yanı sıra bulantı, kusma, fonofobi (sese karşı hassasiyet), fotofobi (ışığa karşı hassasiyet) gibi durumlar da görülebilmektedir.
bi arkadaşım kulağının kafa derisi ile birleştiği yere piercing yaptırarak çok çok büyük ölçüde kurtuldu. 2 haftada 1 atak geçirirken bu süre 6 ayda 1e falan düştü ve bayaa mutlu şu anda.
https://img-s2.onedio.com/id-5791630...5bc2877e3.webp
@dkaya87 ilginç gerçekten. Temel bir dayanak noktası var mıydı bunu yaparken ? Bilgi bişey yoksa spontane mi gelişti ve ağrılara şifa oldu ? Kız kardeşimde var auralı baya zorlanıyor atlatırken konuşmada bile güçlük çektiği yerler oluyor. Korkuyla da birleşince o an işkenceye dönüşüyor.
Ben de auralıyı yazacaktım. Bende çok garip bir şekilde 40 yılda bir oluyor, doktora gittim, "ne zaman, nasıl, neden olduğunu bulman gerekecek" diyordu. "Nereden nasıl bulayım lan a......." diyemedim tabi doktora :D Anlattığına göre güya bi hastası bezelyeden olduğunu keşfetmiş, bir diğeri çok aşırı hüzünlü olursa olduğunu... Ben hiç bişey keşfedemedim :)
Çok alakasız, kafada hiç bişey yokken evde Pazar günü annemlerle otururken oldu mesela. Bi başkası kuzenimle tatilde yine alakasız, hatta keyifli bi zamanda oldu.
Atak da iğrenç. Yalnız kızkardeşin zorlanması fenaymış ya, ben galiba hafif geçiriyorum, o bile süper gıcık bi hissiyat.
Önce baktığım noktada ufak bi bölgede geçici körlük gibi oluyor, sanki ışığa bakmışım da gözüm kamaşmış... Sonra başlıyor o bölge ışıldayarak yarım ay şeklinde büyümeye. 15-30dk arası bu sürüyor, feci gıcık bi olay. En azından atağı haber veriyor ama o süreç de çok gıcık. İçim bi garip oluyor, kafada ağrı yok ama salak bi hissiyat yine... O arada Xomig Rapimelt(dilaltı) tavsiye etmişti doktor, yanımda varsa veya bulabilirsem alıp atıyorum, yoksa Majezik. Ama hiçbiri bi halta yaramıyor. İlla o atağı yiyecez.
Göz geçince saçma salak başağrısına dönüş. Ama ağrı gibi de değil... Bir de migren atağı geçirenler ışığa bakmak istemez, gürültü olsun istemez, yorganı kafaya çeker yatar. Bende öyle bi ihtiyaç da yok, oturup bilgisayar oynuyorum o pislik ağrıyı ve hissiyatı unutmak için, o derece diyeyim :) Çünkü ışığı, gözleri falan kapatıp yatmaya çalışınca da ne vakit geçiyor, ne de başım geçiyor gibi geliyor.
Doktora gittiğimde sinüsün biri deli gibi tıkalıydı, bu bile olabilir demişti. En son 1-2 yıl önce oldu galiba, inşallah yine tekrar etmez.