son bir ay değilde 3 ay oldu teg'de plaka yok ve egzoz var diye. hala ödemedim..
Printable View
son bir ay değilde 3 ay oldu teg'de plaka yok ve egzoz var diye. hala ödemedim..
2 typer 1 vtec ile düğün konvoyuna katıldım benim eg de egzos vs yok 1 hafta sonra eve ceza geldi düğünde çevreye zarar verme diye adam aradan birtek bana yazmış ceza diğerlerinde bişey yok hayır egzosun olsa ham yemicem cok zoruma gitti :(
şuan üsküdar tarafına gelmeyin.patsonun caddesinde 2 yönlü bekliyo ekipler geleni alıyo. bi arkadasımı bağlamışlar otoparka gittim abartmıorum 5 dkda bir araba gelio ticari taksilerde dahil egsoz kafasından bağlıolar
vanalı egzoz alıp ucunu kesip, dirsek kaynatıp kullanıcam bu gidişile :)
Yaşasın varex ve beraberinde satın alınan huzur :) ilk zamanlar silencer takacak yer yok diye üçgen egsoz uçlarına deliriyordum. Şimdi iyiki böyle yapmışlar diyorum.
Cumhur abi film cam mevcut mu sende?
Modifiyeli araçların hepsini bağlayın diye talimat gelmiş sanırım :D
Stock Powaa rahattayız çok şükür =)
bennnnnn neyse soktum artık egzostu :D ffıltre sesı ayrı bı zewk
arife günüde beni maltepede egsozdan men etmişlerdi.
Jandarma Trafik ekipleri dubaları toplayıp giderlerken ben de çevirmeye girdim.
Egzoz ucundan dolayı ceza yazabileceğini ama şimdilik uyardığını belirttiler...
yıl sonu yaklaşıyor devletin bütçesinde açık olmasın acaba?
Dün köprü trafiğinde Altunizade ayrımında bağladılar aracıma. Biri şikayet etmiş..
valla ben şubattan beri motorda egzozla geziyorum , biri çevirip ne ceza yazdı ne bağladı. çok şükür :D
performans eksoz satmak yasal vergi aliniyorda kullanmakmi yasal degil ???
ön plakam takılı değil kaşınıyorum galiba takayım bugün fırsat bulursam bizim buralar biraz sıkıntılı bugünlerde..
Dün bu kervana bende katıldım arkadasımın YJ 0425 106 GTI ı ile 1500 devirde tın tın giderken desibelmetre gibi kulakları olan bir polis amca 100 metre öteden düdük öttürdü durdurdu geldi cezayı yazdı ve gitti....
her sene eylül-ekim-kasım-aralık aylarında forumda konuşuluyor cezalar bağlamalar sebebi bütçeye para aktarımı resmen
+1 Typer , bursada yaşayıp yakın yada uzak çevremden son iki ayda ceza yemedim diyen yok. Saolsunlar bursa emniyetinde kıl memur çok , istanbul gibide büyük mekanlarımız yok, belirli yerlerde takılabiliyoruz doğal olarakta memurların en kıllarını oralara görevlendiriyorlar sinek uçurtmuyor tabiri caizse :S şahsen bni konusturmadı bile 3 dk sürdü cezayı yazıp 1 hafta gecici izin belgesi doldurması.
bn hayatım boyunca yemedim ama bncede aletle gezmeleri gerekio etraftan duyduklarım bile canımı sıkıo
vtı gayrettepe sivil trafik saolsun:)
@Hondacı34
gecen haftalarda nette bişeyler yayınlandı....gürültülü,ses cıkartan butun egsozlara ceza gelecek diye..hatta devamında yuksek sesle muzık dınleyenlere diye devam edıyordum....
integrayla sadece eksoz başlığı var diye arabanın stock sesinden kıllandılar yazmaya kalktılar bizede
benim eksoz yok ama filtre eksozdan çok bağırıyo, her sabah köşkün önünde yardırıyom, yakında bizide öpücekler anlaşılan...
Eksoz ucuna yazılan cezaların iptali mümkün mü? Gürültü çıkaran birşey olmadığından belki paçayı kurtarma durumları vardır.
1 ay önce egzosdan yedm
abilerim arkadaşlarım sizlere birşey danışmak istiyorum.
Bugün aracıma silencer eksoz taktım. Silencer sökükken fena ses geliyor. Ama silencer varkende pek fazla bir ses gelmemesine rağmen korkuyorum. Polisin bana ceza yazmaya hakkı var mı ? Aracım Saxo VTS 2 Ekzantrik-piston vs. herşey var . Eğer polis bana ceza yazmaya kalkarsa desibel aleti ile ölçüm yaptırmak istiyorum desem bi faydası olur mu ?
Sorma sebebim CBR250R'mda akrapovic eksozumun susturucusu takılı olmasına rağmen 2 kere eksozdan ceza yemiştm artık fobi oldu bende.
Performans egsozlarının neredeyse hepsinde "Off-road use only" ibaresi vardır , yani trafik dışında kullanılsın diye satılıyor aynı şekilde bazı araçların performans amaçlı ayarlanabilir beyinlerinde de yazıyor.Yakında bağlanmadım , bağlanana Allah sabır versin ::(
İzmirde kucukyalı'da oturuyorum ic tarafta kırcıcegı var gecen haftalarda her egsozlu arabayı kapattılar cogu 106 206'ydı bu aralar sakin allahtan burdan gecicekler dikkatli olsun :)
cahiliik yuzunden kurunun yaninda yas da yaniyor bence..
butun mesele bu..
gercekten gurultu yapan, ses limitinin disinda olanlara yazsinlar eyw ama eksozun goruntusune bakip anlamadan dinlemeden yazmaninda cahillikten baska bir aciklamasi yok bence..
oem eksoza yazilirmi yahu, stock dizel arabaya eksozdan ceza mi yazilir..
ama yaziyorlar..
kimse eksoza yada sese de bakmiyor bence, aracin tipine ve kullanicisinin yasina bakip geciriyorlar..
benim sahsi dusuncem,
ya araca yapilan degisiklikleri ruhsata isletebilme imkanimiz olmali, yani bu marka eksozu aldim, bu araca taktim deyip, gerekli birimin desibel kontrolu yapip uygunsa onay vermesi ve bu onayi ruhsata islemeleri yada polisin elinde desibelmetre olmali ve gercekten rahatsizlik veren ile vermeyeni birbirinden ayirmasi gerek..
Giulietta çift cıkıs egsoz araç dizel ceza 154 tl :) Eski konuymuş ama olsun valideye kesmiş ..
Ne zamandır yazasım vardı uygun konu yoktu son körfez organizasyonuna giderken körfezin içinde bi grubun içine düştük egsoz çatırdata patırdata bayağı rahatsız ediciydi hatta o olalydan sonra polisler yolu keser diye düşünmüştüm. Araçlar Vtec, Type, SI, Golf ve bi kaç araç daha vardı: Belki sitedendirler ama çok rahatsız ediciydi.