User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
27 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Bilgisayardan anlayanlardan çok acil yardım bekliyorum !!!!!!!!!!

HondatugraL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    45 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Bilgisayardan anlayanlardan çok acil yardım bekliyorum !!!!!!!!!!

üniversitede yurtta kalıyorum yurt odaları otel odaları gıbı guc kaynagı kartı ıle çalısıyor kartı takdım bılgısayarımı açtım vındovsu yuklerken kartta temazsızlık oldugundan elektrık gıttı pc de pil olmadıgından kapandı kartı çkarıp bıdaha takdım 2. kez bıdaha aynı şekil kapandı 3. takısımdada aynısı oldu ve 4. takısımda işimi sağlama alayım dedım 10 dk bekledım elektrık gıtmeynce pc yı açtım xp yı yuklledıkden sonra mavı ekran verıp reset atıo her yolu denedık arkadaşlarla ama açılmıyor hiçbir şekilde. Tek çözümü formatmıdır bunun ? başka türlü kuralımazmı ?
    DR. OWL

Osman Bahadır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kafa diski çizmişse format bile kurtarmayabilir. Low level'a gerek olabilir.

Çıkarmayın şu bataryayı. İnanın pil ömrüne hiçbir katkısı olmaz.
    Your car is your story. So don't let someone else write the book...

Cliosportve - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Biraz daha açıp kapayın bir müddet sonra güvenli kipte açmayı deniycektir windows

Post Thanks / Like
    Mentioned
    45 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı o.b.k Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kafa diski çizmişse format bile kurtarmayabilir. Low level'a gerek olabilir.

Çıkarmayın şu bataryayı. İnanın pil ömrüne hiçbir katkısı olmaz.
    pilim hiç yok abi bozuk taksamda kapanıyo alamadık bı turlu adisini istemıyorum orjınalıde 150 lıra bı denk getıremedımkı alayım

makineyi kendım guvenlı kıptede açtım ama gene mavi ekran verip resetliyor kendini. hardiskin içindeki bilgileri kurtarsam yeter D ye yedeklemiştim inşallah harddıske bişe olmaz ya
    DR. OWL

Dağhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Windows cdsiyle çalıştırmayı deneyin sonuç ne olacak?
    psn: DAGHAN26

Post Thanks / Like
    Mentioned
    45 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Dağhan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Mavi ekran verip reset atması iyiye işaret ben bu elektrik olayı yüzünden 7 kez harddisk yaktım direk açılışta siyah ekranda kalıyordum...Güvenli kipi de deneyin bir kez.
    pili neden çıkardınız bu arada?
    pilim yaklaşık 1 sene once bozuldu çalıstırmıyordu pc yı soktum bende boşa ağırlık oluyordu sahıbındende çin malı var 60-70 e ama pil onemlı 2-3 kere alıcama orjınalını alıyım sağlam olsun dıye beklıyodum bozulcak zamanı buldu hay ben bu elektrıgın ya
    DR. OWL

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı HondatugraL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    pilim hiç yok abi bozuk taksamda kapanıyo alamadık bı turlu adisini istemıyorum orjınalıde 150 lıra bı denk getıremedımkı alayım

makineyi kendım guvenlı kıptede açtım ama gene mavi ekran verip resetliyor kendini. hardiskin içindeki bilgileri kurtarsam yeter D ye yedeklemiştim inşallah harddıske bişe olmaz ya
    Harddiski çıkar. External 2.5" kutusuna tak. Başka bilgisayara aktararak kurtar verileri. Muhtemelen windows klasörü içindeki birkaç dosya zarar görmüştür. O dosyalar okunurken kafa diski çizmişse bad sector oluşmuştur. D'deki verilerine birşey olmamıştır muhtemelen.

Kutuya takınca bir de checkdisk yaparsın. Kontrol edersin. Sonra varsa bad sector low level format atar, hdd'i kurtarırsın.

Mivec_4G63 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hangi windows kuruluysa onun cdsini bul onar ya da format at. Onarırsan bilgilerin silinmeden kalır , format atarsan da c: ye format at D: deki dataları yine kurtarırsın. Yani bir cd olmadan hiç birşey yapamazsın
    men dakka dukka.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    45 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    cd bunca iş çözülse super evde 4-5 tane var bı kargoya bakarda en hzlı sağlıklı yontemını arıyorum bıde yurt odasındayım elımde hiçbir imkan yok araç gereç bişey yok
    DR. OWL

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaşının bilgisayarından bir usb flash diske boot at. Boot'un içinde checkdisk de, DOS'da olsun. Bios'tan USB boot'u aç. USB'den boot edince önce bir checkdisk yaparsın. Belki düzelir. Düzelmezse de verileri o boot diski ile dos ile kurtarabilirsin flash diskin aldığı kadar azar azar.

Bu arada açılışta f8'di sanırım, dos moduna geçerse makine, oradan da aktarabilirsin dosyalarını başka bir belleğe.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    45 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yardımların için teşekkurler abıcım bı xp yazılımı bulmak lazm bı bakıma ıyıde oldu ıngılızceydı turkçeye çeviririm artık inşallah D ye zarar gelmez. herkese ılgılendıklerı ıcın tesekkurler.
    DR. OWL

Tekos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mavi ekran bilgisayar kullanıcılarının korkulu rüyasıdır
    İçindeki bilgiler önemliyse;
    1) Xp cd'sini boot bölümünden takarsın "onar" yaparsın eksik ve bozulmuş dosyaları onarır.
    2) C ve D olarak 2 ayrı part olarak formatlandıysa bilgisayarın c'ye format atarsın d'yi silmezsin olur biter.
    3) Harddisk'ini çıkarırsın çalışan bir makineye 2.5'' lik kutu ile baglarsın yedek disk olarak gösterirsin ''d'' deki bütün veriyi alırsın.

Eğer hdd.den bozulduysaki bütün sektörlerin birden bozulması çok zor.[(sektor bozulması üzerinde oluşan çiziklerden meydana gelir bunun nedeni ani elekt. kesilmeleri,makinenin çalışır vaziyette orta veya şiddetli darbe alması vs.dir. Eğer makinenin sistem dosyalarının oldugu bolum çizilmişse o yuzden mavi ekran alıyorsundur)]Hdd motoru veya (hdd)anakartı yandıysa ve eğer içindeki bilgiler çok önemliyse bu dosyaları kurtaran şirketler var ama yaptıkları işlem çok pahalı.

chkdsk bilgisayar açılmadan uygulanamaz ama bazı proğramlar ile rom bölümünden açılıp uygulanabilinir.Ama onu ve programlarını araştırıp bulman lazım.Ben eskiden bir kaç defa o şekilde bilgisayarımı kurtardım.Uzun zamandır xp kullanmıyorum o yuzden tam olarak her şeyi hatırlayamıyorum.

Nerde okuyorsun sen ?

Alıntı HondatugraL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yardımların için teşekkurler abıcım bı xp yazılımı bulmak lazm bı bakıma ıyıde oldu ıngılızceydı turkçeye çeviririm artık inşallah D ye zarar gelmez. herkese ılgılendıklerı ıcın tesekkurler.

dmts - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    mavi ekran görmeniz çoğu zaman hard disk ile ilgili sıkıntı yaşayacağınızın habercisi olur. pc konusunda yeterli bilgi sahibi değilseniz, basit uygulamayla mxp (morning) int. indirip yada temin edip bilgisayarı cd üzerinden açarak tüm verilerinizi kurtarabilir hata kodlarını tespit edip onarabilirsiniz. işlem anında herhangi enerji kaybı vs bilgisayarın sistem dosyalarında veri kaybına neden olup harddiskinize zarar verebilir.
    (sürekli elektriğe bağlı iken pc kullanımında bataryanın çıkartılmasını tavsiye ederim, tek yaratabileceği sıkıntı işlem anında elektriğin gitmesiyle pc nin kapanıcak olması. batarya ömrü için elektriğe takılı iken batarya çıkartılmasıdır)

hondafit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    mavi ekran donanım hatalarını gösterir çoğu zaman.donanımlarında sorun olabilir özelikle ramlerde

TechTurkey Maxi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arkadaşlar tüm yazılanları okumadım ama ortada şöyle yanlış bir kanı var onu düzeltmek istiyorum.

elektrik kesilmelerinde harddisk "fiziksel" olarak zarar görmez,
    sistem uçabilir, programınız bozulabilir ama harddik bozulmaz
    ayrıca her mavi ekran harddisk arızasını veya bad sektör olduğunu göstermez.

harddisk
    1- zamanla eskir bozulur
    2- üretim hatası vardır bozulur
    3- darbe alır ! yere düşer bozulabilir (özellikle çalışırken olursa çok zarar görebilir)

size bir video veriyorum
    bu örnek videoda hardiskin bir takım fiziksel davranışları gösteriliyor
    güzel bir örnek, 3,5 inch veya notebook diskide olsa mantık aynıdır, boyut farklıdır.

videoda bizi ilgilendiren en önemli kısım
    ilk power verilmesi sırasında kafanın nerede durduğu !
    ve power down yapıldığında kafanın "nasıl" otomatik olarak gene park yerine dönmesi !

farkındaysanız cihazı kapadığınız zaman harddisk otomatik olarak (kafaya bağlı yaylı ve manyetik bir mıknatıs sayesinde) okuma kafaları güvenli bölgeye çekiliyor, bu sayede okuma kafaları cihaz çalışmadığı zamanlarda sizin datalarınızın üzerinde durmuyor !

(kapama faslı 1.41 de)

BORKED

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben bu videoyu izledikten sonra delete yapmaya kıyamam

Post Thanks / Like
    Mentioned
    45 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Tekos Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Mavi ekran bilgisayar kullanıcılarının korkulu rüyasıdır
    İçindeki bilgiler önemliyse;
    1) Xp cd'sini boot bölümünden takarsın "onar" yaparsın eksik ve bozulmuş dosyaları onarır.
    2) C ve D olarak 2 ayrı part olarak formatlandıysa bilgisayarın c'ye format atarsın d'yi silmezsin olur biter.
    3) Harddisk'ini çıkarırsın çalışan bir makineye 2.5'' lik kutu ile baglarsın yedek disk olarak gösterirsin ''d'' deki bütün veriyi alırsın.

Eğer hdd.den bozulduysaki bütün sektörlerin birden bozulması çok zor.[(sektor bozulması üzerinde oluşan çiziklerden meydana gelir bunun nedeni ani elekt. kesilmeleri,makinenin çalışır vaziyette orta veya şiddetli darbe alması vs.dir. Eğer makinenin sistem dosyalarının oldugu bolum çizilmişse o yuzden mavi ekran alıyorsundur)]Hdd motoru veya (hdd)anakartı yandıysa ve eğer içindeki bilgiler çok önemliyse bu dosyaları kurtaran şirketler var ama yaptıkları işlem çok pahalı.

chkdsk bilgisayar açılmadan uygulanamaz ama bazı proğramlar ile rom bölümünden açılıp uygulanabilinir.Ama onu ve programlarını araştırıp bulman lazım.Ben eskiden bir kaç defa o şekilde bilgisayarımı kurtardım.Uzun zamandır xp kullanmıyorum o yuzden tam olarak her şeyi hatırlayamıyorum.

Nerde okuyorsun sen ?
    istanbul yeditepe ünideyim abi ben. Bilgisayardanda çok anlamam artık ama formattan anlarım az çok odadakı arkadaşlarda anlıyo ama çok detaylı bılgım yok neyazkkı yazılımlar hakkında
    DR. OWL

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben biliyorum sorunu ama sana soylemem (:
    OEM+

mr.korhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Maxi ye Tüm Disk bozulması hakkında söylediklerine katılmakla birlikte , yaşadığın sorun için şunları söyleyebilirim.
    açılışta f8 menüsünden ,eğer xp nin sp3 lü güncel bi xp ise menüde "sistem hatasında otomatik yeniden başlatmayı devre dışı bırak" seçeneği görünecektir bunu seçin ve mavi ekrandaki hatanızı öğrenin,,ardından genel olarak tahmin ettiğim boot volume hatası ise (çok elektrik git gellerinde genelde xp boot volume bozar) orjinal xp cd ile bilgisayarı boot edin, karşınıza çıkan ilk ekranda R onar seçeneğini seçin kurtarma konsolu (eski adıyla Dos görünümüne benzer alan) na düşecektir bilgisayar, bu kısımda işletim sistemini seçin diyecek karşısında rakam olacak 1-2 gibi , rakamı yazıp enterladıktan sonra C:\Windows içine inecektir, bu kısımda komut olarak CHKDSK /P /R yazın ve entera basın chkdsk kurtarma uygulayacak ve %80 ihtimalle kurtarılacaktır bilgisayarınız, veya portable cd üzerinden çalışan işletim sistemleri ile bilgisayarı açıp içinden verilerinizi alabilirsiniz diğer partition yada çevre birimlere (usb disk-cd-Dvd v.s.) ardındanda yeni kurulumla sorunu aşabilirsiniz.
    herhangibir sorun devamında karşılaşırsan, yazarsın tekrar yardımcı oluruz. Kolay gelsin.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)