REKLAMLARRRRRRR ahahahhah:D
Printable View
bi kez benzinlikte yıkatmıştım aynı olay başıma geldi beyaz beyaz lekeler filan sonra cilayla filan zor temizledim
o beyaz lekeler suyun kireçli olmasındanda oluşabilir
benzinlikte kendim yıkıyorum 1tl ile çalışan makina var köpük atıyorum ve hiçbir yan etkisinide görmedim işin garip tarafı sırf köpük hiçbir işe yaradığıda yok :D
20 30 lıranıza kıyıp alın bı bılındık marka sampuan onla temızletın gerek varmı sunun bunun kopugu nasıl dıye dusunmeye :)
ınanrmısın bende aynı sampuanı kullanıyorum ıyı durulamak gerekıyo ama olsun :)
Piyasadakilerin çoğu 10 15 kg ı 30-40 tl arası olanlardan. Birde yenı moda eskıden beyazdı artık ıcıne renkte katıyorlar pembe sarı mor köpük :)
Eski aracımda taktıgım bir takım jantı yaktı o meret. Gerçi o zaman gittiğim yıkamacının bir jant temizleme solüsyonu kullandıgını hatırlıyorum o zaman cokta üstlememıstım. Jantın uzerındekı vernık yada herneyse yanmıstı yer yer sararmıstı zamanla. Aldıgım yere götürdüm incelediler ve kesinlikle kimyasal yada asitli bir madde demişlerdi. Ogün bugundur bilindik markaların turtle, sonax, meg in cilalısı dışında şampuan değdirmem arabama.
Bildik bir yerde yikanirsa zarar vericek birsey yok, tabiki kopuklu yikanicak, aracim sabun gibi gidip 5 lira ucuz olucak diye taksicilerin gittigi fircayla araba yikayan yere vericegime 1 saat az uyurum gerekirse ama kendim yikarim ellerim kanayacak degil ya... =) en fazla ustundeki waxtan gider..
biz de oto yıkama işletiyoruz 30litresine 200den fazla para veriyoruz ve fiyatlarımız ona göre düzenliyoruz.burada ucuz surada ucuz deyip benzinliklerde vs yerlerde yıkatmayın kalitesiz köpük her yere zarar kar ettim sayıpta sonra olusan bu lekeleri temizlettirmek için ayrı paralar vermk zorunda kalmayın.)
hocam hangi yıkama olursa olsun köpükten önce mutlaka tazzikli su sıktırın daha sonra köpükletin buna mutlaka dikkate edin
kir peluşla çıkar. fakat sıkılan köpükte toksit var ise ki kimse hangi yıkamacı hangi köpüğü kullanıyor bilemez bunun için yani toksitin boyaya zarar vermemesi için önce yıkamak herzaman daha doğrudur
Valla isterse kir çıkmasın ben önce su tutuyorum sonra yıkıyorum ki aracın üstündeki ince tabaka gitsin birde onlar wasmitt'e gelip aarcı çizmesin diye.Tabi basınçlı makine benim olunca 2 saat 15 dakikada sadece yıkama yapailiyorsunuz benim gibi :D
Bu köpük makinalarına bizim kovaya döküp kullandığımız meguiarsın,sonaxın şampuanları koyulabiliyor mu yoksa illa makinaya özel bi şampuan mı gerekli?