yeni aldığım aracıma ismimle plaka almak istiyorum nasıl oluyor ödemesi vergileri bilgi verebilicek varmı
forumda basliklarda plaka diye aratirsaniz onyuzbinmilyon tane konu mevcut, detayli anlatimlar var![]()
tarık bence şirket plakalarından istiyor arkadaş mavi üstüne isim soyisim veya şirket adı olanlardan vergi diyince böyle anladım umarım yanlış değildir![]()
23. Özel Plaka Ücretleri nasıl hesaplanıyor?
Ad ve/veya Soyad veya Ticari Unvan ihtiva eden Özel Plakalar, kayıt tescil tarihi itibariyle yıllık sürenin sona erdiği tarihte yürürlükte olan, memur maaş katsayısı x 10.000 + KDV (%18) şeklinde hesaplanmaktadır.
Kayıt tescil tarihi itibariyle yıllık süre sona erdikten sonra bir ay içinde plaka ücretini yatırmayanlar için Amme Alacakları Tahsili Hakkındaki Kanun hükümlerine göre aylık gecikme cezası uygulanmaktadır.
Trafik Araştırma Merkezi Müdürlüğü - Sıkça Sorulan Sorular
Ankara icin soyleyeyim bir defaya mahsus 7607 TL. arac satilana kadar gecerli ve ekstra ilave bir ucret yada yillik aidat yoktur. arac satilirsa ve yeni araca son rakami ayni plaka alinamiyor. atiyorum 06 NARIN 006 plakali araci 7607 lira odeyerek satin aldim. 15 sene kullandim araci sattim yeni aldigim araca tekrar ucret odemek zorundayim ve son rakami sirada ne varsa onu alabiliyorum zaten benimdi o plaka tekrar alayim yok.
acaba bu iş her ilde farkli mı ki anlamadım burdada 2 kişiyle konuştum sadece senelik 1000 tl gibi bi rakam ödemem gerektiğini söylediler
muhtemelen farklılıklar olacakdır ilden ile. 7bin lira iyi paraymısmaşallah.
Biz Kaybettik, Cennet Kazandı. Seni Çok Özlüyoruz Kubilay YILDIZ
biz yaptigimizi yazdim. kulakdan dolma ordan burdan sehir efsanesi degil direk emniyetten yapilan islem budur. farkli illerde degisik olacagini dusunmuyorum ancak bilmedigimden ankara olarak belirttim.
Gaziantep'de Bir Akrabımıza 27 KURTOĞLU 001'diye aldık trafik müşavirine sorduğum zaman yıllık merkez bankasına 890TL Yatırıyomuşsun ilk seferde plaka bastırıyomuşsun 70TL onun ücreti varmış.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)