bence sıvı lpg işine gir, biraz kullandıktan sonra bizede haber verirsen bizde taktırırız :)
Printable View
bence sıvı lpg işine gir, biraz kullandıktan sonra bizede haber verirsen bizde taktırırız :)
Bahsedilen sistem hakkında birşey diyemem ama Vialle marka olarak bence başı çekebilecek kalitede bir ürün.Bundan 10 yıl evvel Türkiye'de hiçbir marka duyulmamışken Hollandalı Vialle'nin ismi geçerdi.
Daha önce de yazdım. Ama ayrıca bir başlık açmadıkça sanırım mesele tam olarak anlaşılmayacak.
Kısa özet;
LPi farklı bir şeydir, LPDi farklı.
Övülen, takdir edilen, başarısı ve sorunsuzluğu muhakkak olan sistem LPDi'dır. Yani sıvı lpg'nin direkt enjekte edimesi. Yani direkt enjeksiyon motorlarda aracın kendi yüksek basınç pompası ve enjektörleri vasıtasıyla sıvı LPG püskürtülmesi. Bu sadece ama sadece direkt enjeksiyonlu TSI, FSI, GDI vb motorlarda mümkündür. Manifolddan enjeksiyonlu civicinize, astranıza, insignianıza, subarunuza vs bilimum manifolddan enjeksiyonlu araçlarınıza LPDi olmaz, LPi olur. LPi'ın tıpkı diğer sıralı sistemler gibi kendi LPG enjektörü, manifolda açılan deliği, ayarı, kalibrasyonu vardır. LPi'ın fiyatını hakedecek bir fark oluşturamayacağını yine bu başlıkta önceki mesajlarımda yazmıştım.
İlk fırsatta bu konuyla ilgili ayrıntılı bir bilgilendirme başlığı da açmayı düşünüyorum.