Guzel belkı ama bı dızel motor secenegı cıakrtsalar cok daha ıyı olacak
Printable View
Guzel belkı ama bı dızel motor secenegı cıakrtsalar cok daha ıyı olacak
Acaba Type-R'larda servisten lpg li olabilecekmi yoksa sadece 1.6 1.4 civicler ve jazzlarmı lpg'lenecek
Aslında İtalya'da bu sistemi denedim fakat detaylı olarak test etmedim.Türkiye'deki ilk demo montaj benim roccoya yapılacak :) aracı da BRC Racing Team olarak BRC logoları ile giyidireceğiz,belki Mart ayında CNR 'da yapılacak LPG-CNG fuarında aracı ve sistemi görebilirsiniz.
ilk montaj ve gozlem yorumları merak ediyorum açıkcası
bizim aracımıza çıkıcakmı çıkmıcakmı değermi değmezmi :D[/QUOTE]
Ya kusura bakmayında adam mercedesine cadillacına lpg koyarken kendisini 2. sınıf görmüyor da hondasına lpg koydu diye mi ikinci sınıf olacak ?Alıntı:
bence (tamamen şahsi fikrim) LPG kullanmak 2nci sınıf statüye düşmektir.
otomobil devleri salak salak fikirler üreteceklerine,anlaşma yapacaklarına hükümete baskı uygulayıp akaryakıt fiyatlarını düşürtsünler!
ya da benzin yerine lpg koyunca nasıl bir mantıkla 2. sınıf statüsüne konuyor ? merak ettim yani nedir ikinci sınıf olmasını gerekitren durum ?
İngiliz Kraliyet Ailesi araçlarında LPG yi tercih ediyor,buna ne diyeceksiniz???
Bizdeki sınıf anlayışı sanırım sadece maddi anlamlarda şekilleniyor ,Paran var benzinli araca biniyorsun birinci sınıfsın ,tasarruf yapıp çevreyi daha az kirletiyorsun ikinci sınıf mı oluyorsun ? :) Ben senin gibi düşünmüyorum...
Kendini nerde görmek isteyen varsa orda görsün,kim taktırmak istiyorsa taktırsın niye her şeyi kendinize maal ediyorsunuz anlamış değilim seçenek bu isteyen alır istemeyen almaz .
anlaşamadık galiba , ben yukarıda lpg alana ikinci sınıf diyen arkadaşa yazmıştım ne alaka diye, insanları sınıflandırmak zaten saçmayken bunu aldıkları yakıta kadar indirgemek daha da saçma geliyor bana.
yani kısacası bence lpg alan bir kişiye sınıflandırma yapmak anlamsız, adamın kendi arabası isterse su koyar ister benzin ister lpg, insanlar kim oluyorlarki başkalarını sınıflandırıyorlar...
dünyanın bir çok yerinde çevre bilinci çok önemli, hükümetler ciddi anlamda destek veriyorlar daha çevreci araçlara, ingilterede hybrid araçlara çok ciddi vergi avantajları var, o yüzden lpg kullanıyor olmaları da gayet doğal. bizde henüz bu tip bilinç oluşmadı, genel eğitim seviyesine bakıldığında uzun bir zaman da oluşması mümkün değil bence...
Benzin 1.sınıf
LPG 2.sınıf
Dizel kullananlar kaçıncı sınıf oluyor :D
benim yazıma alıntı yapıp benim gibi düşünmüyorum yazdığınız için yazmıştım neyse aynı şeyleri söylüyoruz zaten...
ben hala psikolojik olarak lpgden biraz korkuyorum, sanırım yakıt tankının bagajda duruyor olması biraz güvensizlik yaratıyor bende. daha önce çok örnek gördüğümüz için arkadan kaza yapan araçların yangın görüntülerini açıkçası çekiniyorum.
lpg kullananı ekonomi yapanı 2. sınıf görmek nasıl bi mantıktır ya aracı almıs adam kac bin tl ye yakıtta tasarruf etmek istiyor veya cevreci cevreyi kirletmek istemiyor lpg taktırıyor sen 1.3 aracınla benzin yaktın diye ondan üstün mü görüyosun kendini komik :)
abi o yakıt tankları dogru montajda hiç sıkıntılı değil takdir edersin ki benzin deposuda arkada altta.
hatta bazı fabrika cıkıslı araclar lpg tankını arka sase baglantısı olarak kullanıyordu unuttum şimdi hangi marka oldugunu ve yapılan testlerde kazanın onun patlamasına bi engeli yok yeterki dogru montaj yapılsın kaliteli ürün kullanılsın.
Valla isteyen istediği gibi düşünebilir LPG Türkiye şartlarında benzinli araçlar için olmazsa olmazdır.
Günlük kullandığı benzinli aracında LPG kullanmayanın işi zor hesap ortada
2.0R ile 3 yılda 70.000 km yol yaptım LPG ile 15.200 tl yapıyor ortalama olarak
Eğer benzinde yapmış olsaydım 35.000 tl yakacaktım aradaki farkı cebinden ödeyecek biri varsa buyursun versin bende benzin yakayım.
Altında şirket aracı ya da ikinci bir dizel aracı olup hafta sonları 20-30 dakika kullandığı araçlar için ahkam kesenler lütfen yazmasınlar onları bağlayan bi durum yok günlük olarak kullanılan araçlardan bahsediyoruz
Burakcığım ; henüz 20 yaşındasın yani hayat mücadelesine yeni başlıyorsun.Bu hayattaki sınıflandırman emin ol seçeceğin yakıt ile olmayacaktır.Sana hayatta başarılar diliyorum.
günde 100 km yapıpda benzine para vericeğime lpg takıp 2. sınıf insan olurum kalan parayıda kendime harcarım.[/QUOTE]
Evet sanırım alıntılar karışmış ; Olsun sana da hayatta başarılar dilerim... :)
Alıntılar karışmış abi.Benim aracımda lpg li .Onn dear nickli üyeye yazdım ben.Kendisi lpg kullananlara 2. sınıf insan demiş o yüzden.[/QUOTE]
[QUOTE=asvtec;2691236]Evet sanırım alıntılar karışmış ; Olsun sana da hayatta başarılar dilerim... :)
Teşekkür ederim o zaman :D
ya zaten benimki bilinçlice araştırılmış bir korku değil, tamamen psikolojik olarak geriyor beni yakıt tankının orda olması :) benzinli araç gerçekten pahalı, heleki otomatik olunca gerçekten çok yakıyor
ya typerdan çok yakıyor kardeşim otomatik 1.6 arabalar çok koyuyor aslında ama işte henüz yenemedim lpg korkumu... şöyle yakın bir tanıdıktada yok inceleme fırsatım olmuyor yazılan rakamlar şaka gibi aslında
valla benim getz 1.4 otomatik efsane denebilicek şekilde yakıyor lpg şart ama sürekli avm otoparklarını kullandığımdan takmıyorum
1 depo ile 400km yaparsam opup başıma koyuyorum siz düşünün :D
bu ülkede lpgli 6-7 tane sti var. benim gördüklerim kadranı benzinlideki gibi çeviriyor. hatta lpg konusunda rahatsız olan biri ayar yaparsa daha fazla performansda sağlayabiliyor. tabi o zaman ekonomi düşüyor.
azmin zaferi:) japonu yendi:)turkis ekoomi:)
Ben hiç sorun yaşamadım Mavi Denizler BRC servisinde montaj yapıldı çok memnundum.
Sarı enjektörlü 1500mbar'lık regülatörlü vs. en büyük kit takıldı şu an fiyatı 2400 lira civarı performansta top speedde bi kayıp olmadı ama mevsim geçişlerinde mutlaka ayar yapılmalı ayardan sonra benzinden daha performanslı oluyor.Özet olarak sıkıntı yok.
1 yılda 2.4 accord ıle yaklasık 55000 km yol yaptım...lpg ıle sagladıgım tasarrufu tahmın edın artık...statu falan denmıs sacmalıktan baska bırsey degıl...evet ben 2. sınıf ınsanım ama param cebımde kalıyor:)
cimeria abi bi ara bende inceletebilrm aracı :) lpg korkunuzun yenilmesi yada daha kesinleşmesi adına :) ve o arkadaki tankın saç kalınlıgını görürsnz :)
Honda TR'ye mesajım;
mesele BRC ile anlaşmak değil bu arabayı Türkiye'e getirip ya da burada üretebilmek, Allah'ın renosu belediyelere elektrik istasyonları kurdurabilirken Honda'nın doğalgaz istasyonu kurdurması zor olmazdı. Ki Ankara gibi belediyelerin otobüsleri cng ile çalışırken ....
2012 Honda Civic Natural Gas Overview - Official Site