|
|
#1 | |||
![]()
Otomobil: X16XEL '00
|
Arkadaşlar ailemin işi dahilinde bir şubemizin dükkan sahibi bu sene ilk senesi dolacak olan dükkan yerinin kirasına 6 ay boyunca %10 diğer 6 boyunca ise %25 zam yapmak istemekte.(Yuh dedim) Sözleşmeye baktım büyük ihtimalle tilkilik düşünmek üzre zam oranını boş bırakmış. Ve yeniden sözleşme yapmak istiyor anladığım kadarıyla. Bunun nedeni ilk sene sözleşmede yazan oran diğer seneler ise tüfe oranı ile zam yapma kuralından mı geliyor. yani mecvut sözleşme devam ederse seneye kafasına göre zam yapamayacak tüfe neyse o kadar zam yapacak sanırım ondan degil mi? ve bu zam oranı hakkında sözleşmede boş bırakılırsa ne gibi yol izlemeli tüfe ye razı mısın deyip mi konuşmalı yoksa pisliğe vurup aynı kiradan hesaba aktarmaya devam edip öyle mi devam edilmeli.
tabii en önemli merakım şu; kira sözleşmesinde oran yazmıyor diye istediği zammı isteyebilir mi mülk sahibi veya biz ne kadar zam yaparsak bizi oradan çıkarma hhakı olmaz? ve bu sözleşme yenilemeyi yapmak lazım mı? eski sözleşme ile devam edilemez mi artık? |
|||
|
|
|
|
|
#2 |
![]()
Otomobil: D-4D
|
Bildiğim kadarıyla kira artırımı ile ilgili madde boş bırakıldığında tüfe oranı kabul edilmiş sayılıyor. Akşam babamdan bilgi alıp tekrar detaylıca yazarım konuya .
|
|
|
|
|
|
#3 |
![]()
Otomobil: Mk1 Golf -Pejo Bipper Tepe
|
Bizim nerdeyse bütün dükkanlarımız kirada ve bütün kiracılarla yapılan sözleşmede kira arttırımı yeri boş ve boş olduğu için tüfe oranına göre bir artım söz konusu oda bu sene %9 küsürlü birşeydi ve biz düz %10 yaptık yani dükkan sahibi bu konuda hiç bir çakallık tilkilik yapamaz...
__________________________________ Broadway =Gitti E30 =Gitti Clio Sport=Gitti Honda Vti=Gitti Mk1 Golf=Gitti Pejo Bipper Tepe=Duruyor 106 Gti=Gitti Saxo Vts=Gitti Pejo 206 Quik=Gitti Pejo 206 Gti =Gitti |
|
|
|
|
|
#4 |
![]()
|
teşekkürler arkadaşlar detaylı bilgi de gelirse akşam sevinirim. peki bu durumda yani boş olan yeri tufe nin doldurması durumunda bu senenin tufe degerleri %5 civrında gezmekte şimdi 50 lira yaparsan kabulumdur yoksa ben bu sozleşme ile devam ederim diyebiliri miyim mal sahibine. ve diyelim ki olmaz illa ki şu oranda yapacağız kabul etmezsen dükkandan çık diyebilir mi? her zamanki ayaklardan birini cekiyor cunku mulk sahibi. o dükkanı başkaları istiyor diyor. bunu diger şubelerimizde de yaşadık hep bi banka ister birileri ister ama tamam hadi gelsin konuşayım dediginde fıs çıkar o iş.
|
|
|
|
|
|
#5 |
![]()
Otomobil: D-4D
|
İmzayı attıysa oraya tüfe oranını da kabul etmiş demektir. Mağdur olmamanız için sözleşmeniz bitmeden 30 gün önce size yazılı ihtar çekmesi lazım boşaltın dükkanı diye. Kontrat yenilenmezse en son yapılan kontrattaki hükümler geçerli sayılıyor. Emin değilim ama ilk mesajımda dediğim gibi tüfenin geçerli olması lazım artış bölümü boşsa ama tüfe oranını kabul etmiyorsa kontrat bitiminde yeni maddeler kararlaştırıp yazarak yenileme yapabilirsiniz.
Edit: İhtar çekmezse boşaltın demeye hakkı yok mahkemeye falan verir uzar da uzar. |
|
|
|
|
|
#6 |
![]()
Otomobil: Focus
|
Benim işim sizin konunuz . kiracı - mal sahibi arasındaki sorunları ancak olgun davranarak ve konuşarak çözülür mal sahibi isterse şu an sizi çıkartabilir ve istedigi zammı yapabilir yasa böyle .
|
|
|
|
|
|
#7 |
![]()
|
teşekkürler... peki sözleşmede boş bırakılan yer hakkında yapılması gereken nedir? ve sözleşme yenilemek istemesindeki neden her sene istenilen oran olsun da tüfe'ye bağlı bir zorunlu arttırım olmasın diye mi?
|
|
|
|
|
|
#8 |
![]()
|
efe tüfe diye bişey yok mal sahibine kalmış bir durum efe tüfe ye göre artış olursa bu sene hemen herşeye % 30 u geçkin zam geldi ama kiralarda %10 - %15 bir artış var boş bırakması sizi savunmasız bırakmaz kontrat üzerinde oynama yapamaz. boş bırakmak " karşılıklı anlaşma ile zam yapılacaktır anlamına gelir". Dükkan nerde sizin yer belli olsa net konusulur .
|
|
|
|
|
|
#9 |
![]()
|
anlıyorum. dükkan 100.yıl da hocam. 1525. sok diye bilinen ptt nin olduğu sokakta. yani sahibi ile nasıl anlaşırsak sözlü olarak o mudur diyorsun? ve yeni sozleşme yapmaya gerek var mı?
|
|
|
|
|
|
#10 |
![]()
|
bende de var sayışız kontrat ama hiç işleme koydugum olmadı önemli olan diyalog . Neticede mal adamın parasını verirsen oturursun bu kadar basit parasını ödediğin sürece dükkan senin içeri bile sokmazsın istersen
Yeni çıkan kontratlarda çıkış tarihi yok ve kaç sene oturacagın yazmıyor bunun için yeni kontrata gerek yok düzgünce konuş ortasını bulun olsun bitsin . dükkanın nerde oldugunu çıkarsan kiraya verirmi, boş dururmu, aynı fiyattan kiraya verebilirmi vs. için sormuştum ptt varsa işlektir orası en iyisi siz anlaşın ( Her işte en etkili anlaşma yolu adam gibi konuşmakla olur . )
|
|
|
|
|
|
#11 |
![]()
|
aslında etrafdaki dükkanlara göre kira iyi idi. zamlı hali ile yine iyi ama 40 yıllık beyin 1 senede mi canlandı diye geciriyor insan içinden
teşekkürler bilgi icin hocam kolay gelsin sana da...
|
|
|
|
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Konu Seçenekleri | |
|
|
:::: Şu Anda Saat: 01:41 ::::

Yeni çıkan kontratlarda çıkış tarihi yok ve kaç sene oturacagın yazmıyor bunun için yeni kontrata gerek yok düzgünce konuş ortasını bulun olsun bitsin . dükkanın nerde oldugunu çıkarsan kiraya verirmi, boş dururmu, aynı fiyattan kiraya verebilirmi vs. için sormuştum ptt varsa işlektir orası en iyisi siz anlaşın
( Her işte en etkili anlaşma yolu adam gibi konuşmakla olur . )