Kayıt ol

LinkBack Konu Seçenekleri
Eski 27-10-2011, 15:58   #1

RIDVAN - ait Avatar

Otomobil: JETTA- FİO-SLX-131

RIDVAN - MSN üzerinden Mesaj gönder
Unhappy Çok Yemek Yeme Sorunu ?

Yerimidir bilmiyorum ama galiba böyle konular açılmıştı elbet bilenimiz başından geçen vardır diyerek büyüklerime yaşıtlarımdan yardım bekliyorum,
Son 5-6 aydır iştahım acaip şekilde açıldı bir türlü doymak bilmiyorum sabah,öğlen,akşam eksiksiz bir şekilde ve abartılmış bir şekilde gidiyor yediklerimi hiç saymama gerek yok ama yedikce yiyesim geliyor kısaca + alkolle aramız biraz iyi + sigara kullanmıyorum çok yemek yeme veya sorun para harcamak değil 90 kilo oldum 1.80 boyum var vucudumda kilo almaya direk meyilli ve bunu eğer tutmazsam dahada ilerliyicek gibi gömlekler artık çok dar oluyor ve bu durumdan çok sıkıntı almaya başladım bunu nasıl durdurabilirim ? şimdiden teşşekür ederim.aramızdada aynı sorunu yaşayanlar varsa yazarsa sevinirim.
RIDVAN isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 27-10-2011, 16:01   #2

mtahakorkmaz - ait Avatar

Otomobil: Seat Leon 1.6 TDI, Peugeot RCZ THP 200

aynı sıkıntı bendede var boğazımı tutucaz başka yolu yok valla
mtahakorkmaz isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 27-10-2011, 16:02   #3
XoR

XoR - ait Avatar

Otomobil: Impreza Station Wagon, 406 Hdi

BaDCaT´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
İlk olarak yaglar,proteinler,karbonhidratlar nedir onlari yazdim part1 budur..Sira da diyetin temel taslari ve kalori alimi var..

Bakalim yazimiza nerden basliyim diye dusunurken en bastan temelden giris yapiyim dedim.Karbonhidrat,Protein,Yağlar..peki bunlar nedir ?

En basta proteinlerden basliyalim nedir bu herkesin protein almaliyim dedigi sey ?Evet spor yapan birisi icin en onemli besin.Peki neden ?İnsan vucudun da kaslarin yapisina eklenen ve kaslardaki fiberleri onaran seyler aminoasitlerdir..Aminoasitler ise proteinlerin yapitasidir.Vucuda siz protein aldiginizda disaridan bunu vucudunuz karaciger de sentezleyerek aminoasitlere cevirir ve kaslara,kemiklere,aminoasit havuzuna daha bir cok yasamsal bolgelere gonderir.Disaridan aminoasit alirsak nolur derseniz.Onlar da karaciger den direk bypass yoluyla gecerek ayni islevi gorurler ama supplement olarak biraz pahalilar onun yerine protein tozuna yonelmeniz daha mantikli cunku aminoasit profili cok daha zengin ve ucuzdur.Beslenmek icin protein almak isterseniz kirmizi et,yumurta,tavuk en cok tuketilen urunlerdir.Sahsi tercihim ekonomik olarak tavuk gogsu ve yumurta beyazidir.İkiside diyet icin idealdir yagsiz ve protein bakimindan oldukca zengindir.(kirmizi et tabi gucunuz yeterse)

Karbonhidratlar,vucudumuzda enerji ihtiyacimizi karsilayan ve kas gelisimi icinde cok olan besindir.Cunku kaslar da glikojen depolarimiz vardir ve bu depolar sayesinde kaslarimiz agir kilolar kaldirabilir ayrica aminoasitler kaslara glikojen(insulin vasitasiyla) ile tasinmaktadir.Yani bir bakima tasiyici rolunde olurlar.Ama diyet zamani yag yakimi icin karbonhidrat alimini azaltmamiz gerekmekte.Peki neden ?Cevabi sudur:Karbonhidratlar,glikojene donusurken dogal olarak kandaki seker artmakta ve vucut bu sekeri dengelemek icin insulin salgilamakta.İnsulin,yuksek derecede anabolik yani vucutta yapim hormonudur.Bu yuzden insulin yaglanmaya da neden olmaktadir.Bunu nasil onleriz ?Cevabi:Kan'a aniden insulin salgilanmasini ve ani-iniş çıkışları engellemektir.Bunu saglamak icin de yapacaginiz sey DUSUK GLİSEMİK İNDEKSLİ KARBONHİDRATLAR tuketmektir.Ayrica dusuk Gİ'a sahip karbonhidratlar mideyi daha yavas terk eder yani bu da demektir ki tok kalma süresi daha uzundur..Bu bizim icin diyette kilit noktadir.Yuksek GI'e sahip karbonhidratlar dan daima uzak durmalisiniz diyet zamani..

Tablosu:Glisemik indeks - Vikipedi

Yağlar,hepimizin aslinda nefret ettigi kilolarin sebebi yiyecekler diye dusunuyorsunuz oyle degil mi ?Aslinda pek te oyle degil.Yaglarin kaliteli olanlarini tuketmek onemlidir cunku yaglar vucutta hayati rol oynarlar.Kıkırdaklarin yaglanmasi,doyma duyusunun olusmasina yardimci olur,yagda eriyen vitaminlerin vucuda gecmesini saglar vb. buna ornektir.Saglikli yaglar nelerdir ?Cevapoymamis Yag asitleridir.Hani bu reklamlar da gorursunuz ya omega-3-6-9 tiri virilarini..İste onlar bizim vucudumuzu saglikli yapan ve yag yakimina yardimci olan yaglardir.Bunlara ornek:zeytin yagi,findik,badem,ceviz gibi urunler tuketilmeli sabah ogunlerinde.Bu sayede yag reseptorlerinin doymasini saglarsiniz bu sayede ileriki ogunlerde vucut yag tutmaya ihtiyac duymaz ve yag birikimi daha az miktar da gerceklesir.Ayrica beyin icinde yasamsal besindir doymamis yag asitleri.
BaDCaT´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Bir onceki yazimizda 3 temel besinden bahsettim.Simdi sirada bunlari nasil kullanmali ki saglik bir sekilde kilo verelim ?Hepsini duzenli ve kaliteli bir sekilde almaliyiz ve tabikide spor yapmaliyizki kaslarimiz gelissin ve yag yakalim.

Sabah:Kalktigimizda vucudumuz butun gece ac kalmistir ve katabolik bir donem gecirmektedir yani vucutta protein,yaglar,karbonhidratlar yikim halindedir.Ne yapmamiz gerekmekte ?Beslenmeliyiz.Peki Nasil ?İlk ogun,gunun nasil gecicegini sizelere soyler.Kaliteli bir sabah kahvaltisi icin gereken temel seyler tabikide yulaf,yumurta olmalidir.Yulaf,karbonhidrat bakimindan zengindir ayrica %12 miktarinda proteinde vardir ki azimsanmayacak bir orandir.Dusuk GI sayesinde uzun sure tokluk hissi verir,kaslari guzel besler,lif orani yuksektir en onemlisi insulin de ani bir peak yaptirmaz.Yumurta ise cok degerli bir proteindir sabahlari saglikli bir sporcu 2 tane tam yumurta yerse hem doymus yaglardan alir ki doymus yaglar testosteron arttiran bir yagdir ve gunluk vucudun ihtiyaci olan bir besindir.Ayrica protein almis oluruz.Bunun yanina doymazsaniz yumurta beyazi istediginiz kadar ekleyebilirsiniz cunku yag 0,karbonhidrat 0'dir sadece protein var.

Sabah-Oglen arasi:Baktiniz mideniz kaziniyor acikma hissi gelmekte atistirmalik birseye ihtiyac duyuyorsunuz.Mutlaka ve mutlaka ac kalmamalisiniz metabolizmaniz daima duzenli ve hizli olmali.Careniz: DUSUK GI tablosundan gozunuze kestirdiginiz bir meyveyi goturmek olmali.ornek:Bir adet orta boy portakal hem C vitamini bakimindan cok zengin ki C vitamini kortizolun salgilanmasini engelleyen bir vitamindir.Kortizol,vucut stres altina girdigi zaman salgilnan bir yikim hormonudur,kas ve yag yakimina neden olur ama ayni zamanda bel ve basen bolgesinde yag birikimine neden olmaktadir. ayrica gluko kortikoit miktari vucutta arttigi zaman kandaki testosteron miktari dusmektedir bu da kas yapimini engellemektedir.

Oglen:
Geldik onemli bir ogun daha ozellikle aksam antreman yapanlar icin onemi daha buyuk cunku kaslari antremana hazirliyorsunuz.Neler yemeliyiz ? Tabikide,bol miktarda protein ve orta sekerli bir karbonhidrat alimi olmali..peki yaglar ? Onlari da unutmadik tabikide..

200 gram tavuk izgara,buyuk boy yesil salata(Yesil renkli sebzelerde besin ogeleri: (yag,protein,karbonhidrat miktari azdir) ustune 1-1.5 kasik zeytinyagi,sirke,limon ve birazcikta misir koyun enfes bir salata olsun.Karbonhidrat olarak ise kepekli makarna cok guzel bir besin hem guzel tadi var hem de cok uzun sure tok tutmakta..orta boy bir tabak porsiyon isinizi gorucektir.Ustune 2 kasikta yogurt koyun hem kalsiyum alirsiniz hem de kalsiyum kazeinat dedigimiz kanda uzun sure kalan ve sindirimi uzun suren bir protein cesidi almis olursunuz.Bu sayede,kaslar uzun sure aminoasitsiz kalmaz kas yikimini engelleye bir nebze olsa da yardimci olmus olursunuz.

Oglen-Aksam arasi:Oglen 1 'de yemek yediniz aksam yemeginiz 8'de mi ve yemek yedikten 3 saat sonra aciktiniz saat 4..peki ne yapmaliyiz ?Bir kutu ton baligi alin 160gramlik yagini suzun ve bu sefer orta boy bir yesil salataya ekleyin bir guzel yiyin.Salata'da yine yesillik olmali:tazen sogan,marul,domates,1 tane havuc(fazlasi sekerli oldugundan diyette tuketilmezse istenen sonuca daha hizli ulasilir)

Antreman oncesi:
1 Bardak kahve ile size antreman da gereken enerji gelicektir caffeine bunun icin var sizleri ayakta tutmaya..Seker kullanmayin tatlandirici tercih edin ama aspartamsiz olmali en kaliteli markalardan alin paraniza degsin.Krema asla koymamalisiniz cunku icinde palmitik asit vardir ve bu asit kolestrole direkt olarak etki eder LDL yani kotu kolestrol olarak adlandirdigimiz kolestrolumuzun yukselmesine neden olur ayrica kremalar cok yaglidir zaten koydugunuz zaman gorursunuz kahvenin ustune vicik vicik parlarlar..

Aksam:
Antremani yaptiniz kaslariniz beni besle diyor.Malesef ne kadar nefret ederseniz edin 200 gram tavuk yemelisiniz.Pisirme sekli haslama ve ya yagsiz izgara olmali ustune biraz barbeku sos ile yemenizi oneririm baska caresi yok YENMELİ! karbonhidrat olarak ise 1 tane haslanmis patates kaslariniza ilac gibi gelicektir.Yaninda tekrardan orta boy bir yesil salata ve 1,1-5 kasik zeytintag,sirke ve limon dan olusan sosla yiyin.

Salata ya asla tuz koymayin zaten gereken sodyumu besinlerinizden alicaksiniz eger tuz cok lazimsa cok az koyun.

İyi uykular..Kaslarinizin gelisimi icin hayati onem tasiyan evreyi anlatmamiza gerek yok herhalde ? Buyume hormonu uyurken salgilanmakta ve kaslarin,iskelet yapisinin,dokularin onarilmasi gerekmekte..Bir nevi pit alani uykunuz.
Ben bunları uyguladım ve gayet sağlıklı bir şekilde şuanda kilo veriyorum.

Bizden bir yıldız kaydı, yine gökler aldı... Hepimizin başı sağolsun. Huzur içinde yat Alperim |RA|
XoR isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 27-10-2011, 16:05   #4

RIDVAN - ait Avatar

Abi ben bunu akşam evde sakin bir kafayla okiyim uygulamaya dediğin gibi fayfasını görmüşsen bende başlim . .
Eski 27-10-2011, 16:06   #5

SekoLive - ait Avatar

Otomobil: R Laguna 2.0

koray abi bendemi uygulasam bunları

rıdvan şekerini bi kontrol ettir eğer ettirmediysen

''Neye İnanırsan Bir Gün Onu Yaşarsın''

Eşşeğe gereğinden fazla değer verirsen,
Kendini yarış AT'ı sanarmış
.
SekoLive isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 27-10-2011, 16:07   #6
XoR

XoR - ait Avatar

RIDVAN´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Abi ben bunu akşam evde sakin bir kafayla okiyim uygulamaya dediğin gibi fayfasını görmüşsen bende başlim . .
Fastfood tarzı yiyeceklerden ve biradan mutlaka uzak durman gerekiyor. Ben haftada 15-20 bira arası tüketime sahiptim şuan hiç bira içmiyrum. Hatta hedef kiloya ulaşana kadar alkol kullanmama kararı aldım. Şuan 86kg hedef 78kg

Bizden bir yıldız kaydı, yine gökler aldı... Hepimizin başı sağolsun. Huzur içinde yat Alperim |RA|
Eski 27-10-2011, 16:08   #7
XoR

XoR - ait Avatar

SekoLive´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
koray abi bendemi uygulasam bunları

rıdvan şekerini bi kontrol ettir eğer ettirmediysen
Serkan sende maşallah damperli kamyon gibisin kardeşim bence dikkat edin sağlığınıza Allah korusun genç yaşta kalp krizi geçirme oranı ülkemizdeki yeme alışkanlıkları sebebiyle her yıl dahada artıyor.

Eski 27-10-2011, 16:09   #8

ulasoztas1 - ait Avatar

Otomobil: 206Quik & e36 Coupe

dostum aynı şey bende de vardı, bir rahatsızlık geçirdim ondan sonra işhtahım bir açıldı sorma yemekten kalkıyordum 10dk sonra yemek resmi görünce canım çekiyordu birde çok hızlı yerim yemeği başkası bir tabak yiyene kadar iki tabak yiyordum bir süre sonra göbek çıkmaya başladı herkes halime şaşırıyordu kilolu halime. Okul başladı öğrenci evine geçince düzelebildim mideyi anca ufalttım yakında da spora başlicam eski halime dönücem inş.

ulasoztas1 isimli üye çevrimiçidir (Online)   Alıntı ile Cevapla
Eski 27-10-2011, 16:10   #9
cem
TechTurkey

cem - ait Avatar

Eti maximus yiyin yemeklerden once.

"If you aren't breaking parts on your car, you aren't going fast enough"

"If you can leave two black stripes from the exit of,
one corner to the next, you finally have enough horsepower"
cem isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 27-10-2011, 16:11   #10

RIDVAN - ait Avatar

XoR´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Fastfood tarzı yiyeceklerden ve biradan mutlaka uzak durman gerekiyor. Ben haftada 15-20 bira arası tüketime sahiptim şuan hiç bira içmiyrum. Hatta hedef kiloya ulaşana kadar alkol kullanmama kararı aldım. Şuan 86kg hedef 78kg
Abi işte beni mahveden o fastfood hamburger,tost gördüğüm zaman kendimden geçiyorum zaten şu elma dilimi patetes canımdan can alıyor hafta içi bira az içiyoruz ama cumartesi oldumu artık votka viski full kör olucaz yakında dediğin gibi bunları biraz kilo verene kadar ara verelim.
Eski 27-10-2011, 16:11   #11

SekoLive - ait Avatar

Otomobil: R Laguna 2.0

abi allahdan biraz boy var kısa olsam bu kiloda daha fena oludu görüntü

bende 2 -3 yılda cok kilo aldım fotolara bakıyorm daha inceymişiz... sabah iş aksam okul biraz düzenimi fena bozmus 8den aksam 22 ye kadar oturuyorduk hareket alanımz kısıtlı ve haliyle yemek düzenimzde saçma sapandı neyseki okul bitti simdi bi diyete niyet edip bide spora yazılmam lazım diet olarak senin verdiğini bi okuyup analiz edeyim
badcat tesekkürler

bu arada koray abi zaten sen o biraları içmeden standart yaşasan yine kilo verirmissnz bizde sigara alkol yok

''Neye İnanırsan Bir Gün Onu Yaşarsın''

Eşşeğe gereğinden fazla değer verirsen,
Kendini yarış AT'ı sanarmış
.
SekoLive isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 27-10-2011, 16:12   #12

mtahakorkmaz - ait Avatar

Otomobil: Seat Leon 1.6 TDI, Peugeot RCZ THP 200

ben sigarayı azalttım bu hafta günde 2 sigara içiyorum bu seferde yemeğe itiyo beni bunu nası dindiricez?
mtahakorkmaz isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 27-10-2011, 16:12   #13
XoR

XoR - ait Avatar

Yapılması çok zor ve sabır isteyen bir iş fakat bir arkadaşım kilo problemini %30 yediklerine dikkat ederek %70 her yuttuğu lokmayı 40 defa çiğneyerek zayıflamayı başardı.

Link çok gay ama faydası olur okuyun derim

"Lokmanızı 40 kez çiğnemeden yutmayın!"

Eski 27-10-2011, 16:13   #14

RIDVAN - ait Avatar

Yok serkan ama bir ölçtürüm ezzaneye gittim iştah kesici haplar varmış kadın hemen ayarı vericekti bize ama bir aile dostumuz var doktor sorum kesinlikle uzak dur doğal yollarla kilo vermeye bak diyor oda full kaç koş diyor
Eski 27-10-2011, 16:14   #15
cem
TechTurkey

cem - ait Avatar

Yapılması çok zor ve sabır isteyen bir iş fakat bir arkadaşım kilo problemini %30 yediklerine dikkat ederek %70 her yuttuğu lokmayı 40 defa çiğneyerek zayıflamayı başardı.

Yemeklerin içindeki kıllarda kilo vermede faydalı.

"If you aren't breaking parts on your car, you aren't going fast enough"

"If you can leave two black stripes from the exit of,
one corner to the next, you finally have enough horsepower"
cem isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 27-10-2011, 16:16   #16
XoR

XoR - ait Avatar

cem´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Yemeklerin içindeki kıllarda kilo vermede faydalı.
Yok moruk ben kılı kenara ayıyıp yemek sonrası diş ipi yapıyorum

Eski 27-10-2011, 16:17   #17

BurakCengizhanoğlu - ait Avatar

Otomobil: Fiat Punto T-jet Sport 3k-Renault Fluence

Camış gibi yiyorum.Ne güzel fiziğim vardı.Göbek yaptık... 1.91 boyum var 86 kilo oldum .
BurakCengizhanoğlu isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 27-10-2011, 16:17   #18

hakan_akin - ait Avatar

Otomobil: fn2 type-r

yaa belki abes kaçıcak ama bende kilo alamıyorum 186 boy 63 kiloyum
hakan_akin isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 27-10-2011, 16:17   #19

RIDVAN - ait Avatar

Abi eminim fayfadası vardır ama çok zor 40kere nasıl çiğneyeceksin. yemek su şekline gelir ama denicem akşam yemeğinde..

Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Konu Seçenekleri

:::: Şu Anda Saat: 01:42 ::::