Son güncellemelerle çözdüler o sıkıntıyı.
Note9 almıştım onda vardı bahsettiğin instagram problemi sonra çözüldü.
S10+ var şimdi o da sorunsuz instagram'da.
Eski hali çok kötüydü hakikaten sinir bozucu.
Printable View
Kamerası baya baya iyi, çoğu zaman renk ayarı vs bir şey yapmaya bile gerek kalmıyor.
Video da çok başarılı.
Gece çok fazla fotoğraf çekmedim ama bir güncelleme ile gece modu gelmişti. Onu denedim birkaç kez.
Gece modu ile çekince tatmin ediyor.
Yakınlaşma her cihaz da olduğu kadar bozuyor, optik zoom Huawei'ler kadar yüksek değil tabi kısıtlı biraz.
Bana göre akıllı telefonlar iphone ve diğerleri olarak ayrılıyor. 4s ten beri ıphone kullanıyorum bundan sonrada ıphonedan şaşmam.
yıl olmuş 2019 ve bitiyor 2020 olacaz hala iphone da iphone
dünyada satış rakamlarının geçtiğimiz yıllarda nasıl tepe noktadayken diplere vurduğuna bir bakın
iphone eskiden iphone du, android donarken, kasarken (takriben 8-9 yıl önce) , huawei markalaşamamışken, xiaomi yokken vs vs vs
huawei markasına trump ın neden çelme takmaya çalıştığına bakın , foto kalitelerine bakın özellikle gece çekimlerine7
genişletilebilir hafızasına ve özelleştirilebilirliğine bakın
hızlı şarj olayına bir bakın mesela
yazsam burdan istanbula yol olur ne iphone u Allahınızı severseniz ya
abd de bile android cihazların apple cihazlarına oranla kulanımının % bilmem kaç arttığını bir araştırın ve göreceksiniz ki apple eskiden apple idi artık öyle bir dünya yok şartlar çok değişti
bu arada herhangibir android markası bana reklam ödemesi yapmıyor ve reklam yüzü de değilim :)
Stabilite ? Bana sanki nükleer santralin yönetim panelini telefona yüklemişsiniz gibi stabilite felan diyorlar. Kulaklarım kanıyor duyunca. İkiside stabil. İkisinde de programlar kapanabiliyor. Hatta IOS esnek olmadığı için bir sorun olunca resmi çözümü yoksa genelde arka kapılardan başka bir çözümde yapılamıyor ?
Birde alacağı ürünü daha kullanmadan satmayı düşünen ikinci el değeri denilen olgu Türk milletinin DNA'sına işledi galiba. :D
Son olarak. Düşebilen. Bozulabilen. Kaybolup çalınması çok kolay ufak bir elektronik ürüne 10 bin TL gibi fiyatlar nasıl veriyorsunuz. Ben bilişim uzmanıyım. Halim vaktim yerinde. Ama genede bir telefona 15 bin vermem.
vallaha bende her sene 2 senede bir telefon değiştiren değilim. Sony var bende Z5 kasılıp duruyor. Aldımmı 5 sene gitsin istiyorum. Özellikle kamerası bakımından iyi olsun istiyorum :) Max 7 ye çıkabilirim.
Samsung s11 plus kullanan varmı başka ? :)
Yıllardır Samsung kullanıyorum. Şirket hattım ise iphone.
S4, S5, S7 ve şu anda da S9+ kullanıyorum.
S7 ile beraber stabilite, performans sorunları çözüldü. S9 ise kusursuz bir cihaz, 1.5 senedir bende daha en ufak bir problem yaşamadım. Kamera, özellikle gece kamera performansı eşimdeki iphone X'i çok geride bırakıyor.
Eskilerde kaldı o stabil değil, sorunlu yorumları. veya zayıf cihazlarda görülüyor takılmalar.
S11'de en ufak sorun yaşamazsın. Zira firmanın amiral gemisi cihazı.
İphone'a gelince, bugün şirkette son sürümle beraber gece modu geldi diye gösteriyordu arkadaşlar mesela.
Dedim ki, ben telefonumu 1.5 sene önce aldım. 1,5 senedir bende var. Bozulup gittiler.
Demem o ki, apple yeniliklerin öncüsü sıfatına eskiden sahipti. artık sadece takipçi.
Eskiden bir sebep olurdu yeni cihaz almaya yönlenirdik ama şimdi örneğin elimde s8 duos um var ve baktığım zaman çoklu kamera haricinde aradığım hiçbirşey yok. Donma vs zaten yok. Mili saniyelerle olan kullanımdaki süreleri stabilite olarak yorumlamak yanlış. Keza benzeri yavaşlamalar ki adına ne kadar yavaşlama denirse, biraderimdeki iphone 7 de de var. Ekran gövde oranı, fotoğraf kalitesi, dosya aktarma kopyalama düzenleme paylaşma vb konulardaki sınırsızlık uygun fiyatlar bol aksesuar vs derken ben ios un yüzüne dahi bakmıyorum 2 yıldan beri. İos kullanırken menülerde gezerken vs daha hoş evet ama hepsi o kadar. Bana artı anlamında artık ios in hiçbir özelliği iphone almamı gerektirecek bir sebep olarak gelmiyor.
Android işletim sistemini hiç kullanmadım, kullanmayı bilmiyorum ve android işletim sistemi olan bir telefonu elime alınca o bana ben ona bakıyorum desem linç yer miyim :D
s10 olupta geçe fotoğrafı çekip atabilecek varmı ? :)
Bu konuya iki cihazı da 2şer gün kullanıp sonra karar veren kişi olarak yanıt vereyim ;
Iphone 5s ten sonra Samsung S7 ile bir hayli ön yargı ile tanıştım ancak sistemi kavrayınca Androidle mutlu olabildiğimi gördüm . Sonrasında hala saygımın çok büyük olduğu S8 ile tanıştım ve muazzam 3 yıl geçirdim. Kendisini onca haşin kullanımıma rağmen kıramadım, bozamadım. Kulaklık sesiyle yaşadığım problemlerden sonra sıra geldi yeni telefon arayışına..
Telefoncu dostumda çok temiz IphoneX ve S10 Plus vardı. İlk niyetim S10+ üzerineyken ani ve radikal bir karar ile neden Ios olmasın diyip Iphone X 'e geçiş yaptım.
Yaptığım cihazın pil ömrü %88'di. 13 aylık kasası aksesuarları tertemiz bir cihaz.
Android ile geçen 5 sene sonunda IOS 'un ne kadar basitleştirilmiş yazılım olduğunu sandıysam da aslında Android kadar asla pratik olamadığını keşfettim. Mesela ;
Rehbere erişmek ve içinden birini bulmak için gerçekten ad yazmak, bir yerlere girmek ve hatta bunun için harf harf atlamak gerekiyor. Halbuki Androidde numarayla eski nesil telefonlarda yazdığınız gibi numara yazdığınızda çok hızlı ve pratik sekilde doğru kişi ve kişilere ulaşabiliyorsunuz.
Keza kişi kaydetmek ayrı bir kaos.
Günde 100 den fazla telefon görüşmesi yaptığım oluyor. Arayanlarla en son ne zmn kaç gün evvel konuştuğumun önemi bir hayli yüksek. Kişinin kartına yada arama kaydına girdiğinizde Android tüm secereyi döküyor. Iphone bu konuda çok çok saçma biçimde tek tek kayıt tutuyor.
Aplikasyonların %99unun IOS tabanlı yazılıyor olması, Androidde kullanırken kesfedemediğim bazı özellikleri gösterdi ancak bu terazide hala ağır basmaya sebep olmadı.
Kamera kullanımını bir hayli merak ediyordum. Başarılı ama Samsung S8'im daha üstün sekilde cekiyordu diyebilirim.
Şarj konusuna gelince benim bu kadar konuşma ve telefon kullanımıma Iphone X ne yazık ki tüm gün dayanamazdı ve dayanamadıda..
Iphone da tek sevebildiğim şey car playler ve kablo ile bagladığınızda hemen aktifleşen araç içi multimedia sistemler.
Bu 2 günlük serüveni hızlı bitirip bahsi geçen S10+ la değiştirmek üzere tekrar arkadaşıma uğradım ve konforlu hayatıma tekrar geri döndüm.
Aynı tempodaki kullanımda günün sonuna hala sarjı %20-25lerde kalabilen bir cihaz. Asla takılmıyor..
S8 den sonra çok muazzam fark olarak gördüğüm herşeyin daha iyileşmiş olması. S8 aşırı ısınır haldeydi. S10 ısınmıyor.
Kısacası pc, tv, saat vs Iphone sa Android tel size kötü oyuncu olur. Ancak serbestseniz Android ile hayatınız kolaylaşır.
Belki de çok geniş baktığım için şaşırmışımdır? At gözlüğü ile dar açıdan bakmayı deneyeyim bir dahakine. :)
Bende Android Auto hemen bağlanıyor araca kabloyu takar takmaz. Telefondan hiçbirşey yapmam gerekmiyor. Telefon da geçici olarak dandik Blackberry Keyone - Android 8.
İnsanın kendisine yakışanı bilmesi güzel bişey tabi :)
Hadi anam hadi.. İkile.. Uzatma.. Durduk yere bulaşma.. Boş adam değilim senin gibi.. Uza..
ya şumaher regl döneminde misin? Hallerin var gibi sanki?..
Durduk yere sen laf attın.. Bayram değil seyran değil, eniştem beni niye öptü dememelisin o zaman.. Yarım saatlik kronolojiyi bile karıştırıyorsan, çalışmaktan beynin reçele döndüyse az çalış. Hani anam.. Hadi canım.. Hadi güzelim.. Uza..
Azıcık diğer moderatörlerden feyz al.. Onlarınki gibi bir ağırlık olsun üzerinde.. Neyse.. Kime ne söylüyorum ki.. Yaş 15..
Ben de seni seviyorum şumahercim. Uykum geldi iyi geceler..
Elit uye tartismalarida bir baska seviyeli oluyor haha ;)
güncel......
bugün gidip iphone 11 baktım. XR ile aynı zaten. Elime aldığım anda öyle kaliteli etkileyici bir yapısı yoktu. Herkes 11 satın almış. Mağazada 11 kalmamış şaşırdım.
s10 plus elime aldım gerçektende telefon burdayım diyor. Görüntüsü kalitesi hoş hızlı baya gerçektende. Fotoğraf çekimi güzeldi. Videoda yakınlaştırma ikiside kötüydü.
P30 Pro baktım. Oda samsungtan sonra geliyor kalite olarak. Ama fotoğraf çekimleri süper. Video görüntüleri baya zayıf geldi gözüme. Gece çekimleri efsane.
Gerçektende baya zor durumda kaldım. İphone 11 indirime giderse kara cuma günü alabilirim diye düşünüyorum. Klasik standart kullanan kullanıcıyım.
Alanlar varsa yazarlarsa sevinirim. Kasımın 11 ne kadar zamanım var :D
10 yılı aşkın ios kullanıyordum. En son 6S Plus ile 3 hafta önce veda ettim iPhone'a. Evet çok stabil bir yazılımı var, jailbreak ile kişiselleştiriliyor ama artık bataryası beni yıldırdı. Şimdi OnePlus 7 pro aldım Androide alışma sürecindeyim bir iki alışkanlık harici pişman değilim. 4000₺'ye iPhone da bu özelliklerde alınacak bir cihaz yok.
Iphone mercedes , nirvana diyen marka fanatikligi yapıyordur
Aslinda en guzeli huawei 30 serileri , abd nasil korktu ise markadan google anlasmasini kesti :)
Guzelligi ne peki ? Cihaz android istedigi kadar yasaklasin tum programlari yine kurabilirsiniz.
Ios da kurunda izliyelim ;)
Kendi görüşüm android kullanci dostu ve ozgurluk sağladığı . Telefon markasi olarak ise samsung tipki iphone gibi evet hala kafadaki iki marka ancak telefon muhabbeti acilinca hic hafife alinmicak , s10+ ve 11pro'nun içinden gecicek cihazlar var ve daha uygun rakamlar..
P30 PRO baktım. Çok güzel cihaz ama Selfie kamerası baya zayıf. Video desen oda performansı düşük. Sadece fotoğrafta çok iyi ve 4K çekimi yok.
S10 Plus baktım kaliteli çok malzemesi görüntüsü çok iyi telefonda. S11 gelecek ve fiyatı 5 lere düşecek diye söylenti var şimdide. Hatta bazı samsung mağazalarda yok.
İphone 11 5 sene gider diye düşünüyorum. Bataryası ve kamerası iyi sanırım alan yok mu :D
N11 indirime gidip ve kupon kullanılırsa şayet s10 plus mantıklı olur.
Iphone 11 yeni çıktı. Sadece kupon kullanılır sanırım. İndirime gitmez sanırım.
Turkcell'de nakit alımlarda İphone 11 cihazlarında 250 tl hediye çeki veriyorlar.
güncel....
iPhone 11 şuan bütün dünyada ses getirdi. Satıldığı fiyat ve sunduğu donanım ile beraber. İnternette dolu inceleme videosu var. Düşünmen gereken ip11 mi s10 mu değil, android mi ios mu?
Ben kullanımdığım cihazlarla uyumluluğu açısından ios dışında cihaz kullanamıyorum.
Ben standart kullanıcıyım. 5 senedir SONY Z5 kullandım. O yüzden şimdi iphone fiyatı düşerse ve indirim kuponu kullanırsam mantıklı olacak.
İphone 11 şuanda karar verdim. Video ve kamerası gayet yeterli şuanda :)
11 mi 11 pro mu?