büyük geçmiş olsun . cth motor muydu kardeşim aracın ?
Printable View
büyük geçmiş olsun . cth motor muydu kardeşim aracın ?
Off geçmiş olsun çok üzüldüm ya :(
Herkese iyi dilekleri için çok teşekkürler, araç CAVE kodlu motora sahip ama dediğim gibi araç stockken belki iyi kullanımdan belki şans eseri yağ yakmıyordu. İlk aldığımda bi eksiltme olmuştu onun üzerinde o dönemlerde çözüm olarak bikaç parça değiştirilmesi konusu ortaya atılmıştı, garanti kapsamında onlar değişmişti ve ondan sonra stage 2 ye geçene kadar (yaklaşık 40bin km) herhangi bir yağ yakma veya duman atma ile karşılaşmamıştım.
Sorun yazilimdan dolayimi yoksa mekanik bir arizadan dolayimi olmus :( Actinizmi motoru birde? Gecmis olsun cidden ya
geçmiş olsun,
her sezon araçlar hızlanıyor, frende ve virajda oluşan g kuvvetleri giderek artıyor, pistte yağ basıncını uyarı verebilecek şekilde ölçen saat şart,
bende bu sezon aynı problemi yaşadım, birçok virajda yağlamanın kesildiğini gördüm, şükür ki benim motorda şimdilik sarma falan olmadı.
8 nolu viraj bildiğin yatak katili. Sürekli olarak G kuvvetinde olduğun için yağ karterin bi tarafına yapışıo. Yağ pompası çekemediği zamanda patates. Hele megane gibi yağ pompası sürücü tarafındaysa daha da kötü hiç çekemio. Biz yaşamadık ama bu yüzden bi kaç megane meftah olmuş Candanın söylediğine göre.
Çok geçmiş olsun. Nazar değmiş. 2.0 Tfsi motorlar için apr'nin bu tip sıkıntılar için bir sistemi var. Gördünüzmü? https://www.goapr.com/products/oil_p...tem_20tsi.html
Belki sizin motor içinde vardır veya uyarlanabilir.
Otomobil üreticileri şu nürburgring'ten biraz kafayı kaldırıp İstanbul'a uğramaları lazım artık sırf bu 8.virajda test için :)
Geçmiş olsun umarım çok masraf çıkartmaz.
Tekrar teşekkürler herkese. Motor açıldı tabi, blokta ve üst kapakta hiçbişi yokmuş ama dediğim gibi pistonlardaki çap düşüklüğünden dolayı tamamen sıfırlama yolunu seçtik. Sorunun nedeninin yazılımla bir alakası olduğunu düşünmüyorum, çok daha hızlı ve agresif sürdüğüm zamanlar oldu hava 31 derece iken ama o zamanlar herşeyi kontrol edip geliyordum kendi çapımda rekor denediğim için :) Bu sefer semi slickleri bile takmadan hiçbişeye bakmadan geldim, ya yağ seviyem düşüktü ve farketmedim yada yağ pompasında bir sıkıntı çıktı ki oda değişiyor zaten.
Bugün gittim bakmaya, yeni pistonlar ve krank takılmış hafta sonuna hazır olur araç büyük ihtimal. Bir dahaki pist gününe rodajını bitirirsem tekrar çıkarım heralde.
Açıkçası çok araştırmadım ancak bu araç zaten modifiye firmalarının çok üzerine yoğunlaştığı bir araç değil. Yinede bir araştırayım belki ilgilenen bir firma çıkmıştır :)