armagan kaclık nos basıcaksın denemede ? benzınle ılgılı eksıkler bıttımı :)
Printable View
Takozu halleettin mi Armagan usta ?
Orjinal mi kullandın farklı bişimi yaptınız
Hilmi Bey, simdi benim hakkimda nasil boyle bir onyarginiz olustu bilmiyorum ama ben sadece bilgisayar basinda oturan biri degilim...
Keza benim kendi gozlerimle gozlemledigim, 997TT ile E60 M5 denerken, Turbo'da 100Kg birinin olmasi ile 60Kg birinin olmasi dahi fark ettiriyor, ki bu arabalarin sahipleride sizin orneginizdeki gibi icimizden kisiler...
Tek'e teklerini goremedim ama
-M5 tek kisi 70kg , Turbo'da iki kisi 85+65Kg var - Turbo 1-2 boy geciyor...
-M5 tek kisi 70kg , Turbo'da iki kisi 85+110Kg var - M5 1.5-2 boy geciyor...
-M5 iki kisi 70+110kg , Turbo'da tek kisi 85Kg var - Turbo 4 boy geciyor...
Simdi kacirdiginizi dusundugum bir nokta var, sizin arabanizda 100Kg, ki ozgun 100kg'dan cok daha agir, yaklasik olarak arabanin %10 agirligina denk gelirken, 1800Kg bir arabada sadece %5.55"ine denk gelecektir...
Ayni farki yakalamakicin sizin attiginiz 100kg farki, 1800kg arabanin yakalamasi icin yaklasik olarak 180kg atmasi lazim, bu baglamda Ozgun 150kg olursa, Supra'dan yaklasik olarak 270kg bir rakam cikarmamiz lazim ki arabanin sahibi arabanin 2 ton'a yakin oldugunu soyluyor...
Benim tahminim atilan kilolarin gozukmesinin sebebinin bu olusu, araba okadar agir ki kilo atmak para etmiyor, tabi kilo atmak her aracta ilk etapta 20-30 kilo, koltuk fln yaparsan olsun olsun 60kg, 1800kg arabada kucuk rakam bunlar, keza sizin orneginizdeki GTR agir araba simdi..
Ama koltuklari, SRS, Airbagler, AC sokulurse fark yaratir diye dusunuyorum, keza bir supra yapildi Norvec'te araba 380 kilo daha hafif ve sahibinin sozu su; 100 kilo daha hafifletmeye calisacagim...
Hafifletmek her zaman iyidir diye dusunuyorum, ama araba agir olunca agirlik atmak kolaylassada buyuk agirliklar atmak lazim ki fark yaratsin....
Son olarak dukkaniniza gelirim tabiki, yani daha once boyle mesajiniz olmamisti tarafima, ilk defa gercekten bir soruma cevap yazdiniz, birgun konusuruz tabikide...
denemeler mukemmel ve keyıflı. suruculer zaten tartısılmaz. camın arkasında kaybolmus masallah :)
yanlız dıkkat edersenız arac ılk basan motor gazı aractan daha sonra acıyor. aynı anda acıldıgında bu farklar bıraz daha artar. aslında net olcu degıl.
aracınızı guclendırdıgınızde motorcular araba ıle denemeye alısırlarsa sızınle aynı anda gaz acarsa sonuc gene aynı olabılır. sonra neden hızlanmadık gecemedık demeyın bu sızı yanıltır.
ben hem arac hem motor kulandıgım ıcın aracın spool tımeında gazı acabılıodum. bnmle deneyen araclar saglıklı deneme ypıordu. allah kısmet ederse S1000rr alıcam ınsallah sahalara donunce bende katılırım denemelere. Allah kaza bela vermesın dıkkatlı olun yeter. motor ıle aracların he yuksek hızda gazlaması cok rısklı. cunku ıkı tarafta yanyana kalıyor bazı yerlerde. makas a gıremedıgı takdırde sonuc facıa olabılır.
salıh ın pors ıle denerken 310 da yanıma gelmıstı kılıt gıtmıstık. 320 gıbı onumde gıdıordu fren mesafesı bıle cok onemlıdır. bırbırnızı kollayın yeter. hırsa gerek yok cıddı deneme bunlar.
AHMET
SUZUKI KAWA HONDA DUCATI AGUSTA VE NE VARSA BI KENARA
S1000RR BI KENARA.
BUGUN SUZUKININ HER MODELIN ATMOSFERIK MOD YAPIN HICBIR STOCK S1000RR I GECEMEZSINIZ. BIG BORE YAPMADIGINIZ SURECE.
NEW KAWA GUZEL MAKINA AMA STOCK OLARAK KIYASLANDIGINDA S1000RR ILE ALAKASI YOK. YAVAS. MODLANINCA COK SIDDETLI OLUYOR. GOOGLE GARTH KAWASAKI YAZIP KARSILASTIRMALARI DENEMELERI IZLEYEBILIRSINIZ.
S1000RR EWET ADAMLAR BI MOTOR YAPTI 50 YILLIK JAPONLAR ONUNE GECEMIYOR. GECTIKLERINDE IKINCI JENERASYONU CIKARICAKLAR. TR DE HAFIF MODELI VAR MI BILMIORUM AMA AVRUPADA 3 FARKLI SECNEKLE SATILIYOR BU MAKINA. ABS LI ABS+TRAC. ABS+TRAC+QUICK SHIFT. HICBIRINI ISTEMEZSZENIZ MAKINA 17.3 KG DAHA HAFIFLIYOR. SIZ HIC 180KG 200HP BIR MAKINA SURDUNUZ MU?
AERODINAMISI R6 DAN DAHA IYI(EN IYI AERO KENDISINDEDIR) TEPKILERI EN TORKLU 1098S TEN DAHA YUKSEK.
S1000RR TARTISMASIZ DUNYANIN EN IYI LITRELIGI DEIL EN IYI MOTORUDUR. KARSISINA CIKABILECEK BIR MOTOR YOK.
BENIM HAYABUSAMI GECECEK YOLDA BEN MOTORA RASTLAMADIM. MOTOR ADANAYA GITTI ADANADA KI LER SOKA GIRMIS :))
K5 1000LIKLE 65KG SURUCU BEN 125KG DENEME YPIODUK ALAKAM YOKTU.
S1000RR DAHA SIFIR 100KM DE B MODDA BI DIREK ACTI BANA. MOTORUMU SATTIM :)
TEKRAR SOYLUYORUM DENEMELER MUKEMMEL ALLAH KAZA BELA VERMESIN. GONLUM HEM ARABADAN YANA INSALAH S1000RR ı da gecerız :))
ahmet
s1000rr ı kullanan arkadaşlar düzgün insanlar ben tam gaza oturduğumda oda oturuyor bilerek arkadan gazlıyor patinajda kaldığım için
hava çok soğuk olduğu için tutunmada ciddi problem yaşıyoruz
ben ne kendi sağlığımı ne onlarınkini tehlikeye atmam dikkat edersen bırakıyorum
motorun nerde ne yapacağını çok iyi bilirim asla arkasına girmem onlar için avantaj bu her adamla bu şekilde gazlanmaz
yeni setup ta %30 güç artışı hedefliyoruz denemeden bilinmez belkide senin dediğin gibi olur . bu işi biliyorsun bu seferde olmazsa birdahakine nos la deneriz mühim olan keyif almak sağlıklı gazlayabilmek
:icon_tup:
gonlum senden yana abı ınsallah ıstedıgın gıbı olur.
Bak kardeşim gördün mü az daha araştırınca neden biz öle hisisediyoruz ortaya çıkartmışsın
Demekki yanlış konuşmuyorum dogru konuşuyorum
senin söledigin denemelere gelince
her ikiside agır araçlar oldugu için birbirleri ile aralarında fark olabilir dogrudur
ama genelde agır araçlar yüksek cc li güçlülerin öle yolcu alıp almaması arasında nerdeyse hiç fark olmuyor
997 den de 300 kg atsan muazzam gider
mesela GTR 1500 kg olsa stock efsane olur her yerde vs vs
Bora dükkanı biliyor bir gün beklerim
Simdi siz beni anlamiyorsunuz, benim hakli haksiz olma gibi bir sevdam yok, onemli olan neyin ne oldugunu bulmak...
Sonuc olarak, arabalar okadar agirki kilo 80kg yolcu hizlanmalarda 0.1 salise degil 0.1 saniye oynatiyor 100-200 denemesinde ama bu 0.1 saniyede 12 metreye denk geliyor, buda az bir sure degil hatta yaklasik 3 boy...
Kilo atmanin boyle agir arabalarda goze batmamasinin sebebi arabanin agir olmasi ve attigin agirligin % olarak para etmemesi, ama kilo atma strateji yapilir 200 kilo atilirsa fark gozle gorulur, icindende hissedilir sekilde bariz olacaktir.
Sen bunlari yazmasan ben bunlari yazmasam burada bu guzel konusma olmayacak, gerek yok hakli olmaya herkez bildigini yazsin isler yurur, bizdende cok bilen bir fizikcide gelir bunun ustuen birsey katar, bilgi birikir, benim amacim bu, ben oyle onu got edeyim bunu rezil edeyim dertlerim yok....
Insallah sorun yasamassimin tekrar
300 shot iyimis:)
bu videoyu Eskişehir yolu ve çevre yolundamı çektiniz acaba?
bu deneme vidyonun eklendiği tarihtemi yapıldı acaba ?