vagcılar derken biraz genelleme gibi geldi bana ...
Printable View
vagcılar derken biraz genelleme gibi geldi bana ...
:icon_tup: hmm tamamdır o zaman...
exrem_015 :
kardesim inanki bu mumkun :) kendini ovmek değil bu mesele.. iyi debriyajlı bir s2000 de mesela dbn le oyle bir sure cıkarırım ki dsg yi unutursun :)
ha bu arada yalnız ben demiyorum.. mutlaka yapabilecek baskaları da vardır burda :)
cok cok güzel sesi cok basarılı masallah
ve
kendini öven kaliteli arkadaslar diyelim bunlara.bu tarz konusmaları yapıcağınıza neden video cekipte koymuyosunuz.
forumu aratın o zaman bunun gibi bissuru dbn bulursunuz ;) haaa kalite diyenler, kalite özü sözü bir olmaktır, mal satarken yalan söylememektir..
dsg şanzımanların özellikle 2. vitesi daha kısa oldugu için daha çabuk 100 görüyorlar. vites değişim hızının çok bi katkısı yok. dsg ler 0-100 de seri olmalarına rağmen daha az yakıt yakıyorlar. aslında bunun da nedeni özellikle üst viteslerindeki oranların daha uzun olması. bu sayede şehır dışı kullanımda 6. vitesin uzunlugu sayesinde manuel muadiline göre az yakabiliyor. şehir içinde de yazılım gereği çok kısa zamanda ust viteslere çıkıyorlar. mesela 60-70 arası aracın 6. vitese çoktan geçtiğini görüyorsunuz. bu da az yakmasını sağlıyor.
kısacası:
1. dsg gerçekte seri bir şanzıman değil. 2. vites aldatmacası var, 3 e atıldıgı andan itibaren herşey değişiyor.
2. yakıt tuketimi de uzun oranları sayesinde daha az, yoksa bi numarası oldugundan değil..
tamam dsg gelmiş geçmiş en yavaş en vasat şanzuman bizim şoförlerimiz dsg falan dinlemez dsg 0.6 larda vites atarken bizim şoförlerimiz 0 saniyede atar zamana bile gerek yok onlar için vitesin geçmesi için düşünmeleri yeterli,nasıl oldumu ?
http://www.techturkey.com/forum/60-1...ec-update.html
burda ornegin 0.1 sn de vites atılmıs.. bunun gibi bissuru forumda var inceleyebilirsiniz..
nerden nereye gelmis konu....
Sesi çok iyi ama subaru kadar değil :D