|
|
#1 | |||
![]()
Otomobil: subaru outback 2.0D
|
Geçen hafta Pegasus'la Milas'a gittim. Sabiha Gökçen'de take off öncesinde böyle bir işlem yaptılar. Makinanın pili erkenden bitmesin diye video biraz kısa oldu ancak hadiseyi anlatabilmek için bu kadarıda yeterlidir sanırım.
|
|||
|
|
|
|
|
#2 |
![]()
Otomobil: var
|
uçak donmasın diye sıkıyolar maddenin adınıda biliyodumda unuttum..hatta hava alanında çalışan bi arkadaşım çok çılgın para döndüğünü söylemişti bu işte
|
|
|
|
|
|
#3 |
![]()
Otomobil: FORD CONNET 90ps
|
Butür kimyasalları donmalara karşı kullanıyolar ..rusyada moskovada görmüştüm ..yolları yıkıyolardı donma olmasındiye..
|
|
|
|
|
|
#4 |
![]()
Otomobil: Z-51 CORVETTE C6+BMW X5+AUDİ A6
|
su ile karışık alkol sıkıyolar dıye biliyorum,donmasın dıye..yanlışmı biliyorum aceba? :=)
|
|
|
|
|
|
#5 |
![]()
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
![]()
Otomobil: tüplü
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
![]()
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
![]()
Otomobil: Z-51 CORVETTE C6+BMW X5+AUDİ A6
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
![]()
Otomobil: tüplü
|
ya soguk içiniz yazıyodu napayım
|
|
|
|
|
|
#10 |
![]()
Otomobil: Laguna dTi
|
%50 glycol-%50 su en basit olanı
etilen glikol propilen glikol sıvı eklentiler(su vs) korozyon önleyiciler hava şartlarına uçuş menziline göre çeşitli 4 tipten biri kullanılıyor.maliyetli bir işlem bir de __________________________________ otomobiline atla, basabildiğin kadar bas, buralardan uzaklaş biraz |
|
|
|
|
|
#11 |
|
TechTurkey
Otomobil: fio emo 95ps
|
ADF (Aircraft Deicing Fluid) diye geçer. Genelde içeriğinde propilen glikol vardır. Bazen etilen glikol de kullanılır. Bunların dışında bazı katkı maddeleri de içerebilir.
|
|
|
|
|
|
#12 |
![]()
Otomobil: a3 2.0 (8P)
|
soğuk havalarda her uçağa yapılan olağan bir sistem.alkolle karışık kimyasallar var içinde.flapların donmasını engeller,yüksek irtifada uçağın donmasını engelleyerek uçağın gövdesinin uçmasını sağlar.aksi taktirde uçak kanat yapısı itibariyle alt basınçla üst basıncı dengeleyemeyerek düşebilir.
|
|
|
|
|
|
#13 |
![]() |
Kanat yuzeyi kalkista buzlu olmasin diye bunu yapinca belli suresi vardi 10dk icinde kalkmasi lazim atiyorum.kalkmassa bidaha yapiyorlar.kalktiktan sonra zaten isitici var gerek kalmiyor tekrardan
|
|
|
|
|
|
#14 |
![]()
Otomobil: 09'Megane Berline
|
o diilde pilotların cool konuşmaları napıcaz
))
__________________________________ Powered By dci |
|
|
|
|
|
#15 |
![]()
Otomobil: Super 1248
|
Flapların, slatların, motor reverse çalıştıgında hava tahliye kapagının ve spoilerlerin donmaması adına yapılan bir işlemdir de-icing..propilen glikol ve su ile seyretilmiş alkol içerigi genel olarak kullanılır.. Seyyar araçlar ve sabit sistemler tarafından uçagın hareketli parçalarına tazyik ile uygulanır. De icing uygulanmaması sebebi ile düşen uçaklar olmuştur şimdiye kadar.
Harici radar sistemlerine zarar vermemesi adına hassaslık gerektiren bir uygulamadır. __________________________________ Tango-1 never dies. |
|
|
|
|
|
#16 |
![]() |
Belgesellerde izledim malesef de icing yuzunden ucak dusmus hatta bitanesi etki suresi geciktiginden dusmus malesef simdi boyle seyler duymuyoruz havacilikta kurallar kanla yazilmistir
|
|
|
|
|
|
#17 |
![]()
Otomobil: corolla e12 hb
|
ben thy de çalışırken bu işlemi yaparken sepette bi adam var ona yandan geçen uçağın kanadı çarpıp adam ölmüştü.
|
|
|
|
|
|
#18 |
![]() |
arkadaşlar bu işlemin amacı flap aeleron elevator ve rudder ların arasındaki karları buzları dökmek için yapılır. Donma ile falan alakası yok. -30 derece kuru havada yapılmaz ya da yağmur yağdığında yapılmaz. Şiddetli kar yağışı varsa yapılır. Uçak kalkarken ve inerken dengesi çok hassastır yukarıda belirttiğim unsurlar tam olarak atımlarını yapamazlarsa uçak denge kaybeder ve düşer. Büyük yolcu ucaklarında düşük hızda 15 derecelik yatma bile ciddi tehlikedir. Donmasını önlemek ile alakası yok. Amaç sıkışan karları buzları atmak. Yağmurdan sonrada uçak yukarıda -20 dereceleri görüyor bir anda.
__________________________________ IN BOOST WE TRUST mapped by ECUFAST TEAM |
|
|
|
|
|
#19 |
![]() |
-20 mi 50 olmasin abi
bende demistim tabi doncak bisi yok zaten isitmasi var yoksa kalktiktan sonra napcak
|
|
|
|
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Konu Seçenekleri | |