cok feci bi kaza :(
Printable View
cok feci bi kaza :(
bilmem biliyormusunuz ama navara ilk testen euroncap tan yarım yıldız aldı:(
http://www.euroncap.com/tests/nissan_navara/317.aspx
ıkıcı
http://www.euroncap.com/tests/nissan...008_2/319.aspx
2008 sonrası
navaranın ilk kontrolü kaybetmesi tamamen yoldan mı kaynaklanıyor sizce? tır hangi araç olsa parçalara bölerdi bencede allah kimsenin başına vermesin
o hızdaki ve o darbe ile olacak kaza ncap tarafından simüle edilemez. O tır 20 ton mal taşısa ve 30 mil ile ilerlese ve navara 40 mil ile çarpışsa ağırlıkları hesaplamasan bile ortaya 70 millik crash test çıkıyor. Tırın ağırlığı ve momentum parçalanma etkisini arttırıyor. Talihsiz olmuş. Adeta azrail organize etmiş gibi.
ben bu kaza ıle ncap ı kıyaslamıyoırum asla ama ncap da cok kotu derecesı var genel bılgı
saka gibi bu ne yaa:eek:
Allah korusun... çok zor bir durum...
"Nissan Navara hasn't passed crash test...
in suv was only driver he died immediately"
Adam olmus o anda arkadaslar, videoyu ekleyen kisi crash test meselesinde...
cok korkunc
Ben en iyisi satiyim:) yada tirlardan uzak duriyim
bide bizim ülkemize laf ederler yola bak insan ortaya bir bariyer çeker adam b.k çuvalı gibi karşı şeride savruldu.
navara zaten teneke gibi olmasıyla nam salmamışmıydı ? ben öyle hatırlıyorum
edit: yukarıda arkadaş koymuş zaten ncap testlerini..
yerle bir oldu fena yahu.
Yazınca Navara'yı savunmuşum pozisyonuna düşüyorum. Ama yanlış bilinenler var. Yazmadan da edemiyorum. Kaldı ki Navara'yı da hiç sevmem.
Navara ilk testten yarım yıldızı hava yastığı beynindeki bir hatadan dolayı aldı. Hava yastığı birkaç milisaniye geç açıldı. Bu da zaten çok büyük bir kusurdu. Ama düzeltmek çok basitti. Yazılım güncellemesi ile kısa sürede sorunu çözdüler.
Yoksa Navara kağıttan araba olduğu için almadı o yarım yıldızı... Veya sonradan 3 yıldız alırken arabada bir değişiklik yapılmadı...
Kaldı ki USA'de en çok satılan pickup'lardan birisi. Adamların çok katı kuralları var. Öyle birşey olsa piyasaya sokarlar mı öyle bir aracı..?
Bu kazada Navara denk gelmiş onu taşlıyoruz. Çok sağlam diye bilinen başka bir araç bile denk gelseydi yine aynı sonuç yaşanacaktı.
Ha Navara sağlam mı? Bence sınıfı ortalamalarında bir araba.
azrail ordaymış ve demiş senin yada sizin zamanınız geldi aracın sadece sağ tarafa doğru gitmesi gerekirken bir anda öbür tarafa tamda tırın önüne denk geliyor,ölüm işte uyarlanmış ve tam vaktinde orda olması gerekiyormuş.
tedbiri elden bırakmamak lazım diyoruz ama naparsan yap istersen 30 cm çelik kasanın içinde seyahat et yine zamanın gelince gideceksin,güvenlik önlemi filan yalan..
biraz iç sıkıcı yazdım ama ruhsal durumum şu anda böyle
Allah korusun boyle bir kaza sekli yok yaa.Un ufak etti :(
çok çok kötü olmuş ya
bunun navarayla bir ilgisi yok orda hangi araç olsa aynısı olurdu şansa kameraya navara denk gelmiş yoksa mercedes bmw de olsa aynısı olurdu..
fazla uzağa gitmeye gerek yok bizdede daha düne kadar meşhur susurluk kazası olmadımı kamyon hemde zırhlı s classe mercedesi biçdi geçdi.. navara o hale gelmiş çokmu.