debrıyaj ısınınıp kaçırınca çok farkettığını bılırım.. bendede ılk gazlamalarda beraber gittiğim araclarla 2. 3. gazlamalarda 2 ıla 3 boy geriye dusuodum;) ki senınkı baya baya gitmiş anlaşılan..
Printable View
debrıyaj ısınınıp kaçırınca çok farkettığını bılırım.. bendede ılk gazlamalarda beraber gittiğim araclarla 2. 3. gazlamalarda 2 ıla 3 boy geriye dusuodum;) ki senınkı baya baya gitmiş anlaşılan..
Şunu anlamadım vtec hem çok bakımlı hem de debriyaj kaçırıyor?
ha öyle mi , o zaman facia arkadaşımızı uyarda aracı satılmazsa boş yere debriyajı yaptırmasın....
Bu videolardan araç bakımlıymış değilmiş belli olmaz tabiki, kimsenin aracı ne kadar bakımlı yada değil beni de ilgilendirmez, burda çelişen nokta araç ne kadar bakımlı olursa olsun debriyaj kaçırdıktan sonra ne fark eder...
vtec debriyaj kacırmazz...
Neyse ne yazsak ta konunun gideceği yer belli, gelecek cevapları tahmin et zor değil.
M project, ben öyle 3 kalkışla araçlarımda gidişini engellicek bi kaçırma görmedim, debriyaj sağlamsa deli gibi zorlamadıktan sonra o kadar kolay kaçırmaz kaldıki vtec de öyle yüklenmiş bi vtec değil zaten,
İyi bi vtec değil laflarınıda onaylıyorum zannedilmesin tam tersi orjinalliği korunmuş ender vteclerden biri, hepimiz araçlarımıza elimizden geldiğince titizlikle bakıyoruz... ancak bakımlı diye o kadar sert çıkılıp daha sonra araç sahibinin debriyajı değiştirmem gerek demesi çelişiyor, bunlar önceki sayfalarda yazıyor dolayısıyla tartışıcak bişey de göremiyorum, yanlış anlaşılan bişey varsa da düzeltin lütfen. İyi sabahlar ...
bisi sorcam bakimli aracin debriyaji bitikse yada kaciriorsa bakimli olmuyormu ? debriyaj surekli degisen bi parca deilki . zamaninda yagi degisen , temiz filtre kullanan, bujilerini yenileyen bir arac bana gore bakimlidir . benim frenlerim bitik debriyajim yari gidik ama superde bakimli aracim ? ayrica hic bu islerin icin de deilmissiniz gibi konusuyorsunuz . drag yapiosun debriyajda kacirir , telide kopar , teklerde . mekanik aksam sen 6 bin devirde bi anda debriyaji birakinca aktarmaya binen gucu nasi eritebilirsinki ? pilotaj a da bakar o biraz o an sol ayagin gec birakir ki herzaman olabilicek bisi yalatirsin .
vtec nie debriyaj kacirmazmis onuda anlamadim :D
Koray arkadaşımız denemeye geldiğinde herhangi bir sorun yoktu..İlk kalkışlardada sorun yok gibiydi,sonra debriyajın sıkıntı olduğunu belirtti,bizde denemeleri bitirdik..Bakımlı araçta debriyajı bitirebilir..vtecde kul yapısı illaki onunda debriyajı bitecek illaki geçecekte geçilecekte..
ben zaten gsi ın geçtiğini söyledim... Sadece o boy boy geçiyormuş gibi gözüken videonun gerçeği yansıtmadığını soyledım cunku üst devirde boşa çevirince fazla basıp zorlamadım... Anlamak niye istemiyosunuz bende onu anlamıyorum... GSİ ın geçmesine balatam bitti diye bahane bulmuyorum ki kaldıki devrini vermezsem aracın tekrar deneriz gsi la geçerse gene geçer. Sorun ne? Bana göre hava hoş ... Benim arabam stock bu kadar gidiyor derim çıkarım işin içinden. Kaldıki chipli araçla denedim arabamıda sadece deneme olsun diye biz durumdan memnunuz siteden olayı saptırmaya calısıp gider yapanlar hoş değil...
ARabayı aldığımdan beri debrajını değiştirmedim aracım servis bakımlı isterseniz şase numarasını verim debrajın en son değiştiği tarihede bakın... Ama o aksam ısındığı için veya sıyırdığı için kacırdı napım?
Sonuç olarak Chipli GSİ benım vteci geçti rollda ... Videodan göründüğü üzere dragdada geçti...
Herkes mutlu olsun ...
Ben kısa taktım 4 tane baskı balata harcadım 2 tane exedy 1 tane orjinal 1 tane çakma...En son ACT Taktım rahatladım..
Kaçırmalarının tek sebebide aşırı yüklenmemdi... bilmem anlata bildimmi..Ve aracım okadar bakımlıydıki bilen bilen benim aracımı şuan tünayın güle güle kullansın..
bende ilk turbo yapdığımda koray biliyo ilk gün debriyaj bitirdim eve zor döndüm ;) rahat olun geçen memnun geçilen memnun.
On/off anahtarı gibi sert debriyaj vtec için şart:)
130.000 km de arabamda orjinal debriyajımda. Bende Exedy stage 1 ve hafif volan aldım.Orjinalinin Kaçırdığı hissediliyordu artık. :) :) Çok efendi kullandım ben.
Hondanın Bence bütün arçlarında belli bi km sonra kaçırmasa bile özelliğini yitiriyor..Fakat TypeR da çok daha farklı 103 binde değiştirdim ben çok yukarı çıkmıştı ama kaçırma yoktu kesinlikle..
o astranın 206rc yı gectıgını dusunursek vtı cok cok ıyı gıtmıs.
astra da hiç bişi yok orjinal denmişti sanırım.. bu chip olayı sonradan söylendi sanırım ki vti debriyaj problemleride olmasına rağmen ve egzost + filtre haliyle güzel gitmiş..
Başberi bi oku istersen hep söyledim chip olduğunu istenilirse sökerizde dedik..Kağıt filtre ve eski 94 model egsoz var,düzgün güç üreten 150 hp bir araba.
O gün Vtecde güzel gitti bırakında o kadar fark olsun,şaşırmayın gsi'a geçilmesine...Sağda solda mantar gsi larla deneyip geçmiş olabilirsiniz,136 lıktır,bilmem nedir..Astra gsi 150 hp ve 190-196 nm torklarda olduğu sürece vtec,306gti,206gti,vs. geçmesi zor.. Bu arabalar artık 7-8 milyara alınabiliyo,adam şahini satıyo 2 milyar farkla gsi 106 alıyo ,şahine koyduğu yağı bunada koyuyo,aynı bujiyi bunada takmaya kalkıyo,Baskısı kaçırıyo değiştirmiyo,neticede bakımsız kalıyo...
Sonuçta Astra gsi kendi sınıfında en iyi motorlardan birine sahiptir..Golf gti,hgt tarzı araçları zaten çok rahat geçer..vtec ise kendi sınıfında 106vs ile denemelerinde nekadar başarılı olduğunu kanıtlamıştır.