paylaşım için tşk ler :)
Printable View
top gear st yi yarı ıslak sisli bir havada test etmişti. pist sürelerine oradan bakabilirsin. ayrıca o testi izleyip ardından top gear ın astra vxr testini de izlersen aradaki karakter farkı belirtiliyor zaten.
focus: http://www.youtube.com/watch?v=ZD23_8pyrPA
astra:http://www.youtube.com/watch?v=0xDZonrA2Dw
senin werdiğin videoda Astra : 1.33 dönüyor
ST ise : 1.34.9 yazıyor burda
http://www.bbc.co.uk/topgear/show/powerlaps.shtml
evet biliyorum ama dediğim gibi jeremy de açıklıyor pist kuru olsa ve görüş daha iyi olsa focus st daha iyi bir derece yapabilirdi hatta vxr dan daha hızlı olabilirdi diyor.
kašintinmi var???
dikkatli okursan bastirmiš yaziyo orda ulan hangiforuma gitsem illaki bišeyler beni buluyo focus ezer focus daha guzel sesi focus pistte 1sn geride olmasina ragmen yanlis hesaplanmis aslinda 10sn geride bitiro 1.focus st n haliniz varsa gorunyaa anasini satiimkaršilaštirmalar bolumune ačilsa konu dava ačarsiniz birileri kendini fordun sahibi sanio n bu merak anlamiyorum ki yaa:S n bukadar cebellenme niye focusun sesi duyulmasa nolurduyuluo olsa nolur..size iyi forumlar daha aranizda yeniyim laf sokmak istemiorum..eri tekrar sagol video ičin..konunda altustu oldu
omer boyle bi cevap bence gečersiz bikere senin cumlende diyosun zaten -di'li gečmiš zaman..dragta grand prix'te track day'de boyle tarz šeyler anlamsiz netice itibariyle ayni pist ayni ozellikler vs.. tekrar diyorum bugunde eda yapti yani marka fanatikligini birakinda bi videonun tadini cikartalimkaršilaštirma bolumu degil burasi..
bende zaten kendi görüşüm olmadığını söyledim. jeremy diyor onu videoda:)
olabilir de olmayabilir de aynı pistteki zamanlar hakkında fikir vermesi için koydum sadece.
Omerin cevabı geçersiz olabilir ama focus çok iyi yol tutan bi araba astra yanında çok komik kalıyor.Focusun yol tutuşunu duymadık demeyin lütfen.
bende ford focus için cok sey söylemek istiyorum ama söyleyemiyorum kendi aracım ford focus diye :) en basıtınden cok kolay buluncak araçlar eminim cevrenizde vardır bir tane 1.6 4 kapı focusla viraja girin sonrada gidin astra gtc 1.6 bulun onunlada aynı viraja girin aradaki farkı herkez anlar zaten
somut ispat varmı arkadaşlar açıkcası gir dene gör lafları beni tahmin etmiyor madem çok daha iyi niye bunu arayınca bulamıyoruz bulduklarımızda da Astra önde . en son TopGear ı bulduk orda da astra önde . Focus un önde olduğu bi test bi video su olan varmı ?
karşılaştırdığımız arabalarda opc ile st ... 1.6 da dene filan gerek yok . 1.6 da da es kaza astra geçerse bu sefer dizel demi dene diyeceksin
arkadaşlar izmirdeki siyah astra opc yi kullandım. mükemmel gidiyor.
yolu tutuşu güzel, arabanın normal bir opel ile alakası yok
opc mühendisleri bu sefer güzel çalışmışlar
ama şimdi ST leri hiç görmediğim için yorum ve karşılaştırma yapmak yanlış olur.
bu arada opc nin o turbo sesi gercekten canlı olarak
o kadar tahrik edici hala kulaklarımdan gitmiyor :)
focusun yol tutuşu diyosunuz tamam eyvallahta astrayı ezicek kadar fark yoktur aralarında:)
yahuu şurda bi ses olayından yok yere tartışıyorsunuz bu ne gaz sakin olun biraz relax ya
Yahu ST kotu yol tutuyor diyen mi var, opc ondan daha iyi yol tutuyor diyen mi var?
Hic biri yok.
Ama pist surelerine bakinca opc in daha hizli oldugunu goruyoruz. ST daha iyi yol tutabilir, ama daha hizli degil....
Sanki opc berbat yol tutuyor imaji yaratilmaya calisilmis.
Pistte daha iyi, 3-4 tane de ornegi var. Sorun ne anlamadim.
opc daha kötü yol tutuyo diyen olmadı. ama ben dahil st daha iyi yol tutuyo ve tutmalı dedik. ama pist süreleri gösterdiki st daha iyi yol tutuyor olsa bile hızlı değil. ;)
Pist zamanlarına bakılınca OPC gecmis hersey ortada...
Focus iyi yol tutabilir ama demekki sadece yol tutmak yetmiyor :D
rs geliyo onu bekleyin :hahaha:
amma hırs yapmışın konu " Ford Focus ST vs. Opel Astra OPC " st st diye iddaa ettiniz bi daha video koyamadın baktın olmuyo şimdi Rs mi çıktı ? bırakın bu kadar hırs yapmayı arkadaşlar .
baştan söledim opc daha iyidir diye iddaa etmiyorum dedm ama öle bi konuşuluyorki yok ezer mezer .. madem eziyor hala video göremedk ... çıkanlardada opc önde ...
bide şöyle bişi var.bana göre st'nin sesi güzel.ama egzoz sesi tartışılmaz ki.yani ben mesela boğuk ses severim egzozda ama kimileri ince ses sever.yada ben HKS'nin blowoff sesini sevmiorm yüksek devirde ıslık gibi bi ses gelior ama bazı bovlar var harbi çuff sesi werio :) burdada bnm sevdiğim st'nin sesi yani yok opel ezmiş st'nin duyulmuyo bile gibi yorumlar gereksiz die düşünüorm.boşuna tartışma çıkmamalı :)
böyle espirilerden son günlerde forum o kadr gerildiki artık espiri ile normal yazıyı ayıramaz oldum.. kusra bakma yanlış anlamışım ozamn ama sende yazdklarına bakarsan bu konudaki st st st sonra olmadı bu biraz öyle bi anlam çıkıyor ...
st nın yol tutusu ztn superdır ama opcnınde baya iidir, olay budur:)
ztn 1.6gtc kullanan bıle anlar nasıl yol tuttuğunu ben kullandım baya beendım;)
bir kere videoları baştan sona izlediyseniz pistin durumu arasında baya farlk va hatta adam focus u zor kullanıyor görüş bile yok. eğer yerler kuru ve sis olmasaydı garanti veriyorum çok daha iyi bir zaman çıkarır ST. Şimdi oldu sanırım? buna da itirazını olmayacaktır heralde.
hatta jeremy ye kalsa opc nin zamanında da iyi olabilir(bu tartışılır buna bişi diyemicem)
bunun yanında testlere baktığımızda focus st kesinlikle daha çok beğenilen araç. astra ise yerden yere vurulmuş(jeremynin abartması da var tabi ki). yine de bende daha güçlü olan motoru daha sert yapısı sayesinde opc st den az da olsa daha hızlı olacaktır diye düşünüyorum.
fiyat olarak st opc den daha uygun bu arada satışları da daha yüksek bunu da belirtmek isterim:) (dünya çapında)
lütfen "hani video koyamadın, göstersene, ford senin mi, hırsa yaptın vs vs.." gibi bir mesaj gelmezse sevinirim forumun amacının ve tarzının bu olmadığını düşünüyorum. Başka da söyleyecek bir şeyim yok:)
Jeremyden bi rica etsek, kuru havada keyfi de yerindeyken bir ST test etse?
Yol tutus iddian varsa, bu her kosulda olmalı bence, focus st bu özelligiyle lanse edilen bir otomobil ama yagmurda, kötü hava kosulunda sacmalıyorsa demekki cok iyi yol tutan bir otomobil degil...
abi neden saçmalasın ki. sonuçta hiçbir araba yer ıslakken kuruda olduğu kadar yol tutamaz.
eski ve daha sert olan focus rs (215hp) in de pistte neler yapabildiğini görüyoruz zaten. (top gear)
Ford Focus RS 1.32.2
Volkswagen Golf R32 1.33.2 (RS ile aynı zamanda çıkan versiyon)
Honda Civic Type-R 1.33.5
Ford Focus ST 1.34.9 (Yarı ıslak ve sisli)
Alfa 147 GTA 1.35.6
Honda Civic Type R 1.36.5
Başka bir test daha koyayım autocar best handling car of the year testi.
Oulton park pisti dereceleri kuru pist
lotus exige s 2.02.70
audi rs4 2.02.70
mercedes e63 2.04.95
nissan 350z 2.06.55
focus ST 2.06.80
jaguar xk 2.11.20
clio RS 197 2.11.82
leon FR 2.13.00
ayrıca bu testte ST yi en iyi önden çeker seçtiler. sadece yol tutuşu değil direksiyonu sürüş kolaylığı sürüş keyfi de çok beğenilen bir araç. astra ST den daha hızlı olacaktır bunu kabul ediyoum fakat astra daha zorlu bir araç. kontrolü daha zor ve direksiyonu eleştiriliyor. arka süspansiyonu bağımsız değil bunun etkileri yolda kesinlikle hissediliyodur. fiyatı da daha yüksek.
bana göre bu iki aracın sürüş dinamiklerini karşılaştırmak büyük oranda kişisel seçimlere kalıyor. astra daha saldırgan ve çevik focus ise her zeminde optimum tutuşu sağlayan direksiyonu çok iyi olan süspansiyonları göreceli olarak daha konforlu bir araç.
bu konuya son mesajım olsun daha fazla uzatmak istemiyorum. dediğim gibi kişisel tercihe bakıyor çünkü.
Kimse st ıslak zeminde saçmalıyo demediki yaptığı pist derecesi sadece o zeminde yaptı diyoruz buna rağmen derecesi oldukça iyi.Kuru bir zeminde st ile opc nin pist sürelerinin hemen hemen aynı olacağını düşünüyorum.Çünkü astra düzde daha hızlı *****, ST de yolda daha stabil güven veriyor.
bende eski bir sporttrend sahibiyim, focusun nasıl yol tuttuğunu, nasıl dengeli bir araba olduğunu çok iyi bilirim..hatta 80km/h hızla bana 20 ile giderken arkadan çarpan bir partner oldu..benim arabanın sağ arka tekerleği kopmuş olmasına rağmen yolda 6-7 tur döndük ve tüm bunlara rağmen lastiğini bile yerden kaldırmadı..yeni st konusuna gelince ıslak-kuru karşılaştırmasını ancak kuru test yapıldığı zaman bilebiliriz..elektronik desteklerin dahada yer aldığı bi zamanda üretildiklerini düşünürsek, astra daha iyi yol tutuyor olabilir ve bence ikiside çok çok güzel arabalar, imkanım olsa ikisinden tercihim focus olurdu ama yol tutuşu vs değerlendirmeleri için değil, tipi daha güzel geldiği için..millet karşılaştırıyo arabaları avrupa biz burda çenemizi yoruyoruz..bence paylaşım için teşekkür edip, gece rüyamıza hangisi giriyosa onunla uyumalıyız..