Zh rx8 var ogulcandi galiba forumdan mtz olmasi lazim:)
Printable View
boş rx8 sahibinin yazılımlı araçlarla 2 ye 2 de olsa da denemesi mantıksız olmuş. 1 e 1 daha mantıklı, aradaki tork değerini göz önüne alınca 2 kişiyken diğer araçlar 1.5 boy etkileniyor ise rx 3 boy etkilenir rahat...Boş depo dolu depo dahi çok fark ettiğini hissediyorsunuz 1390 kg araçta 215 tork olunca...(ha şu şartlarda gene geçilir orası ayrı...) Eş speclerde scirocco ile denemek mantıklı olur ancak polo ciddi hızlı hafiflik ve şanzıman avantajıyla, 0-200 20 saniye altına çok uğraşmadan inilebilen bir araç neticede...Rolling camiası yakıt hurafelerinden ötürü rx den uzak durduğu için arabanın kaderi de bu oldu türkiyede ne yapalım :D... Yapmak isteyen yapıyor yoksa...
- ignition, egzoz, yazılım, filtre, pulley, hafif volan, 19 yerine 17 jant (hafifletme yok):
1Er kisi denemek isterim rx8 ile siteden arkadaş varsa 2kisi olduğundan bu olduysa 1er kisi de denemek isterim
olması gereken olmuş sanki
maşallah araclara
Yanlış anlaşılmasında kendi görüşüm yanıma bir kişi alıcam o 3 boy etkileyecekse nasıl spor araba bu.
1.5 dizel araba biniyorum neredeyse 3 kişi bile aman aman etkilemiyor arabamı :)
Torku olmaması mazda nın eksikliğini gösterir
Tek kısı 2 kısıolrak bakmayın,Roccoda tek kısı olsa hızlanacak...
Kılo beygır burada onemlı,dıgerler parametreler gorecelı degısıyor.
Polo/Cupra lar fena makıneler oldu,yazılım yada dıger Tune'ları yaptırıpda olumsuz gerı donus aldıgım yok. Sanırım emısyon ve vergı uygulamaları sertlestıkce,bıze guzel motorlarlar sunmaya devam edıcek otomobıl uretıcılerı...
böyle videolar izleyince mazda rx8 den soguyorum orduya bir rx8 getirim diyorum vazgeçiyorum :(
rx8le bende roll yaptım c70 ile onlarda +1 kişi vardı, benim aracım çok bakımlı değildi lakin o gün dynodan çıkmıştık 238hp ve 292 nm tork ölçülmüştü...kafa kafaya kaldık... Kullanan arkadaş benden daha ağırdı, yanında da bir kişi daha vardı. Muhtemelen kilolarımız yakındı. Bence iyi bir değerdi... 205 hp dyno sonucu veren minicooper ile de sonuç aynıydı. Minide sadece şoför vardı.
Ama 70le başlamıştık... 60la falan başlasak sıkıntı yaşarlardı ve daha kötü sonuç çıkarırlardı rxler.
Ama dikkat ettiğim olay 1.4 gitmeyen hondalara ferrari muamelesi yapanlr olduğu gibi rx8ede patates yakıştırması yapanlar çok... etmeyin eylemeyin. Bu araçların hangisinin kompresyon oranı düzgün hangisinin kötü bilemiyoruz... Kullanmasını bilmeyen bir sürü insan var.
rx8 geçmiş geçmemiş çok umrumda değil... Forumlarda bazı markalar haddinden fazla övülürken bazıları yeriliyor... Benim yaptığım denemede bile dilimde tüy bitti.. yok araç yazılımlı vs vs... ben vakit harcayıp para verip dyno yaptırıp uğraşıyorum, millet arabanın ruhunua videodan yazılım üflüyor...
Sonuçta arkadaşlar bir deneme yapmışlar, ellerine sağlık... Doğrularını yanlışlarını hatalarını sevaplarını görüyoruz araçların.
BU arada vites çok faketmez diyen arkadaşlara şunu söyleyeyim... Kendi aracımda 60la basmak ile 50 ile basmak arasında 5-6 boydan fazla farkediyor! birinde koltuğua yağışırken ötekinde 3000bin devirlerde rahvan rahvan gidiyoruz :)
Mesela t5 manuel ile 80lerde falan miniyi rahat rahat geçerken, 100de başlayınca araba kafadan 3-4 boy geri düşüyor... 70te rxler bildiğim kadarıyla 6000 devirde kalıyor... ha 70-80de bassa bu araç daha mı iyi olur? Bilinmez... Turbo+yazılım çok büyük avantaj araçlarda... Mesela rx-7 turboludur ve sadece 8 hp güçlüdür rxten... ama bu videodakiler onunla yürüyebilir mi?
su rxlerin sesinden baska bir haltıda yok mu nedir 60-70 bin tlyi wankel sesi için vermek akıllıca gelmıyor sahsımca yüklense yürürmü yürürde cok para yer sanki
ramazan dan beri yürüyormu bu araçlar ???