User Tag List

Sayfa 10/10 İlkİlk ... 8910
190 sonuçtan 172 ile 190 arası

Konu: REG 106 GTİ vs SR VTİ

PPR engineering - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı melih Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    işin özeti verim alınmayan kapak yoktur yeterki doğru ve bilinçli yapılması?
    Hemen hemen m3 kapağı emme portları race porttur egsoz portları işlem yapılabilir örnek verecek olursak yeni gtr kapaklarıda turbo için cok iyi dizayn edilmiştir ancak onlardada knife edge yapılabilir ufak püf noklaraı var porche kapağından dahil güzel güçler hatta büyük denilebilecek güçler cıkarmak mümkün teknikle.
    Zahida, aklına ehl-i hikemin olma hasud, vermeyince sana Ma’bud ne yapsın Mahmud. ( Şinasi )

emre_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kapak isi gercek anlamda dogru islemlerle cogu motorda + getirisagliyor farkli araclarda yasadigim farkli tecrubelerde defalarca gordum bunu

melih - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    amerikayı tekrar keşve gerek varmı

bu arada araç yine efsane maşh. herpisne

Selcuk_RoL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı PPR engineering Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hemen hemen m3 kapağı emme portları race porttur egsoz portları işlem yapılabilir örnek verecek olursak yeni gtr kapaklarıda turbo için cok iyi dizayn edilmiştir ancak onlardada knife edge yapılabilir ufak püf noklaraı var porche kapağından dahil güzel güçler hatta büyük denilebilecek güçler cıkarmak mümkün teknikle.
    Sakin bize massallah deme kaan bey kapaklari anlat sen

PPR engineering - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı EK648 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sakin bize massallah deme kaan bey kapaklari anlat sen
    Kanka kusuruma bakma biliyorsun içimi çok başarılı bir araban var her zaman söledim ve hızlı olması için az telde konuşmadık.emek büyük maşALLAH
    Zahida, aklına ehl-i hikemin olma hasud, vermeyince sana Ma’bud ne yapsın Mahmud. ( Şinasi )

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı emre_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kapak isi gercek anlamda dogru islemlerle cogu motorda + getirisagliyor farkli araclarda yasadigim farkli tecrubelerde defalarca gordum bunu
    Poweered b.atasehir mmarmariside ekle
    Dr.ECU

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı PPR engineering Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kanka kusuruma bakma biliyorsun içimi çok başarılı bir araban var her zaman söledim ve hızlı olması için az telde konuşmadık.emek büyük maşALLAH

Bi1ReD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Buda size kapak olsun d1!!'skdaksd
    Alıntı eser Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu arada YJ nin sisleride yere bakıyor kardeşim kimseyi rahatsız etme şansı yok emeklemedıklerı surece

edit:bizim sislerimiz sadece surungen hayvanları rahatsız eden cinsten
    CRM
    ECUFAST

Gunes G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kelalper Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Olm dünyada kimsenin yapamadığını türkiyede mi yaptılar. Kaan a bişey demiyorum ama F20 nin kapağı belli. Amerikada kimse yaptırmıyor çünkü güç alamıyor N/A olarak.
    Konu sadece guc almaksa alinir guc port polishle, ama standart bir s2000 motorunda ne fark eder dersen minimal bir fark varla yok arasi derim. Esas fark sikistirma ve hacim artinca ortaya cikar.

Ben bilmem dunyada kim yapabilmis kim yapamamis, Kaan'in yaptigi port polishten sonra emmedeki basinc dustu ancak emilen havanin debisi artti. Tabi bunlar cok minimal olculerde s2000'de. Zaten hersey minimal s2000'de, flashpro ile 3-4 boy filan hizlaniyor mesela maksimum bir s2000, o da 5.viteste filan basliyor fark etmeye ve 260-270'lere kadar gitmek gerekiyor. Bir k20 gibi kpro'yu takinca kudurmuyor araba ne yazik ki.

Ha ama kapaktan guc alinir mi? Evet alinir ama 1 beygir olur 5-10 beygir olur orasi aracin setupa bagli.
    You call it turbo lag , i call it foreplay ...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bazı atmosferiklerde sıkıstırma ters tepebilir denmişti daha doğrusu sağlıklı olmaz gibi örnegin clio rs piston v.s konulunca contaya gerek yok denmişti verim durumu söz konusu olmadıgı dile getirilmişti s2k da k20 de atmosferik aralarındakı fark nedir yada bu iki araçtada ne kadar sıkıstırısan o kadar güç elde edilebilir durumu söz konusumu
    Ya kelebekler hayatı görünce intahar ediyorsa???

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Gunes G. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Konu sadece guc almaksa alinir guc port polishle, ama standart bir s2000 motorunda ne fark eder dersen minimal bir fark varla yok arasi derim. Esas fark sikistirma ve hacim artinca ortaya cikar.

Ben bilmem dunyada kim yapabilmis kim yapamamis, Kaan'in yaptigi port polishten sonra emmedeki basinc dustu ancak emilen havanin debisi artti. Tabi bunlar cok minimal olculerde s2000'de. Zaten hersey minimal s2000'de, flashpro ile 3-4 boy filan hizlaniyor mesela maksimum bir s2000, o da 5.viteste filan basliyor fark etmeye ve 260-270'lere kadar gitmek gerekiyor. Bir k20 gibi kpro'yu takinca kudurmuyor araba ne yazik ki.

Ha ama kapaktan guc alinir mi? Evet alinir ama 1 beygir olur 5-10 beygir olur orasi aracin setupa bagli.
    yaw alırsın ama 4-5 hp almak için kapak açılır mı. Yurt dışı ile konuşuyorum benim araba için adamların altın 430 hp lik megane2 rs var. Adamlar denemedikleri şey kalmamış. 2 hp almak istiyorsan aç yoksa açma dediler. Adam 2 kere farklı kapak işletmiş ingilterede ikisinde de hiç bişey alamamışlar. Şimdi orjinal kapak ile yürütüyorlar. Her arabadan K20 gibi Cliodan aldığın gibi performans alamazsın F20 de bunlardan biri.
    IN BOOST WE TRUST

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yaw alırsın ama 4-5 hp almak için kapak açılır mı. Yurt dışı ile konuşuyorum benim araba için adamların altın 430 hp lik megane2 rs var. Adamlar denemedikleri şey kalmamış. 2 hp almak istiyorsan aç yoksa açma dediler. Adam 2 kere farklı kapak işletmiş ingilterede ikisinde de hiç bişey alamamışlar. Şimdi orjinal kapak ile yürütüyorlar. Her arabadan K20 gibi Cliodan aldığın gibi performans alamazsın F20 de bunlardan biri.
    Konumuz reg gti sr vti alper bey lutfen

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    pardon abiiiii
    IN BOOST WE TRUST

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ilk dedigin guc alinmazdi ki ben ona gore cevap yazdim. Simdi dedigin az guc alinir bunun icin kapak mi acilir. Farkli seylerden bahsediyorsun su an.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dikkat edersen Güneş Port polish den güç alamıyorsun Race port yapmışlar. Hala söylüyorum port polishden güç alamazsın. Race porttan da aldığın güç ahım şahım değil. Ben Öner e kapak sökülürken sorduğumda port polish yapacağız demişti. Bende port polish üzerine konuştum.
    IN BOOST WE TRUST

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Race porting bir port polish islemidir. Port polish sadece portlari genisletip parlatmak anlamina gelmez, tum kapak islemlerini icerir. Tri angle valve job, race porting, port matching vs bu islemlerinin hepsinin genel adidir port polish.

Bir aciklik getirmek istedigim nokta daha var, bu memlekette port polish diye gecen islemin esas adi Porting & Polishing'dir. Amacida icten yanmali bir motorda emme ve egzoz portlarini her turlu modifiye ederek, motora giren havanin miktarini ve kalitesini arttirmaktir bu da ek bilgi olsun.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Gunes G. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Race porting bir port polish islemidir. Port polish sadece portlari genisletip parlatmak anlamina gelmez, tum kapak islemlerini icerir. Tri angle valve job, race porting, port matching vs bu islemlerinin hepsinin genel adidir port polish.
    Ne portmus be al matkapi devam et

Dou - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dikkat edersen Güneş Port polish den güç alamıyorsun Race port yapmışlar. Hala söylüyorum port polishden güç alamazsın. Race porttan da aldığın güç ahım şahım değil. Ben Öner e kapak sökülürken sorduğumda port polish yapacağız demişti. Bende port polish üzerine konuştum.
    Benim port polish isleminden önce arabam kpro- short ram filtre - rbc ile %72-75 inj duty lerdeyken (katalizör bile üzerinde komple orjinal egz sistemi ile) şu an sadece port polish farkıyla %83-84 lerde. Yani kağıt üzerinde oluşan + %10 luk bir fark var ki;

- Eğer orjinal sıkıştırmada kalsaydım bu inj duty farkı çokk daha fazla olabilirdi. Çünkü aracımda port polish yokken sıkıştırmam 11.0 cr idi ama şimdi +-10.0 cr.
    - Bu bahsettiğim olay PPR Kaan'ın turbo için yapmış olduğu porting & polishing işlemi, üst devirden çok spoolu erkene çekmeyi amaçladığım için ona göre portları tasarladı. N/a için ya da istenildiğinde çok daha agresif şeyler yapılabilinir yani fark daha da açılabilir öncesi/sonrası olarak.

Kısaca benim görüşüm, işe yarayan en önemli şeylerden biri port polish. Yeter ki işi bilen yapsın.

Edit sebebi: İmla ve anlatım hatası.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    .....................

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)