sizde öylede bendede öylemi acaba belki meg 3 te biraz pay olabilir?
Printable View
maaşallah.
yiğit pistte azına zıctığımız trophyler şuan kuzey güney dizisinde oynuyorlar :D maaşa bağlanmışlar. ahhaha
maşallah güzel hızlanıyor :)
alper abi trophy ile megane 2 rs arasında çok fark var aynı gözüksede. kollar pistonlar alaşımı daha kaliteli. ayrıca sıkıştırma daha düşük. üstüne birde vvt koymuşlar araca.
yurtdışı verilerine bakınca avans vurmadan 320 gibi güçlerde geziklerini söylüyorlar. söylemekle kalmayıp aldıkları verileri dosya olarak paylaşanlarda var.
bizim araçlara göre daha güvenli güç alacaklarını düşünüyorum ben. ama intercooler bencede şart. gene ufak cooler koymuşlar.
Yiğit yurt dışında olsak merak etme bütün RS ler yürür. Adamlar bana 300 hpyi geçtiğin anda kol ve piston siparişini ver elinde hazıır olsun kesin kıracaksın daha stock internal ile o güçte kırmayan yok diyor. Kollar dayanmıyor. Eninde sonunda 1000 bilemedin 5000 km de kucaktasın diyor. Motor içini yapmaya kalktın mı şu anda en az 5000 lira gümrüğü ile piston kol seti tutuyor. 14T turbo max. 285 hp diyo adamlar.1.3 bar cont. basarsan. Megane 3 lerde durum farklı senin turbon büyük kolların daha sağlam. O nedenle 300+ hpleri kaldırabiliyor. Baktığın zaman sıkıştırma cart curt aynı. Ama seninde pistonların bi yere kadar dayanıyor. Forged set gibi değil. Şu anda Türkiyede en hızlı yürürse Gökhanın arabası yürür ama o da hala stock turbo içine 19T kartuşu ile benim kadar ya gidiyor ya gidemiyor sıkıştırması düşük olduğu için.
alper abi benimki tamamen yazılımsaldı. 630 cclere göre yazılım yapamadığımız için 1 barın üstüne çıkmadım ben. yoksa 19 ile 300 320 arası alınacağını düşünüyorum ben. 1 kere wastegateden deneyip açmıştım 1.3de son devre kadar gidebiliyordu ama enjektörler yetmiyordu. forgedlayıp kıran ilk kişi olmak istemediğim için açmadım. özgünde hep yoğun bi türlü denk getirip yapamadık.
İste sizde 300 ve ustu icin maliyet bize gore cok yuksek.bizde stage 2 ile sikintisiz 340a kdar aliniyo hatta fransada motor icine girmeden 360-380hp civari yuruyenler var ama onun ustune cikilmiyo limit o diyolar piston kol olmadan.bende zaten 350 ustune pek cikmak istemiyorum methanolude takar o civarlarda sikintisiz yururum diye dusunuyorum.
Cooleri takinca epey bi etkisi oldu zaten bu ara akuyude bagaja alip filtreyi one cekersem onunda faydasi olucak ustune methanolle sicaklik derdine son veririz heralde
Methanol ile kesersin ama yine de intercooler şart. Avans açmasan bile yazılımla araba stock IT ile manifoldda 55 derecelere geliyor 28 derece havada. Ben şu anda 32 derece havada 40 derece intake sıcaklığı ile gazlıyorum. Stock IT
hem ince hemde yarısını tampon demiri kapatıyor. Biraz büyütüp tampon demirinin altına aldığın zaman başarılı oluyor iyi bir intercooler. Forge un intercooler larıda eskisi ile aynı yere takılıyor boyu biraz daha uzun onunla da adamlar 22 derecede 46 derece manifold sıcaklığı ile geziyorlar. Demek istediğim şu her Oem e yakın upgrade parçalar iyi değil. Biz tamponu söktükten sonra intercooler büyüklüğüne karar verdik iskenderle. Şansımıza da Bayçu da tam istediğimiz boyutta IT vardı greddy onu aldık. Onlarda Stg 3 Cupralarda kullanıyolarmış.
Ben megane 2 rs veya megane 3 rs le aracımı denemek isterim :D
stage 3 4 5 de farketmez :D
wössner powered 1000hp diyorda sizin bloğunuz 500 600 arası doğru kombinasyonla maximum kaldıracağı güç diyor :D
şimdilik 500 yapabilen çıktı bendeki kombinasyona enjektör turbo ve beyin takarak.