S2K çok ço cool. meganede biraz fazla rahat geldi bana.
Printable View
S2K çok ço cool. meganede biraz fazla rahat geldi bana.
stock olarak kaç bar basıyo bu megan lar
0.7 - 0.8 cvarı
Bence bi egsoza bakar. :) Tabi bu senin araban için değil typer için geçerli yanlış anlama.:)
O zaman cupraya büyük bi turbo gerekir.:D
sanırım en temizi s2000 i typer la denemek o zmn belli olur ne olcağı :)
erdem,çipli kırmızı cuprayla denendımı bilmıorum ama:) arac bizde artık gidişte gayet iyi valla.. rahat rahat denenır bi akşam;)
megane RS standart turbosunun modeli nedir bilen var mi?
bu s2k stock değil, stock diyen yalan söyler. benim aracımda rs tuning yazılım, itg filtre, ve magnex catback egzoz var. yaklaşık 247 hp üretiyor. arkadaşımın stock s2k sı ile her vites ve devirde denedik. arkadaşımın araç romanyada güvenilir bir dyno da yaklaşık 8300 devirde 239.1 hp çıktı. alt devirlerden yaptığımız rollinglerde arada çok ciddi bir fark oluştu, ve s2k devirlendikten sonra bile ara hafif hafif açılmaya devam etti. alt devirdeki farkı şöyle izah edeyim. 2. viteste ben 2000 devirdeyken s2k 2400 devir civarında oluyor. bu noktada bastığımızda ben 6500 e gelip 3 e çektiğimde tam bilmiyorum ama 4-5 boy civarında bi fark oluyor. ben 3. vites 2000 devir civarında, s2k ise 2. viteste muhtemelen 3800-4000 civarında bastığımızda yine kafadan 3-4 boy öne çıktım. anlıyacağınız alt devirlerde yürüdüğümüzde çok ciddi bi fark vardı. üst devir denemelerimizde; 2. viteste s2k 5800 devirdeyken ben yaklaşık 4900 devirde oluyorum. bu noktada bastığımızda gene 1-2 boy öne çıkıyorum. ancak ben 1600 devir çevirdikten sonra 3 e çekiyorum, s2k ise biraz daha devir çeviriyor. bu sırada fark çok açılmıyor. ne zamanki o da 3 e çekiyor, fark 1-2 boy daha artıyor.
size şunu söyliyim 2000-5000 devirbandında s2k diye bi şey yok, zaten o devirlerde 140-150 hp ancak üretiyor. sıradan 2.0 l bi arabadan hiç bir farkı yok. doğal olarak siz hondacılar hep vtec altı yürümek istiyorsunuz. vtec altı rollinglerde de stock rs ve stock s2k arasında bence fark olmaz. ben de chip olduğu için 4-5 boy geçtim vtec altı rollingde. aynı devirden stock rs le yürüsem onla da en fazla 5-6 boy fark olurdu..
isteyenle denerim, numaram 0 533 425 25 95..
bide arabadan arabaya ve sürücüden sürücüye fark avrdır bunu unutma bi dnemeyle sabit tutma deneyimlerini
boyle seylerde hep problem oluyor.yani 60km den başlanıp roll yapılsa iyi olur yani alt üst önemli degil.bi km söylenir o km den başlanırr.nereye kadar giderseniz artık.km sölenir isteyen istedigi viteste istedigi devirde gazlasın kimse ugrasmasın alt üst bayıyor çünkü
Vtec altı basmak zaten işkence olur ki burda atılan boyları unutun bence...Karşı tarafta turbo varsa bu tarafta da Vtec var ben derim ki 3.viteste basılsın stock araçlarda ve 6000d/dak olsun s2000 ne olur acaba ? Bir de böyle görün derim ben...
nasıl yani
3 de 6000 devirde mi:D
Megane 2 RS kaç devirde kesiciye giriyo acaba stock yazılım ile. 6000 çok üst olabilir.
6500 de kesiciye giriyor zaten megane rs, nasıl bassın 6000 devirde. dediğim gibi vtec altı rollinglerde stock s2k, stock rs i 1-2 boy geçer, hangi viteste olursa olsun farketmez. alt devirlerdeki rollingde s2k nın hiç şansı yok. rs rahat 3-4 boy geçer. bi arkadaş da 60 dan başlasınlar istedikleri viteste demiş. biz onu da denedik. ben 3. vitesteydim, s2k 2. viteste. yaklaşık 4-5 boy geçtim. bu durumda muhtemelen stock rs 1-2 boy geride kalırdı. ancak her ikisi de 2. viteste 60 km den bassalar, kafa kafaya gideceklerini düşünüyorum...
turbo ıle atmosferık aracların rollunde vıtes olayı ciddi problem oluyo..
ben cupralarla denerken 2 65te basıorum adamların vıtes bıtmek uzere oluyo nerdese, bıraz alt devirede ınınce gecıp gidıo yanımdan:)..3te basması gerekıo ondada 2 de basmasıyla çok fark olusmuyo tork olduğu ıcın cekıp göturuyo aracı..
denildiği gibi hız belırlenmelı ancak o hızın belırlenmesı sorun ıste:)
s2000 cok ıyı gıtmıs top speed guzel kazasız belasız ıkı aracada