Abi sorunum var ne zaman geleceksin abi Ankaraya diye konuştuğumuz hatırlıyorum başka varsa yazabilirsin.
Sorabilirsin herşeyi seve seve yanıtlarım.
Printable View
Teşekkürler bilgiler için ...
4.videoyu tekrar izledim benim görmediğim birşey varsa belirtirsen sevinirim.
Ya ben bu speclerde bir golfün bu speclerdeki GTI geçmesini beklemiiyorum ki ?
Yağ sıcaklığının hava sıcaklığı 25-30 derecelerde kaç olacağını da yazabilir misin peki varsa oyle bir bilgi.
yaz gelsin yazarım gizlim saklım yoktur
4. video daha ben daha vites düşürürken murat kornaya basıyor ben 2 ye tam düşürdüğümde murat basmaya başlıyor ki arka tamponunda başlıyorum
geçme geçilme için yazmıyorum
yazarken ordaki durumlarıda dikkata alarak yazmanı istiyorumn
Ok olay bu kadar basit , ben sordum sen cevapladın , gerçekten çok net şu anda yazdıkların , ben dedimki araba 4.basmada şişiyor mu sen de yok abi şişmiyor orda zaten geç basıyorum bu kadar basit yani.
Senin derdin ne , sıkıntın mı var gibi hoş olmayan şeylere gerek yok , benim derdimi burda az çok okuyan anlamıştır sanırım.
Teşekkürler...
walla arkadaşlar videolar ortada eğer sizin TSI larda stock egzoz ile turboback egzoz arasında 5 boy fark etmiyorsa benim diyecek bi sözüm yok.
Dediğin gibi benim arabada baya baya kasıyordu 51 lık egzoz sırf şekli güzel birde sessiz diye almıştım. 63 lüğe dönünde ciddi anlamda fark etti. Ben burdan yola çıkıyorum ben 51 deb 63 yaptım 2-3 boy fark etti, siz stoktan turboback yapsanız(yazılım 2 koşulldada var) bence 5 boy fark eder. Aksi halde Best egzoz No egzoz olmuyor mu TSI da ?
Neyse konu başka yerlere gitmiş zaten...
Araçların şişmesinde yağın faktörüde çok büyük. Araclardaki yağ 10bin km uzeri yağ degıstırilmemiş, birde motul değilde servste verilen castrolsa araç çok daha kolay şişiyor.
Fakat bakımları 7000-8000 km cıvarında yapılan bir gti , örnegın bnm kullandıgım nekadar sıkıştırırsam sıkıştıraym ,103 104 dereceleri geçmedi.
Bu belirtilen değer geçen yaz ölçtüğüm,stage 2 kesintisiz 25 30 dk sıkıştırarak olan değerim.
dynoda işlerim vardı özür diilerim cvp veremedim ben sen beni aradığında varmı bişiy yaparıs gelmem uzar benim geldiğimde araım log alın yollayın dediğimi hatırlıyorum gürcel bende vag yok gelmedi dediğini söyledin ben bulurum abi birinden dedin peki dedim sonuç ? nothing
alper değil ben seninle konuştum dimi ? mail adresim verdim nerde log ben hatta bunu sana söylerken ispanyadaydım çok iyi hatırlıyorum alperde vardır alper nerden bilyor log geldiğini ben sana diyorumki bana yolla alperde vardır ispanyada alpermi kovalıcam hakan alpere göndermişmiddir die
??
hakan sıkıntın var okey ben seni ortada bırakmışım gibi konuşmanın manası varmı ?
Ben sadece yaşadığım olayları anlatmaya çalıştım ; ne eksik ne fazla , üstüne yorum katmadım yalan söylemedim , ama hep olay boyle değil boyle olmalıya getirilmeye çalışıldı başkaları tarafından.
Sadece herkesi hangi firma olursa olsun objektif olmaya davet ediyorum.
Dün bende X yazılım vardı bugün Y var yarın belki Z olacak ...
Ben de hangi yazılımın olduğu önemli değil , bu benim arabam ve yaşadığım şeyleri yazarım her fırsat bulduğum noktada...
Son mesajında artık beni anladığını düşünüyorum ve son noktayı kendi adıma koymak istiyorum.
Beni sonunda anladığın için teşekkür ediyorum sana ...
hakan ben seni anladımda sen ben anlamadın ben burda yardım etmeyen iplemeyen oldum habuki senden bişiyler bekliyordum ben seni anlatamadım kendime :D
Bizim araçların turbosu belli nerde ne bascağı o yüzden aşağıdaki yazıyı okumanızı tavsiye ederim...
Alıntıdır...
"
Mangal borusu güzel bir örnek. Konunun farklı bir noktası..
Tork nedir güç nedir bilmeden bunları sadece sabit bir çarpanla devirin çarpını şeklinde sanıp bundan hareketle fikir yürütürseniz elbette bu iş böyle havada kalır. Olay sadece matematik değil. Teoride ve pratikte motorun VE si (volumetric effiency= hacimsel verimlilik) değiştikce o çarpan değişir zaten. O bilmemne rakamına bölme hikayesi motorun VE sinin %100 olduğu durum öngörülerek kısa hesaptır.
1- Tork elde edebilmeniz için yanma süresinin uzun olması lazım. Yani pistonun tepesine anlık değil uzun süreli itme gücü uygulamalısınız.
2- Güç elde edebilmeniz içinse giren havanın flowunun yani akışının yüksek olması gerekir. Bunu sağlayabileceğiniz tek şey ise havanın hızını arttırmaktır.
İster port polish yaptırıp emişin hızını arttırın, isterseniz headers takıp egzostun hızını arttırın. İkisini yapmanız akılcı olandır.
Bu iki realiteden yola çıkınca zaten sonuç ortada. Motorun içine giren havayı nasıl daha uzun süre silindirin içinde tutup benzinin yanma süresini
(şiddetini değil süresini) uzatırsınız? Silindirin çıkışındaki flowu düşürerek. Yani hava mümkün olduğunca hızlı bir şekilde silindirin içine girmeli ve
mümkün olduğunca içeride kalıp yanma süresi uzamalı. Girişin hızını arttırıp çıkışın hızını düşürmelisiniz.
Eğer egzosttan hızlıca tahliye etmeyip yanma süresini uzatırsanız hava yakıt karışımı silindirin içinde daha uzun süre ile yanacak ve motordan aldığınız tork yükselecektir.
Tork ile güç arasındaki ilişki kiremit karateci ilişkisine benzer.
Tork; kiremiti bir yerden alıp yerden kaldırmaktır.
Güç ise kiremite ani olarak tokadı çakıp fırlatmaktır.
İkiside aynı elle yapılır ancak biri kısa sürer ve etkisi anidir, diğeri ise uzun ömürlü olur ve yaptığı iş ön plandadır..
Eğer amacınız kiremit kırmaksa ona güç uygulayabilmekiçin en kısa zamanda en yüksek gücü uygulamanız gerekir.
Ama amacınız o kiremiti taşımaksa o kadar kısa zamanda gücü uygularsanız o kiremiti taşıyacak takatiniz kalmaz. Ya da kiremitin kırılmasına neden olursunuz. (Karate-kid Cilala parlat. )
Back pressure konusuna geri dönersek, eğer back pressure u sıfırlarsanız, motorun flow u artar.
Dolayısı ile düşük devir bandını kaybedersiniz ve o devirlerde yüksek tork alamazsınız. Yeterli torku üretemezseniz o ağırlıktaki nesneyi hareket ettiremezsiniz..
Dolayısı ile kötümser ihtimal motoru kırarsınız, iyimser ihtimal debriyaj balatanızı yakarsınız.
Headers takıldığında flow un artmasının sebebi ise boş alana hava pompalamakla kapalı bir alana hava pompalamak arasındaki fark gibidir.
Elinize bir bisiklet pompası alın, boştayken ne kadar rahat haraket ettiğini göreceksiniz. Boştayken çok hızlı ittirebilirsiniz pompanın kolunu.
Dolayısı ile taşıdığınız havanın hızıda miktarıda artar.
Aynı bisiklet pombasını bir süpapa bağlayıp lastiğe hava vermeyi deneyin. Başlarda yumuşakken hava dolup lastik basıncı arttıkca sertleşecektir.
Ve siz daha fazla "tork" uygulamak zorunda kalacaksınız.
Aynı şey egzost içinde geçerli. Eğer back pressure olmazsa motorunuz çok daha rahat çalışır, çok daha rahat ve hızlı devir çevirir ve bu nedenle de üst devirlerde güç alırsınız.
Ama havanın tahliye hızını düşürürseniz, yani egzost flowunu düşürürseniz hava motorun içinde daha uzun süreli kalacağından yanma süresi uzar,
ve dolayısı ile düşük devirde de daha yüksek tork alırsınız.
Eğer bahsi geçen motor 100 kg lık bir scooterda falan takılı değilse düşük devirde torka ihtiyacınız var.
Zira sürekli 6-7 bin devirde çalışıp bunu aktarma organlarına aktarabilecek herhangibir teknoloji henüz yok. Handle edebilecek sürücüde yok.
1000-1500 kg lık bir kütleden bahsediyorsak o durumda kullanılabilir bir güce ve torka ihtiyacınız olduğunu kabul etmeniz gerekir.
Bunuda ancak çeşitli devirlerde elde edeceğiniz tork/güç ile elde edebilirsiniz.
Ancak bahsi geçen şey 100 kg lık bir scooter ise o durumda bu tip sorunlarınız olmadığı için torku pas geçip güç ile ilgilenebilirsiniz.
Zatne onun motoru ömrünün büyük çoğunluğunu 8-10 bin devir civarında geçireceğinden düşük devirdeki torkun bir önemi ve anlamı yoktur.
Ya da bilmem kaç tonluk jet motorlu bir uçaktan bahsediyorsanız o durumda da tork ile değil güç ile ilgilenmek zorundasınız.
Ama uyduruk 4 tekerlekli bir otomobilden ya da kamyon tır otobüsten bahsediyorsak o durumda her devirde mümkün olduğunca homojen tork ve motor devrine
uyumlu bir güç ile ancak kullanılabilir hale gelir.
Yok eğer benim motorum sürekli üst devirde çalışacak, ve/veya ben son sürat denemesi yapacağım veyahut aslında benimki araba değil bendeki scooter zaten ve
benim için önemli olan üst devirdeki alabileceğim maksimum güç derseniz; O zaman düşük devirde alacağınız torkun bir önemi kalmaz.
O durumda üst devirde ne kazandığınızdır önemli olan.
En basit hali ile bir cahilin bile anlayabileceği bir şekilde ancak bu kadar anlatabiliyorum. Kusuruma bakmayın.
Kısacası Backpressure efsane falan değil. Bisiklet pompası ile boş alana hava basmak ile dolu lastiğe hava basmak ne kadar efsane ise back pressure da o kadar efsane..
Bunun aksini bilerek ve isteyerek iddia edende cahildir. Tekrar yazayımda akılda kalsın.
Cahil kelimesinin anlamını TDK dan araştırın. Ona da üşenirsiniz onu da aşağıya ekleyeyim.
Onu okuduktan sonra "cahil" kelimesinin hakaret olup olmadığına kendiniz karar verirsiniz.
Ve ancak ondan sonra insan kelimesinin altını çizersiniz. Bilmediğiniz konularda kesin hükümler verirseniz yazdıklarınız havada kalır.
"
hakan güzel yazı ama bazı çelişkiler var sen emmeden içeri 1 bar basıcaksın egsoztta ne olucak basıncın? 0 mi ?
hakan güzel yazı ama bazı çelişkiler var sen emmeden içeri 1 bar basıcaksın egsoztta ne olucak basıncın? 0 mi ?
backpressure hakkında minik bir yanlışınız var beyler backpresssure oranı vardır 1 e 1 1 e 1.5 felan filan öncelikle backpressure u sadece exhaust ile yenemessziniz sizin düşündüğünü backpressureın büyüğü ne basında turbo manifoldundadır sen istediğin kadar open downpipe yap ama senin turbo manifoldunda oluşan basınca engel olmasssın kendi yeni hazırladığım aracımda bir çok sensor kullanıyorum bunlardan 3 tanesi bp sensoru backpressure önemlidir ama nerde?
o manifoldunuzu döküm yaptığınızda manası kalmaz neden yarış arabaların exhaust manifold ları uzundur düşündünüzmü ? :) basıncı düşürmek için en ideal oran 1 e 1 dir aMMa velakin yol araçlarında 1e1 i yakaladığınızda gücünüz ciddi şekilde üstelerde oolur drag top end bir araca sahip olursunuz genelde güzel kural 1 e 1.2 1.3 ü yakalamaktir yani 1 bar basıyorum 1 bar görmeliğim EN iyi şekilde arabamın exhaustunda ama suan sizin araçlarınızda Tsi gruplarında çok zor çünkü o manifoldlarınızı değiştirmeniz gerekir equal uzun yada değişi k bir yöntem su olabilir egsozt hausingini büyütebilirsiniz bunların hepsi sizin araçlarınız için zor olabilicek şseyler back pressure u dediğim gibi birçok sey düşürebilir şu mesela güzel bir header ile beraber güzelbir egzantirik
siz o oturboya komple egsoztu taktığınızda veyahut downpipe ı taktığınızda peki turbodan sonraki okey peki turbodan önceki ? onu ne yapacağız ? ya exhaust housingini büyütüceğiz yani yükselteceğiz yada manifold yapacağız öncelikle siz bu downpipe ile zaten exhausttaki basıncı düşürmüş oluyorsunuz komple exhaust u taktığınızda basınc aynı kalıyor doal olarak komple yapmanın manası olmuyor
ama siz basıncı yükseltttiniz 1 e 2 diyelim 1.8 e düşürdüğünüzde komple exhaust u taktığınızda 125 likler ne düşüyor ne yükseliyor ama 160 lıklarda evet düşüyor buda sizen yararlı geliyor ama onun yerine turbonun kıcını büyütseniz inannın bana emmesini büyütmekten çok egsoztu büyütmek daha yararlı olacaktır
daha bir çok etken sayabilrim sana backpressure u düşürebilmrk için kolay bişiy değil backpresssure düşündüğünüz kadar gerçekten kolay değil :) ama önemli olan teksey su back pressure ı nekadaar düşürürsen gücün yukarı çıkar
atmosferik arabalarda biraz dah farklıdır olay
Iste bunun icin yazmanin cvp vermenin manasi yok tesekkur bile edilmiyor :))
Teşekkür için yazma bence , bilgi paylaştıkça çoğalır , google ben aradığım çoğu şeyi nasıl buluyorum bunu düşün , sen ben paylaşmazsak nasıl olacak bu , bana mecbur kalsınlar düşüncesi olmasın lütfen...
Ben yaşadığım sorunları her fırsatta dile getiriyorum ki herkes belki aynı sorunla karşılaşırsa bir çözüm yolu olur.
Benim pvc valf sorunumu , ordan yağ geliyor diyince "spook" nickli arkadaş bahsetti , raşit (bende ecufast yazılımı olmasına rağmen) de daha önce yaşıdığını soyledi , ben yurt dışındaki forumlardan teyit ettim , erkan abi de test edip değiştirelim dedi gibi...
Kendime adıma yazdığın için teşekkürler...
Bugün orjinal kat ımı bende geri taktırdım ilk izlenimler altar ciddi anlamda canlandı üst devirler için henuz yorum yapamyacagım. Ancak dp varken aldıgım logta araç 1.55 ten 1.28 lere dusuyordu cont. ta su an aldıgım logta dustugum cont. 1.34