Fatih o işi hallettim ..Kırtasiyeden RS2 çıkartma aldımmı tamamdır..
Töbe töbe sen sorduğum soruya cevap ver yoksa cosworth u bırakır senin arabana sararım hee..
Printable View
buldun diyelim
parça konusunda sıkıntı yok ne gerekliyse yurt dışından temin edebiliyosun kasa olarak bi kaç parçası hariç türkiyede bulabilisin..
en ucuz güç şemasını istersen
kol + emme + beyin + turbo + enjektör + debriyaj + İYİ BİR AYAR la 600 hp civarı sıkıntısız gezersin
Audi 7A kodlu motorunu en yüksek güç yarışmasına sokmuş doğrumu ?
Neden RS2 motoru değilde bunu, Farkı 2.3 cc ve Egzantrik farkımı ? Başka farklar varmı ?
Soruyorum çünkü 7A motor üstünde çalışma yapmayı planlıyorum..
iş o aşamaya geldiğinde hallederiz abi.genelde kombine bişeyler çıkıyor egzoz kısmına 7a egz. dah a verimli oluyor turbo kapak zaten 1000 li güçler için krang vs de farklı oluyor 2.6 stroke oluyor..
onun dışında AAT kodu dizel bloklardan da yüksek güçler elde ediyorlar benim 3 4 yıldır araştırdığım ve edindiğim sonuç malzemelerin iyiyse bloğun çokta bi önemi yok çünkü hepsi nerdeyse aynı.kısacası sen paradan vede arabadan haber ver abi 600 hp çantada keklik zaten :)
http://i39.tinypic.com/i6xxg6.jpg
Bu A7 kodlu 700 bhp motor.. Hedefimiz bu..Tabii Kısmet inşallah..
Ben ayrılmak zorundayım..Şimdilik iyi akşamlar..Sonra devam ederiz..
ben sana şu kadar söyliyim abi burdan gördüğüm kadarıyla sana cevap veriyim nos basmadan bu mmotordan 700 hp alamazlar.emme falan o beygirler için uygun değil
Audi 80 Turbo Quattro - Javad's 703whp 20vt
O zaman şu sayfayı incele yorumlarını bekliyorum..
Metin amca 700 hp ve ustunu rahatlikla alirsin bu makinelerden.
Fakat dikkat etmen gereken bazi seyler var.
Bir kere 7a motoru bir kenara birakalim.
Audi 20v motoru dizayn ederken, once 3B diye bir motor yapti. Bu motor 220 hp , bosch motronic , emme manifoldu 90 derece arkaya donuk ve throttle body motorun ust ortasinda.
Bu motor 220 hp olarak cikti. Turbosu kkk k26. Bu motor c3 kasa audi 100 ve 200 lerde kullanildi.
Distributorludur.
87 ve 91 arasi piyasadaydi.
Sonrasinda audi aan motoru piyasaya cikardi. Emme manifoldu saga dogru uzandi ve long runner manifold diye gecer, radyator motorun solundan one alindi. 92 ve sonrasi S4 , S6 ve s2 de kullanildi. 235 hp olarak geldi. Cift igniter ile 6 tane ignitersiz hugo bobin kullanildi. Turbo gene kkk k26
En son audi porsche ile audi 80 kasasi uzerine (b4) porsche ile birlikte rs2 yi uretmeye karar verdi. Porsche 3B motoru aldi, emme eksantrigini degistirdi. Aan motordaki yana uzanan manifoldu kullanmadi, 3B motordaki arkaya donuk manifoldu aldi , 75er cc daha ust enjektorler takti ve turboyu kkk k27 olarak degistirdi. Ecuda degisiklikler yapildi ve 315 hp aldilar.
Sadede gelirsek, 3B , Aan ve Aby baz olarak ayni motor. 3B ve AAN nin eculari uzerinde onboard map sensoru var ve max. 200 kpa okur. Yani maks. 1.1 basabilirsin. ABY ise 250 kpa gorur. Yani 1.6 civari basarsin.
Bu motorlara sadece buyuk turbo , buyuk enjektor ve uygunbir standalone ile 500 hp sorunsuz binersin. Vag grubunda diger araclar gibi aftermarket yag pompasi yada silindir kapak contasina gerek yok. Oem kullanabilirsin. Mesela oem conta multi layer steel.
Tek sorun, bu motorlarin her boku var, ben buldum ama krank ve kapak bulamazsin. O yuzden isi bilmeden modifiye eder de kirarsan maalesef uzulursun.
Bizde iki tane oldu 5 cyl 20V , sende al katil bize :)
Standart 5 ileri dayanmaz.
01e kodlu 6 ileri takmak lazim.
Ben daha yuruyene gelmedim, once motordan bir gucu alalim, sonra yuruyene geliriz.
Ben 3B ye gt3071 takip, gunluk lpg de binecegim. 350 hp bana yeter...
yavruuuu maşallah :)
Gürsel
Benim hedefimde çok yüksek değil 1300kg ve Quatro bir araç için 400bhp güç bana yeter ve standard 7A motordan bence sorunsuz çıkar.. Extra yapacağımız sadece turbo uygulaması.
Dikkat edersen şu ana kadar ben RS2 veya S2 araba demedim.
Elinde olanların listesini bana mesaj olarak yolla eğer satarsan alırım..
Bizde c4 kasa s4 ve c3 kasa 200 avant var, satilik parcamiz yok amca. Fakat oem parcalarin temininde, servis manualinde sana yardim ederim.
7a ile ugrasma, cunku evveliyati turbo degil. Yaglama sistemi vs farkli. Illa 5 silindir turbo yapacaksan, 10v mekanik enjeksiyonlu motoru al, ustune 20V kapak ve standalone ecu tak , onla devam et.
Gürsel seni tanıdığım iyi oldu bu konuda benden bilgilisin tecrübelerinden faydalanmak isterim..
89/8B Audi Coupe Quatro 2.3 20V Workshop Manual PDF dosyası varsa mail olarak yollarmısın..
Mail adresim : info@arwax.com
Şimdiden Teşekkürler..