Biliyorum anam, senle frekans tutuyor o yüzden sorun yok :)
Printable View
yapılması sakıncalı hareketler bunlar tabıkıde yerı geldıgı zaman ufak adrenalınler hepımız yasıyoruzz aman aman kımseyı tehlıkeye atmamış .....
bu tür trafik de araç kullanmak bence sanattır. Neresi mi sanat? Kimseyi tehlikeye düşürmeden, aracın içinde ki konforu bozmadan kısa sürede fazla yol almaktır. İşim gereği ankara-konya arası sürekli seyahat ederim. Yollar tam bir facia. O kadar bilinçsiz, egoist, vurdum duymaz insan var ki, hepiniz görüyorsunuzdur.
Sürekli yolda olunca insan doğal olarak yolu bitirmek için gaza basıyor. Yollar da o kadar değişik sürücülerle karşılaşıyorum ki anlatılsa destan olur.
Ortak payda da birleştiğimiz gibi sol şerit sollama şerididir. Boş yere işgal edilmez. Emniyet şeridi adı üstünde emniyet şerididir ve gereksiz işgal edilmez. Orta şerit -Özellikle ülkemizde- en sakat, en dikkat gerektiren şerittir. Ne zaman sağınızda veya solunuzdan geçen aracın önünüze kıracağını kestiremezsiniz. En büyük kaza riski orta şerittedir, bence ve en büyük kazaları da orada atlatmışımdır.
Çift şeritli yol arkam boş süratim yüksek. 500 metre ileride solda bir araç var. 1 selektör adam yerinde, 2. selektör 300 metre adam yerinde, 50 metre selektörler üst üste adam yerinde, 5 metre selektörler adam yerinde hız 80 km/saat. yaklaşık 500 metre de yakın takip ve selektör tacizi Buyurun ne yaparsınız şimdi. Ben, Önce en sol 1 metre selektör, sonra olayın gidişatını gösteren olay. Sağı iyi kontrol ederek sağdan sola ve dip gaz.
Önde ki araç hiç mi canını düşünmüyorsun, arkada ki araç yani ben hiç mi canını düşünmüyorsun. Buyrun size her zaman rastladığım bir olay ve çözüm yolunu siz takdir edin.
Ben hatamı kabul ediyorum. Ama yapılacak başka bir şey yok. Adamı sağından geçerek önüne geçmem ise " yeter arkadaş,artık sağa geçmen gerekli" diye hatırlatmamdır.
Benimde Türkiye'de gitmediğim yer hemen hemen azdır, bende anlatsam ne hikayeler çıkar.
Sol şerit ile ilgili anlattığın olayı genelde Gebze-İzmit ve Hadımköy-Silivri arasındaki yolda yaşıyorum, genelde Gebze-İzmit arasında sol şeritte kendini İngiliz zanneden otobüsler, servis araçları...vs oluyor ve kesinlikle yol vermiyorlar, yol vermedikleri gibide orta şeritten giderkende birden bire soldakinin önüne atlayabiliyorlar.
Ama benim yayınladığım videoda böyle bir durum olmadı, arkamda adamlar zaten birbirleriyle yarış halindeydiler ve birbirlerini geçebilmek adınada her türlü yolu deniyorlardı. Keşke diğer kamerayıda takmış olsaydım o zaman bu tür yazıları yazmamış olurdunuz. Neyse artık bir dahakine arka kamerada devrede olacak.
kesinlikle seninle ilgili değildi yazdıklarım. Yanlış anlaşılmasın. İş yerinde de videoyu izleyemiyorum zaten. Ben sadece ülkemiz trafiğinden örnekler verdim o kadar. Dikkat ettiysen ben de yaptığımın da hatalı olduğumu düşünüyorum.
kimseyi tehlikeye atmıcak şekilde her gördüğüm iğne deliğinden geçerim arkadaş :D
hepimiz arabaya kamera taksak içişleri bakanı istifa eder :D
Adamı linç etmediğiniz kalmış.
Bir şeyin yanlış olduğunu kabullenmek bu kadar zor mu ?
Aslına bakarsan bunun faydası var, başkasının hatası yüzüzünden bir kazaya karışırsan kendini çok rahat temize çıkartırsın. Gel kardeşim bak bu kaza senin yüzünden oldu dersin.
Geçen gün hıyarın biri üstelik işlek bir yolda tersten üzerime gelip, gördüğü ilk açıklıktan karşı şeride geçmişti, ne yazıkki o an kamera kayıtta değildi, keşke kayıtta olsaydı da hepimiz o hıyar için kocaman bir oha deseydik. (hoş kayıtta olsaydı, o videouyuda paylaştığımda eminim adamı haklı bulanlar da çıkacaktı)
araç kamerası ne kadar yer kaplıyor nasıl bi sistem resmi var mı? kullanırken göze batıcak bişey mi yani?
Vakumlu ayağı var, birde istersen çift taraflı yapıştırıcı ile cama sabitleyebileceğin küçük bir ara aparat var. Ben şimdilik vakumlu ayağı kullanıyorum. Kamera ufak tefek birşey, yer kaplamıyor, göze batmıyor.
Bendeki kamera bu ama resimdeki vakumlu ayak gelmedi, daha büyüğü ama sağa sola dönebileni geldi.
X6 2.0" LCD 3.0MP CMOS Wide Angle Car DVR Camcorder w/ Rearview Camera / TF / AV-Out - Black - Free Shipping - DealExtreme
kameranın marka modeli nedir acaba?
e3dit: pardon yukarıda varmış bilgiler...
Kamera olmadığı bir akşam saati eve dönerken bir tane sanatçı ben orta şeritte giderken ön tamponu resmen yalayıp geçmişti ki, vatandaşın ne denli dengesiz bir harekette bulunabileceğini hissedip geçip gitsin diye frene dokunmuştum. Frene dokunmasam dengesiz yüzünden yumak olacaktık. Eşim yanımda olduğundan ve çok aşırı korktuğundan normalde hiç yapmadığım birşeyi yapıp adamı, hızımı arttırmadan takip ettim, sonrada ilerideki ekiplere paket ettik. Ama şimdi onunda videosu olsaydı, buradaki genç arkadaşlar vay spor gazetesi ne güzel makas attı falan derdi.
Bir grupta, orta şeritte sürekli gittiğimi iddia edip orta şeridin sollama şeridi olduğunu benim en sağ şeritten gitmem gerektiğini iddia ederdi.
ilk videoyu 2 defa seyrettim yanlış anlamayın sadece video için yorum yapıyorum, bana kalırsa bu konuyu büyütmenin hiçbir anlamı yok. normal şeyler bunlar İstanbul için, ki tamamen kontrollü gidiyor golfü süren kişi.Ama böyle çekim yapmanız güzel.
Ciddimisin, sollama yaptıktan sonra ben hep solda kalırız diye aklımda kalmış, şehirlerarası yollarda niye karşı şerittekilerin arıza şeridinden, sellektör yaparak ve korna çalarak gittiklerini şimdi anlayabiliyorum.
Birader, sende videoya bir daha bak bakalım, sürekli mi soldayım hangi şeritteyim, orta şerittekiler ne alemde.
Bir takıldınız sol şeride, anasını satıyım sanki 30dk'lık video çektimde bunun 29 dk'sı sol şeritte geçti. Ehliyeti alalı dün olmuş, kalkıp mevzuatı anlatmayın bana. Nickinin altındaki yazan araçlada sen herhalde hep sağ şeritten gidiyorsun ki, takıldın sol şerit sol şerit, sürekli gidilmez oradan bıdı bıdı, altındakiyle solda temizlik yaptığın bir anın videosu inşallah burada denk gelmezde, tükürdüğünü yalama durumuna gelmezsin.
Ayrıca merak etme bu millet ancak sandık başında soldan gitmemeyi becerebiliyor.