maşallah iki aracada yanılmıyosam eski kam vti herhalde
Printable View
maşallah iki aracada yanılmıyosam eski kam vti herhalde
Tcs den bahsetmis serdar
inanmak bile güzel şey :) bence sağlıklı basılsa şansı hiç yok hondann
dediğinizi biliyorum abimin s3 ündede ESP butonu üzerinden ASR + ESP kapatılıyordu.Fakat bizim araçlarda geçerli değil bu.ASR tuşu var ve sadece ASR kapatıyor.Defalarca denedim ASR kapalıyken aracı ESP açmaya yönelik bi hareket yapınca direk topluyor arabaıy ESP
rüzgar tüneli dediğiniz olay kaç km den sonra oluşuyor ve araçlar arasında ki mesafenin ne kadar olması gerekiyor? araçların aynı çizgide mi gitmesi gerekiyor? biraz bilgi verebilirmi o tünele girmiş diyen arkadaşlar çok merak ettim şimdi nasıl vardılar o sonuca
belli bir hız limiti yok.Fakat yüksek hızlarda daha fazla dış kuvvete karşı geleceğinizden avantajı hız arttıkça artar.Ön taraftaki aracın rüzgarı delmesiyle siz herhangi bir dış kuvvet le karşılaşmassınız.Öndeki araca ne kadar yakın olursanız o kadar az miktarda karşı kuvvetle karşılaşırsınız.Yakıt tüketimini ciddi derecede farkettirir.Tabi az tüketim diyede kaza yapmakda var orası ayrı bi konu. 2 tane eş değer araç arka arkaya dip gaz başlasa.Arkadaki bi süre sonra daha yüksek hıza kavuşur ve öndeki aracı geçer yandan.NASCAR gibi ekip yarış videolarını izlerseniz görürsünüz.Şirkette olduğum için videoyu izleyemedim ama yüksek ihtimal benim dediğim olay.Konusuda illaki vardır ben genel olarak özetledim detaylarını öğrenebilirsiniz.
maşalllah ses çok hoş
faruğum mahşallah..
kesinlikle haklısın ancak sonuç olarak bu bir yakıt tasarruf durumu değilde yarış olduğundan hız limitleri aslında var.ayrıca araçların çok yakın ve aynı çizgide yürümesi gerekiyor rüzgar tünelinden verimli bir sonuç alabilmek için.nascar araçlarının zorladığı hız limitleri ve aerodinamik yapıları cadde araçlarına göre çok üst düzey.. benim söylemek istediğim arkadaşlar burda rüzgar tüneli demişler demişler de acaba bunu hakkıyla ne kadar denediler, tecrübelerini paylaşmalarını istedim. videoyu izlediğinde ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksın ;)
maşşallah araçlara allah kaza bela vermesin...amacım tartışma yaratmak felan değil ama araç bendeyken bende stock poloyla denedim aynı yolda ilk denemde devirler tutmadı demişti araç sahibi ikincide karşı şeritten 3.vites 80 de bastık doğal olarak önüme çıktı arka tamponuna düştüm 4.cü vitesin sonunda polo arka tamponumdaydı 5 viteste yakalamaya başlamıştı doğal olarak..:)
polonun gececıgını herkez bılıyor lafa gelınce tayyara kafa tutuorlar vtec e mı gecılcekmısss...:D nysee wıdeoyu rıca ustune koydum zaten ama ne olursa olsun dewır bandı yanlıs olsa bıle daha erken gelıp gecmelı 230 ta deıl..gereklı gereksız herkez yorum yapmıs ota b.ka wıdeo koyanlar tutupta gelıp burda kelıme yapmasın bos yere yancılıktan waz gecın artık...