ben sadece sanzumanın kısa oldugunu belırtmek ıstedım.
Printable View
Çok farklı bi mantık? Bir kaç sayfa önce de tekrarlandı.. araçların lastik ölçüleri de önemli.. Ayrıca aracın 9000 çeviriyor olması yada 6500 çeviriyor olmasının bi önemi olmuyor mu sence? düşün biri 8000 diğeri 6000 de kesiciye giriyor mesela?
Corolla ts nin özelliklerini buldum..
1-70
2-110
3-145
4-180
5-220
6 bulamadım..
bunları 5-6 tane hızlanma videosu izleyip gördüm.. ortalama değerleri bunlar.. buradan anlayabilirsin aslında..
Buarada 306 gti da ise sadece 3 vites sonunda biras kısalık var genel olarak aynılar..
ama TS daha cok devır cevırerek bu hıza ulasıyo. TS nin sanzumanı GTI dan kısa 2x2=4
veriler mil olarak gözukuyo
http://img141.imageshack.us/img141/5...llaplotes4.jpg
Sebep ne vites sonuna bakınca yanılmanın?
Eğer chipte devir bandıyla alakalı oynama yapmassan kesiciye girdiğinde yine aynı hızda olucaktır sadece hızlanma faktörü çabuklaşır.. Birde stocktan bahsediyorduk yine konu aldı başını gider hale geldi.. Sonucu en azından bulmuş olduk.. Şu celica şanzumanı efsanesi değilde devir bandına daha uygun bir şanzumanla gayet iyi hale gelebilir yani ts..
niyetim tartışma yaratmak deil ama kısalık uzunluk göreceli bir kavramdır. iki motorda birbirinin aynısı olmadığına göre kendi aracının devir hız ilişkisi ile kıyaslayarak kısa uzun diyemezsin. Senin aracına takılı değil o şanzıman sonuçta. Diğer arkadaşların dediği gibi motor karakteri ile uyumu ve vites son hızları yani kesiciye kadarki hızları kısalığı belli eder.
yalınz şöle bi durum var rc nin şanzımanı uzun demedim hiçbir zmn sadece 5000 devir altı basınca gaz tepkisi çok ii deil, şanızmanın tek kötülüğü var 5 e atınca araba hızlanmıo biraz duuro motor yapısından olabilir yani uzun derken tek sorun 5.viteste
clioda aynı uzunluktadır belki dahada uzundur ama devir tartışmasıda ben 2.vites 80 de 5000 civarı oluorum cliocu arkadaşlar biz 6000 deyiz bu devirde basılmaz demesiyle bi tartışma çıkmıştı
clio-206 rc en birbirine denk rakiplerdlr rc de elektronik gazl kelebeği olmasaydı bence hatta birçık dnemede yanyana gidebilcek denklikteler aynı speclerde
mustafayla tekrar bir araya gelirsek diğer normal şanzumanlı rs ile kontrol ederiz devir/hız farklarını.
aynen ona bakıverin bi zahmet :)
bide bu gaz kelebeği o kdar ilginçki bak mesela miaminin vti ile vidoları izlemişsindir ben orda bi denemede miami nin vti beni geçti nasıl oldu dersen ben onun gelmesini beklerken gazdan çektim ayağımı sora kornaya basıldı ayaralayalım derken kornayla birlikte gaza bastım 2-3.vites yine öndeydim 4 te vti geldi geçti
yani o derece ilginçlikler yaşatabilio bu durum sen bana inanmıodun ya o yüzden aklıma gelmişken bu olan olayıda anlatıyım dedim :)