fastguy76´isimli üyeden Alıntı
Neden fazla olsun ki . Stock bi 1.8 t Hiçbir hardware parça olmadan + 40-45 hp verebiliyor. Ki yeni tfsi s3 daha büyük bir turbo daha farklı bir işletim sistemine sahip...
bence mantıklı bir açıklama :)
Printable View
fastguy76´isimli üyeden Alıntı
Neden fazla olsun ki . Stock bi 1.8 t Hiçbir hardware parça olmadan + 40-45 hp verebiliyor. Ki yeni tfsi s3 daha büyük bir turbo daha farklı bir işletim sistemine sahip...
bence mantıklı bir açıklama :)
abı nasıl olcak o ıs yaw...sadece benzım ve avans harıtlarıyla oynayıp bu kadar guc almak bence mumkun deıl...kaldıkı 1.8 arabadan bole bısey cıkmasıda ınandırıcı olmadıgı ıcın 2.0 sıfırın cıkardıgı gucu burdan ıspatlamakta garıp oluyo...
a3 1.8t dan 50hp alıyor thorque tuning... bence yeni tfsi 60 çok normal ps nin.
abı ozaman bende yaptırayım burda benımde arabamın baya potansıyelı war...sc lı vtec bana sole artı 30 yeter...
bu tip arabalaarda fabrikanın sana izin verdiği belirli sınırlar vardır... senın araban sc li aç basıncını al 30hp daha. ben fazla anlamam bu işlerden... görduklerıme nazaran 3 5 bişey yazdım... barbaros daha net bır bılgı verır sana geldiğinde.
Sadece avans benzin haritası değil bahsettiğiniz araçta bulunan mapler. !.4 tsi , 1.6 turbo cooper ve pug 206 rc dahil hatta colt czt..... BU tür araçlara müdahale edebilen dünyada ki sayılı tunerlardan birisiyim. Birtane s3 bulun gelin 1-2 saat içerisinde beraber yapalım oturun seyredin.. Tfsi da müdahale ettiğimiz yaklaşık 28 harita war .
S3 Miltek eksoz ve sport cat eksoz ile stok intercoolerı ile 340hp lere kadar güç verebiliyor.
Turbo charge lı factory out otomobillerin potansiyeli inanın çok fazla..
Tfsi ların tek problemi yakıt pompası. Daha üst güçler büyük turbo ve yakıt pompası ile mümkün. !.6 crx den turbo şarjı ile 336 hp alınabiliyor ise stok doğuştan şarjlı bir araçtan + 60 da alınır artı 160 da...
http://img133.imagevenue.com/loc832/..._122_832lo.jpg
NOT : Ölçüm yapılan Dyno Dyno Dynamics. Çalışmalarına yardımcı Olduğum İngilteredeki bir arkadaşımın dinamometresi.
Selanikte hazırladığım 1.8 t cupra 225 den komple eksoz ve intercoler ile 285 hp aldık. 2.0 tfsi octavia 200 hp otomobiller ise + 56 hp veriyor.
256 hp tfsi octavia ile 285 hp lik leon cupra r rolling sonucu 3 boy geriden geliyor. Şanzıman farkı ve hacimdan kaynaklanan tork farklılıkları bu sebepleri doğurabiliyor.
Şunu söyleyebilirim yeni tfsi ekipmanlı otomobiller eski 1.8 t lerden çok daha güzel şekilde yere güç aktarabiliyorlar.
fastguy76 beni yanlış anladın snrm.Ben yeni S3 kaç cıkacak derken STOCK olarak Dyno olcumlerinde kaç cıkar demek istedim.
yenı tfsı makınelerın aktarımları ve guc dağılımı eskı 1.8 makınelerden daha basarılı, onun ıcın performans deerlerıde daha iyi..
Aynen... 3-4 ay kadar evvel birtane beyaz yapmıştım . Gene stock beyaz renkte cupra.. İnannılmaz bir güç aktarımı war. Stok aktarma ile düşük iteslerde bile böyle ivmelenme ben görmedim başka araçta. eski s3 210 lardan bile güzel ivmeleniyor stock hali. Ki 4 çeker bi araba ile 2 çeker arasında tercih yapmak zorunda kalsam yeni tfsi derdim
Tabiiki Basınç olmadan alabileceğiniz güç en fazla 18-22 hp civarı .
:) Çook daha fazlası war.
Şu an 1.4 tsi twin charge motordan sonra gelen vag harikası bence. Haksızlık olur bu kadar basite indirgersek.
Mesela Leon u ele alırsak
1- Hız ve Devir kesici
2- Enjeksiyon / Yük e göre ve Rpm e göre
3- İstenilen Tork ve güç
4- Enjeksiyon / Enjeksiyon doğrulaması
5- Avans ve Ateşleme zamanlaması
6- Enjeksiyon zamanlaması
7- Turbo basıncı / Devire göre
8- Turbo basıncı / Yük e göre
9- Tork ve güç limitörleri / 6 aet
10- Basınç alt ve üst değer aşım limitleri
11- Soğuk ve sıcak değerlere göre Turbo basıncı
12- Soğuk ve sıcak değerlere göre Yakıt
13- Soğuk ve sıcak değerlere göre avans ve ateşleme zamanlaması
ve her map den 4 ila 6 şar adet war. Sadece merakınızı gidermek için yazıyorum.
Saygılar
tam tahmın ettıgım gıbı zaten baska bırsey olması mumkun deıldı...yane senın 28 map dedıgın sonucta yakıt atesleme ve boost ayarlı ve bunun low ve hıgh speed tabloları aynı zamanda da ıat corretıonları...
ben ıstedıgımı aldım...basarılarınızın devamını dılerım...
Bırsey daha merak ettım sız aracları dyno uzerındemı tune edıyorsunuz?
usta burası yeri değil ama hazır bulmuşken sorayım seni, şimdi benim map'ten içeri AEM e kablo çektik ya. ben kol pistona girsem ve mesela 1 bara çıkarsam aracı, şuanki map sensör sorun çıkartırmı şu haliyle? ***** 2.5 barlık diğer sensörü takınca rolanti sapıtıyordu