ankarada mevcut accorddan varsa stock deneriz efsun yok biz akıl mantıkla iş yapıyoruz :)
Printable View
65 km/h 3. vites Accord için çok zalımca
accord 2. vitesteydi ben 3 teydim. vitesler bana göre yani. sadece hıza göre ömerde uygun vitesi seçti.
Passat standartda 310nm tork verirken standart accord 223 nm tork verebiliyor passat chipli haliyle arkadaşın paylaştığı dyno sonucuna göre 375 nm civarı tork vermiş. denk değilden kastım budur. dizeli yürüten tork olduğundan bu torklardaki bi arabanın (ki standart passat standart accorddan 50 kg daha hafif) stock accordun gerisinde kalması bana beklediğim sonucu vermedi.
nette yazan kilo accordun doğru ise arada 8 kilo var benden ağır. ben 1460 kiloyum. fakat biz iki kişi idik. ki ayrıca bence normal yürüdük başa baş. sonuç beni tatmin etti.
ayrıca tork konusuna gelince tork bana kalırsa rampada işe yarıyor. aracı yürüten beygirler. ben yazılımdan öncede 300 küsür torku hissediyordum şuandada hissediyorum o torku, fakat araç şuan kadran çevirebiliyor yazılımdan sonra. torka aldanan biri değilimdir pek. rampa dışında işe yaradığını pek hissedemedim.
alan memnun satan memnun sıkıntı yok o zaman :)
sıkıntı yok abi zaten honda yakın arkadaşım. olmamış olsa bile benim saplarım vs niyetli biri olmadığımı bilirler. passat daha fazla yürüyorsa bile bizimki dumansız bukadar yürüyor bunada şükür:)
tork aracın hızlanmasına çok büyük bir katkı sağlamaz, çekişi artırır, yüksek torkla yokuş rampa demeden kesilmeden gidilir, arkaya karavan takılır gezilir :) ama hızlanma olarak asıl etken beygir gücüdür, bende 105 lik dizel megane coupe varken 130 küsur beygirlik 1.6 corolla versoya geçildim mesela, hemde baya dik bir rampa çıkarken :)
bir hikayemi anlatayım sizlere gülünç torkla ilgili. bende 4 sene öncesinde 1.9dti megane vardı 98bg 200 torklu bir araç. ilk turbo dizel deneyimimdi. ulan dedim bu araba ne böyle koltuğa yapışıyorsun vay anasını geçemiceğim 1.6 1.8 araba yok diyodum kendime:D sonra arkadaşın 1.6 mpi 102 bg lik önceki kasa octavia ile denedik adam beni geçiyor dellendim gittim chipledim hafif dumanlı ozaman işte kadran çevirmeye başladı araç. hee dedim tork hikaye. tork sadece gidiyo gibi hissettiriyor ama kadran yavaş dönüyor. geçen bir abimiz 105lik passat aldı yeni kasa diyor koltuğa yapışıyosun chip e gerek yok:) dedim ah abi ahh gel bide chiplisine bin :)
1.4 era olanmi :D