@Oz'
Hocam rocco hakkında bilgi verebilirmisiniz setup ı hakkında konu dışı ama specleri nedir? Sorunsuzluk seviyesi nedir? Dsg kaçırıyormu ? Çok teşekkür ederim şimdiden..
Printable View
@Oz'
Hocam rocco hakkında bilgi verebilirmisiniz setup ı hakkında konu dışı ama specleri nedir? Sorunsuzluk seviyesi nedir? Dsg kaçırıyormu ? Çok teşekkür ederim şimdiden..
O probe bi bozulsa dynamics bizden 1000$ ister :D
Şaka bir yana iyiki Dynamics gibi bir dynoya sahibim ve sahibiz.Kullandıkca digerleri ile arasındakı fark ortaya cıkıyor.Mesela ateslemeden sınyal almadan siz istemeden rpm almıyor.Enjektor ms si %100 dogru rpm gibi vs..vs..
Sonuc ekranı herseyı gosterıyor.Mudahale imkansız.
Özgun usta sana karsi bi laf sokmam yok klavye delikanlisi degilim ben olsa bi derdim soylerim ben dedimki bana eyvallah dedim diye ceza geldi sen kaldirdin nerelere cektin bu konuda kufur almis götürmüs dedim benim senle bir sikintim yok olmazda .... herkese saygilar..
@Oz Peki abi başka bi sorum olucak, şimdi mesela bendeki haldex i devre dışarı bırakıyoruz ya dynodynamics için , o zaman araba önden çeker olucagı için aktarma kaybı olmayacak bu yuzden de guc belli oranda daha fazla çıkıcak dimi?. Bir de mesela benim 388 hp olan dyno verimde wheel hp 299 çıkmış, ama sizde mesela 340-350 artık neyse bişey çıkacak ya bu veri tam olarak neyin karşılığı oluyo crank hp mi wheel mi?
Soru Özgüne ama DynoDynamics sahibi ve üzerinde tecrübe birikimi olan biri olarak yazayım.
340HP sizin aracınız icin krank beygiri olmakda Dynamics üzeri.
Tekerlek ölcerse Özgün bu da demek oluyorkı dıger dynolar ıcın %12 cıvarı farkdan %18-20 farklara kadar cıkar.
şimdi öncelikle şu konu bence netleşmeli. dq200 ne derece güvenli bi şanzıman. yazdıklarımı sadece sen okumuyosun başkaları da okuyor onun için yazmakta fayda var. mesela dq 200 olup da 250 nm den daha fazla piyasaya sürülen bir vag var mı? mesela neden polo gti lar 250 nm , veya 1.8 tsi lar 250 nm veya 1.6 tdi lar 250 nm. bunların hepsinin 250 nm olması tesadüf mü?
öte yandan 320 nm lik 2.0 tdi 143 lükler neden dq 250 (6 ileri). golf r ın 350 nm olması tesadüf mü?acaba bunun sebebi de dq250 nin 350 nm limitli olması olabilir mi?
ve diğer taraftan neden 2.0 tdi 177 lik ler dq 200 ve ya dq250 değil de multitronic zf 8 hp hatta bazıları dq500. bunların anlamı çok açık.
7 ileri dsg 250 , 6 ileri dsg de 350 nm lerde kullanıldıgında kabul edilebilir fabrika limitlerinde oluyor. şimdi siz tuner lar zaten 250 nm olan üst sınırdaki bir şanzımanı alıp 300 nm lerin üzerine çıkarıyorsunuz. tork eğrini tam bilmiyorum. aslında güç eğrine bakarak bunu çizebilirim ama saat şu an 1.30 ve dermanım yok. sen bu 280 ps gücü alabilmek için elde etmen gereken torkla muhtemelen bu şanzımanın tork limitlerinin baya bi ustune çıkmış oluyorsun. aletin kısa vadede olmasa da orta ve uzun vadede ömrünü onemli oranda kısıyorsun. aracın vites atıldıgında 200 beygir bi araba gibi diyorsun. peki bu vites her zaman aynı devirde mi atılacak. mesela ben dip gaz yapıp 2. viteste 4000 devirde vites atar ve 3. vitese ne bilim 3000 devirde full load la girersem o şanzımana ne kadar tork binecek? devir bandının herhangi bi noktasında limit ustu bir tork olduktan sonra kaçışın yokki.
ayrıca kulaktan dolma diyorsun ama dq200 un halihazırda upgrade edilip edilmemesi de çok onemli değil. belki böyle bi şey yapılamıyordur bile. Ama ben zaten yapılır veya yapılamaz iddiasında değilim, sadece bu yapılmalı diyorum. yapılmazsa dq 200 bu torkları taşıyamazz diyorum.
hakan da boyle bi link vermişti bu işe girerken
DQ 200
son olarak, dyno king vs gibi tahrik edici iddialarım yok bunu da bilmeni isterim. ama olumsuz eleştiri diye de bişey var. yani aracın yol testinden (bu tork ve güçle) istenen ve beklenen sonucun alınamayacağını savunmak dyno king şeklindeki alaycı bi tavırla aynı anlama gelmiyor.
sbnırım size anlaatamıyorum 4000 devirdeki maximum torku 300 lerde çünkü basıncı düşük basıncı düşük olan arabanın torquda düşüktür 280 lerde olmalı torque yarın yada öbürgün koyayarım torq eğrisinide 280 lerde sıkıntı çekmiyorum ama zaten şöyle bir durum var Mekatronik bozulmuyor bozulan tek sey volantın çevresindeki yay sistemi suana kadar 5 bin kilometre yaptı hiçbir sıkıntısı yok turbo 3500 e kadar zaten basmıyor SC nin basıncı ile gidiyorsun :) tekrar söylüyorum sorun çektim biraz zamanlamasını geri alıp daha yavas attırdığım zaman düzeliyor. sorununu çözüces insaşlllah onuda çözüces
ama benim yakın bir arkadaşım tekrar diyorum 280 i zorlamamı isteyen vatandas a ya volanın Dsg yaylarnıı kaldırtıcam yada DSg olmasın yada yada yada Hafif olsun ama suanda kesinlikle ne yaptım nede yapıyorum evet bunlardan daha küçük turbolar getiriyorum suanda bu sadece bir bilgi reklam değil tekrar sölüyorum evet kıc taraflalrı büyük emme tarafları bunlara göre çok daha küçük ama kesinlikle dbsnin torqu 250 üstünde nezamandırda sanzımanı sıkıntısız kullanılıyor 250 limit ama sadece vites araları için benim görüşüm kimseyi yanıltmıyorum yanıltmakta istemiyorum kendi fikirlerimi yazamassam manası olmayacak
neyi kulaktan dolma sölediğimi öğrenebilirmiyim ?? kendi test ettiğim seyleri söylüyorum siz test ettinizmi ? naptınız bizide bilgilendirirseniz mutlu olucazz
Dsgnin sıkıntısı budur kim ne derse desin o salak sanzıman kaçırıyor dişli mişli kırmıyor evvet biz burda planlıyoroduk Sahin abide yaptıurmak sahin ab idediki olm kalınlık malınlık bilmiyoruz örnek alın 1 tane pahalıda değil aldık
STOck
http://i1322.photobucket.com/albums/...ps05a02334.jpg
AfterMarket
http://i1322.photobucket.com/albums/...psa73102ea.jpg
http://i1322.photobucket.com/albums/...ps98f00059.jpg
Dyno
http://u1308.hizliresim.com/1d/j/rjwj8.jpg
umarım insanların işine yarar ben takmadım demezler :) takip takip :) hueuhehuehue
ben sahseen 1 set alıyorum suanda test edersem hepinizi bilgilendiririm
izleyelim LÜTFEN
http://www.youtube.com/watch?v=Xnr7pBDQKIk
http://www.youtube.com/watch?v=e09L8Okprt4
Ozgun ve Ozgur tebrikler bu kadar kibar ve guzel tartisdiginiz icin olmasi gerek uslupda bu olmalidir bence bunu gorunce bende yazmadan edemeyecegim..
Simdi dq200 de asil mesele clutch larin siyirmasi degil mekatronik icinde basincin kacmasi yada kart icinde sikinti bazende nadiren valveler su koyveriyor.
Yani 6500 de 300 tork bile yuruseniz bu clutchlar icin sorun degil ancak mekatronik icin sorun.
Mekatronigin icinde 40 barlik bir basinc var Yuksek torklarda o basinc dusuyor ve unite devamli o 40 bara yukseltmeye calisiyor kendini.En onemli sorunlarin basini bu ceker hadi bak meslek sirrinida soylettiniz:)
Yani Demek istedigim sey 300 lu beygirler icin clutch lari update etmeniz illaki fayda saglar ama orijinal clutclarda duzgun bir tork egrisinde sorun cikarmaz.
Asil update edilmesi gereken parca mekatronikdir.Buda su anda dq200 icin bilinen dunya capinda uygulanmisi yok zaman ne gosterir bilemeyiz tabiki.
Yukaridaki yunanlilar ile ilgili cok takilma derim Ozgun bu adamlar Turklerin baska bir varyasyonu kolpalikda sinir tanimazlar yaptik derler yapmamislardir yani dikkatli ol derim adami sulu goturur suzuz getirirler.
Rocco projesi ile bitsin yola ciksin insallah ilk tebrigi ben etmek isterim su anda ne asamada bilmiyorum ama biterse ve yollarda stabil bir sekilde gezerse guc bandinda ciddi bir degisiklik olur herkes icin.
Benim sahsi kanaatim dsg icin limit 250 manuel icin 270 dir stabil ve uzun zamanli kullanim icin
roccco yolda zaten rasitcim sıkıntı su Debriyaj Kaçırıyorrrrr :) mekatronik in sıcırtma nedeni selenoidleridir bu sadece mekatronik için değil birçok sanzıman içn geçerli :) Özellikle SSt ler aman tanrım show yapıyorlar 30 ar dolara aldığın valve ler işini görüyor basıncı Dry sump olduğu için kesinlikle düşürdüğünü sanmıyorum ben belki yağ dan dolayı olabilir ama servolar selenoidler demeyelim onların salaklığı olabilir Hee bu bizim başımıza 5 bindir gelmedi gelirmi bilmem AMa sanmıyorum tekrardan söylüyorum egerki 1.5 basiyim aman tanrım hemen cırrttt kaçıyor
bizim derdimiz Debriyajın kaçırması :)
Yunanlara güvenmeye bilirsin bende güvenmiyorum ama amerikalıyada güvenmiyorum ben alayımda param çok gitmez zaten uygun bir rakam Torq yüzünden mekatonik kırılmıyorki servoların ucmasından dolayı bozuluyor malesef ipne sey onun önüne belki biz su sekilde geçmişizdir ben yağını değiştirmiştim orjinal koymadık SSt lere kullanılan Redline ın Ams nin kullandığı bir yağ var onu koyduk belki o iyi gelmiştir bişiy söleyemem ama bizde kesinlikle kaçırma haricinde bişiy malesef yok
Ahmet maşallah dedik ama adamın ettiği yorumlar olayı gerio. Arabasına ne diim. Almış hızlandırmış.
Sıkıntı verdiyse yazdıklarımı gözardı edersin okumazsın geçersin sıkıntın geçer. Tavsiye; üzerinde kelalper yazıo altını okumadan diğer yoruma geç. Matah şeyler yazmıorum zaten okumazsın biter.
Raşit bazı dediklerin doğru ama bu işin Yunanı Rumu yok. Modifiye dünyasına iş yapan bir sürü firmada bu yalanlar mevcut. Bana pazarlama taktiği gibi geliyor. İnsan bir hırsla ahanda adamlar yapmış bana da yapsınlar setup ı diye atlıo insanlar sonu hüsran. En basiti kendi arabamdan örnek veriim arabanın üzerindeki dandirik recirculation valfe sonradan koyulan forge dumb valve lerden daha iyi iş görüyor söküp blanking plate takmış olsan bile.
Yanlız Özgünün paylaştığı İbiza Cupra videosunda Yunanlı abiler baya hızlandırmış sanki:)
0-100 4 küsür
100-200 9 küsür ölçtüm wuuuww
videoda inside ile outside çekim arasında fark var...dıştan çekimde bi müddet kesicide kalırken,içerden çekimde direk oturuyor alet.bilmiyorum yada ben öyle gördüm ama ne olursa olsun her türlü çok hızlı görünüyor :D
Eğer stage 2 bir ibiza cupra 16 sn koşuyor ise 100-200,10 sn yelerde koşması için 300 hp ler civarı olması gerekir gibi:) Özgünün dediği gibi yada ciddi yokuş aşşağı:D
İbiza kopek gibi gidiyo ama birde soyle bir video buldum ayni kisinin profilinde.
DSG7 actual manual driving!!! - YouTube