araçlara maşallah RS iyi yürümüş RC yede maşallah kazasız belasız
Printable View
araçlara maşallah RS iyi yürümüş RC yede maşallah kazasız belasız
arkadaşlar kimseden alıntı yapmıyorum çünkü ben ibo ile konuştuklarıma bakarım dierleri kişilerin kendi sahsi yorumudur.güzel we farklı bigün oldu gelenlerin ayağına sağlık herkese teşekkürler.
-ibo ile konuşmamız uzere foruma konuyu kimin açacağını konuştuk hbrleşiriz siz yada biz acarız we ilk sayfaya koyarız videoları dedi ibo 2.-3. sayfalara video atmayız demişti ancak biz daha yoldaykn arkdşlar konuyu açmışlar bile he tabiki açacaklar geçtiler doğru ancak anormal olan onların soyleyipte tam tersini yapmalarıydı onu da geçtik ne dewirden bahsedilmiş nede gaza oturmalardan içten çekilmiş videolarda gaza oturmalar ii izlensn we iç camera çekimlerindeki camera açıları ii gözlemlensin bence çünkü baz aldığımız ölçü dışardan ölçülen bir ölçek dış çekimler bence daha sağlıklı olmuş gibi burda kimsede yanlış anlamasın bende de video war biraz uzun hazırlayınca koyarım ibo önde olduğu için nasıl göründüğüne bakalım keşke bizden daha hızlı bi aracımız olsaydıda dış çekimi yapsaydı tıpkı White rs- reg 106 denemesindeki m5 in çektiği gibi ayrıca yolda tırcılarla doluydu kzasız belasız oldu bunada şükür inşallh daha güzel koşullarda tekrar deneriz.
-ibo arabasında hiçbir sorunun olmayarak yurudugunu rs in dewrinde basıldığını we kornayı onun çalarak dewri onun ayarladığını kendisi bana bizzat söylemiştir.yani afr ayarsızdı we gaz kelebek teli kopuktu gibi bi bahane yok kendisi söyledi we yapıldığında rs in yarım boy daha fazla yürümesi gibi bir durum soz konusu bile değildir.gaz teli koptuğunda ben kimseye ısrar etmedim deneyelim die bana tmm oldu çıkıyoruz denildi we çıktık daha sonra ibo arabasını kullandı baktı tmm deneyelim dedi ikinci denemeden sonra tesislere girdiğimizde ise tmm senin dewrinde bastık şimdi bi kez daha basalım we bu sefer benm dewrimde we kornayı ben çalım dedim gaz kelebeğindeki sorunu çözdükleri düşüncesiyle ancak ibo basmayalım bişey olur sıkıntıya düşmeyelim dedi we bende daha fazla ısrar etmeyerek tamam ibo sorun yok dedim ama bu denemenin sağlıklı olmadığını kendisine belirttim ibo da ewet böle oldu sana karşı mahcup oldum o kdr yol geldik ikimizde ama ben düzceye gelicem denemeye die kendisinden söz aldım we bizde eywallah dedik konuyu kapattık.
-specler olarak ibo yüzde 20 ethanol koyduğunu söyledi we sokukluğu dediği gibiydi ancak ben hiçbir zaman kapı içlerimi sökeceğimi söylemedim surucu koltuğum kendi koltuğumdu we plastiklerin hepsi takılıydı yarış koltuğu takabilirim demiştim sadece o kdr olmadı yapcak bişey yok :) gaz kelebeğimin telli olduğu söylenmiş ancak ole bişey yok orijinal rc elektronik gaz kelebekli aracim eğer ayni speclerde olupta biri hızlanacaksa o bence benm aracim die düşünyorum ibo ztn maşallah yapacağı herşeyi yapmış nazar değmesin ;) ayrıca ibo bana ikiside 2 bin motor ikiside kısalı dewir olmaz tutar dedi ancak kısa oranları farklı we rc üst dewirlerin altında hiç bir zmn yürüyemez bunu kullanan arkadaşlar daha ii bilir daha mı altta basacaktık die sordu ama daha üstte basacağımı söyledim çünkü rs daha hafif we altlarda daha ii fırlayacak ki öylede oldu yanlışım warsa düzeltebilirsiniz.
beni üzen konuşulanlardan bahsedilmemiş olmasıydı ben ibonun bunları söylemesini isterdim ki son açıklamaları gerçktn hüsran olmuş konuyada hiç bisey yazmadım tek açıklama yapıyorum amacım ne bahaneler üretmek ne kabullenememek ne de tartışma yaratmak keşke sorun olmasaydı daha sağlıklı olsaydı.bana göre deneme zewkinedir tabiki rekabet war olmalıda ancak yukardada söylediğim gibi benm dewrimde de basılır bende kendime bakarım dahada hızlanmak için bişeyler yapıp kendimi geliştirmeye çalışırım.
ibo kardeşim tic rs e maşallah kazasız belasız gazlamak nasip olsun düzceye bekliyorum :)
maşallah İbo, tıc rs herzaman ki gibi hele o kelebekle çıkıp tekrar denemekte ayrı bir cesaret örneği... rc nin devrinde de basılsa en fazla 2 boy etkiler ki zaten rsin farkı üst viteslerde daha da belli oluyor
dış çekimleri biz fiesta dan yaptık eğer dikkatli izlerseniz videoları denemenin ortalarında yanımızdan geçiyorsunuz 3 sonu gibi yani iç çekimde ikinci video ya dikkat ederseniz arada tam bir tır mesafesi var. Elinizde düzgün video varsa koyun. dış çekim de bastığınız ve bıraktığınız yer yok neresi sağlıklı bunun. aracınıza maşallah. Ama sonuç ortada.5 değilde 2 olurdu kendi devirinde arabanı göremedin sadece.
60-65 gibi basilmis daha yuksek basilirsa bu rc icin deil rs icin avantaj olur.Rs i uste cekmek mantikli deil kisa olsada rs ler ust dewirleri cok sever.
Bunlari uygulamali olarak biliyorum sakin yanlis anlmayin amacim tartisma yaratmak deil ..
kardeşim video ve konu açımı ile ilgili, sana ibo kendisiyle ayrılmadan önce yaptığımız konuşmamızı aktardımı bilmiyorum ama eğer aktarmadıysa, yasinin yazısındaki konu açılması ve video konulması konusundaki yazdıklarını bi oku ondan sonra denemlerle ilgili yorum yaz istersen deneyen arkadaşlardan habersiz daha yoldayken konuyu açmışsın. keşke iboyla konu açılması ve video konulması konusunda bilgi alışverişi yapıp ondan sonra açsaydın en azından bizim koyacağımız video ilk sayfada olurdu ki. bunu isteyende zaten iboydu.
konu hakkında haberim var video da herşey net sizdeki videoları upload edin onlarıda koyuyum en başa bumudur sorun ben anlamadım tek video koymadım özellikle 4 tane video var iç dış sizdekileride eklerim ben en başta dikkat ettiyseniz hiçbişey yazmadım aradaki fark hız vs. sadece videolar var araç sahipleri yazar dıştan görünen bu.
ortada anladığım kadarıyla 2 deneme var,,,bununda ibonun aracı içinden ve dışardan 4 adet videosu mevcut,,,
sizdeki video farklı bir denemeye mi ait :soru: çünkü mevcut videolarda kuşku düşürücü yada durumu farklı yansıtan bir öğe yok bence,,,
ayrıca 206 rc lere yapılan kısa ile ibodaki kısanın oranların alakası yok ibo hala 2. vites çevirdiği devirle beraber 115 km lere kadar gidiyor,,,rc kaç yapıyor mesala 2. viteste,,,yani üst devirlere çıkmak rc nin değil rs in işine yarar buda net bişi ,,,rc nin varyatörüde rs den daha alcak devirde açıyor 4400 devirdi yanlış bilmiyorsam ,,,2. vites 60-65 lerde basıldıysa zaten varyatörde açıktır ...
Maşallah araçlara rs güzel yürümüş tebrikler
bizdeki video sanırım koyulan 2. videonun rc içi çekimi. sen bence o videoyu bi seyret ondan sonra dewir, hız ve kontrol hakk. yorum yaz işte bu sebepten videolar erken konuldu diyoruz biz. konuya bizdeki video ve açan arkadaşdaki video aynı anda konulsaydı acaba yazılanlar nasıl olurdu denemeler hakk????
tamam kardeşim video yu yükleyin ona göre yorum yapalım haksızlık olmasın madem öyle en başa koycam videoyuda . Kontrol hakkında derken onuda anlamadım ibrahim kornaya basıyor ama yasin camı cok az açmıyor bumu sorun cidden hiçbişey anlamadım ben :D
iki aracada maşallah
bakın yanlış anlama olmasın. kardeşiminde dediği gibi geçme konusunda hem fikiriz. ibo aracını güzel hazırlamış. sonuç olarak geçti. bizim takıldığımız konu dewir ve hız, denemelerin o trafikte ne kadar sağlıklı olduğu ve yazılan seyler.
herkez sonuçta gördüğü videoya göre yorum yazar yazan arkadaşlar gördüklerini yazmışlar. İlk konu açıldığında acaba bizdeki videolarla beraber acılmış olsaydı. 4 sayfada yorum yazan arkadaşların yorumları nasıl olurdu??? hiç burasından baktınmı olaya...
Devirin yükselmesi rs in işine gelir zaten, sonuç değişmezdi.
Her iki aracada maşallah.
Böyle videolar paylaşa paylaşa zorla RS aldıracanız adama.:D
yüksek devirde basınca rs geride kalacak sanıyorsunuz herhalde :) atlayarrak gider
sorun 1 : sadece bizideki videolarin konulmasi.
-kamerlar benim degil cekip cekmediklerini bilmiyodum. goprodan cekme acisinida goremedigimiz icin denemeler tam anlamiyla kameraya cikmadigi icin ben kendim dedim size videolari beraber koyalim diye. 1. denemeyi ben 2. denemeyi siz koymayin diye.
sizde dedinizki gopro lar sizde. daha iyi cekmistir onlari kiyarsiniz.
arkadaslar videoyu pc ye indirmisler bana izlettiler. iki denemede kaydedilmis. ayrica iki denemeyidr disardan cekmisler 4 tane video var. eger tam goruntu olmasaydi kiymazdik videolari.
sizin video kamera farkli cekiyosa koyun videoyu. hala videonuz yok. bu zamana kadar sizin video koymanizida beklemezdik zaten.
sorun 2: kornayi ben calmisim. erken basmisim.
- senin devrin benim devrim neysede , senin kornan benim kornam olayida enteresan.
- erken basma kesinlikle yok. bunu tartismaya bile gerek yok videolar ortada. ikimizde hemen hemen ayni anda gaza oturyoruz.
baskada sorun yok bence.
bence burda 5 degılde 2 olur diemezsn denemeden bilinmez o zmn denemeseydik tahminle işi bitirseydik hiç yorulmasaydık aynen arabamı göremedim sorunda bu ztn sen 3 sonu diorsun işte yorum yapmak bu kdr basit dışardan gördünüz doğru ama içerde değildiniz ii bakması gerekn biri warsa o sensin bendeki videoyu atınca bakarsın kaçıncı vitesin sonunda geçtiğimize sana önerim yandaki tabelalara ii bak ;)
şuan videoları koyamam çalışıyorum akşama koyarım ancak sorun videoları en başa koymak değil genel sorun bizim dewrimizde basılıp ne olacağının görülmemiş olması işin doğrusu ben gaz kelebeğinin yapıldıktan sonraki haline bakmadım we bana 2. denemeye çıkılırken son kez basıyoruz denmedi yanlışsa söyleyin arkadaşlar hatta atacağım videoda ben basim kornaya die işaret ediyorum ancak ibo yine kendisinin basmasından yana we o basıyor biz sygı gösterip sıramızı beklerken daha sonra denemicez deniliyor biz yine saygı gösteriyoruz we düzceye gelicem dedi eywallah dedik sorun bu arkadaşım we bunlardan sizin bahsetmemeniz anlaştık mı?şuda war sadece sizin arkdşlarınıza demiyorum bizimkilerde öle yaptı ama benm bildiğim trafik warsa dier arkdşlar trafiği setlerler we öle rahat rahat basılır o trafikte arkada olmak ne demk biliyomusun ibo ne zmn frene bascak die ona odaklanmak acaba benm dewrimde we sizin demenize göre ben önde olsaydım ne olurdu denemeden bilinmez dostlar sıkıntı yaratmaya tartışmaya gerek yok bence röwanş olmalı we ibo ztn geleceğim dedi.
ibo yazdıklarınla beni şaşırtıyosun kardeşim.
sorun 1 cevap: keşke videoları sana izlettiklerinde bi alo deseydinde bize haber verseydin konu açıyoruz diye.çünkü ben acmadan telefonlaşırsınız dedim sana
sorun 2 cevap: sence kornaya basan arkadaş aracının dewrini kendine göre ayarlamaz mı????
erken basma konusu hakkında cevabım yok onu kardeşim yanıtlar.
dediğim gibi icerden çekilen video yasinde o ne zaman koyar bilemem.
ama sanırım orada dewir ve erken basma konusunda bişeyler var.
ibo sorun geçme geçilme davası değil. sen aracını iyi hazırlamışsın tabiki meyvesinide iyiceksin. sorun orada konuştuklarımızın ayrıldıktan sonra unulutmuş gibi davranılması. bununda yapılan yorumları etkilemesidir.
inşallah verdiğin sözü unutmaz daha sağlıklı bi deneme için gelirsin.
RC kendi devrinde bassa 1 tır boyu farkı mı kapatacaktı onu anlamadım. Hala RC nin devride RC nin devri deyip duruosunuz. Atmosferik arabasınız ne turbo dolma sorununuz var ne de Vtec sisteminiz. Bundan 500 devir yukarıda bassanızda fark etmez RS gene aça aça gidermiş. Bu işlerden anlayan herkeste bunu bilir sizlerde biliosunuz ancak geçildik demeye diliniz varmadığı için gerçekleri konuşalım gibi laflar ediyorsunuz. Gerçekler ortada. Daha neyin gerçeği. Söküklük durumuna gelince İbonun arabasının ne kadar sökük olduğunu herkes biliyor. Siz bu kadar söküklük yeter geçmeye diye gitmişsiniz geçseydiniz bahane olarak söylemeyecektiniz değil mi. Ahmetin bir lafı vardır belinde silahla savaşmaya giden bıçakla dövüşmez diye. Bu da aynı olay. Arabanın speclerini biliodunuz one göre denediniz şimdi bahane bulmayın. Bahane bulacaksaydınızda denemeyecektiniz. Bu kadar basit.
kornayı karsı tarafın basması bana göre avantaj bilmiyorum sizler nasıl düşünüyorsunuz daha iyi kurabiliyosun aracı.
ben orda ayrilirken dedimki deneme hakkinda konusmam. videolari koyariz.
kimseyede abuk sabuk yazdirmam dedim.dedigimi yaptim.
deneme uzerine konuacaksak da konusurum.
4.5 kisali araba yuruyecekse alt devirde iyi yurur. kisadan dolayi tork arttigi icin.
arabanizda egzantrik yok. kisa var ust devirde direk kesilir araba.
kaldiki ikiside 2.0 atmosferik birbirine benzer yapida motorlar.
arac honda flan olsa ust devirde guc uretse yine haklisiniz ust devir isinize gelir.
ibo şimdi olmadı ama cameralar benm değil deyip işin içinden çıkıyosun madem senin değil nie taktık araçlara böle iş mi olur nasıl hbrn yoktu takıldıklarından?
ewet go prolar daha ii dedik siz açarsınız dedik ama hbrleşriz die sen kendin dedin
roll den sonrada biz konuşmasaydık hiç kimse bişey konuşmayacaktı oturduk çay içtik kalktık benm bildiğim rollden snra konuşulur hem fikir olunur snra videolar koyulur ama siz önde olduğunuz için konuşma gereği bile duymadınız güya sonrada böle tartışmalar oldu madem videoyu hemen koycaktınızda neden rollden sonra beraberken hadi sizde getirin beraber koyalım demediniz söylermisin?
ibo sana iner inmez söyledim net duymadım kornanı die buna kimse itiraz edemez sende bişey demedin.
herneyse tartışmaya gerek yok bazı arkadaşlarda sanki bahane üretiyoruz gibi yazmışlar bahane fln yok ibo dün benden hızlıydı bunu kabul ediyorum anlamamak için hala neyin çabasını gösteripte konuyu oraya getiriyosunz anlamıyrm???
Maşallah araçlara
Benim gopro arkadaşta kaldı , Rc ye taktığım. Perşembe ya da cuma getireceğim dedi. Gelsin bende eklerim. Ama ondan çok birşey beklemeyin ; iki aracada haksızlık olmasın diye her iki araçtakini de arkaya doğru ayarlamıştık.
Konuyu Neden bu kadar uzattınızki ?
Deneme konusunda sıkıntılar varsa
Atlar gelirsiniz Ankara ya hem sızı agırlarsız hemde guzel enka ortamında denersınız arabaları 1 kere 10 kere rahat rahat.
bence daha fazla uzatıp
guzel kalpler kırılmasın
Rs cok guzel gitmis masallah.
alper emmi biz bahane falan üretmiyoruz. geçme geçilme konusunda zaten yazdık. önceki sayfalara bakmadın sanırım. ibo dersine iyi çalışmış gelmiş. fakat o aradaki farkın o kadar olarak yansıtılması bazı şeylerin eksik bırakılmasından biz bunu anlatmaya çalışıyoruz. ama herkez sadece sonuca kilitlenmiş durumda. böylede olunca insan ister istemez geriliyo.
tahmini 60 denmiş konuşulur denmiş konuşmadık etmedik çünkü denerken dewri bi sen bi ben ayarlarız die düşündüğümden
ben söylediğim herşeyn arkasındayım alıntıya da gerek yok bence iş oralara gelmesin snra bi dünya tantana oluyorki şu halde
bile oldu gerek yok ayrıca bazı arkadaşlar ankaraya gelinir denmiş bazıları düzceye ama ibo mahcup olduğunu düzceye geliceni belirtti.
Gerilecek bişey yok kimse geçilmek için denemeye oraya buraya gitmez. Sizlerde geçicez diye gitmişsiniz ki bi arkadaş yazmış RC deki kamera arkaya bakıodu diye. Kendinizden emin olmasanız kamerayı arkaya bakacak şekilde koymazdınız. İşin sonucuna gelince. 1 tampon 1 boy 1 tır boyu farketmez. Formulada tur atlayıp geçene ayrı kupa vermiyorlar. 1 turlada geçsen 1 cm lede geçsen aynı kupayı alıyorsun. O nedenle ibonun keyfine limon suyu sıkmayın boşuna. Sizin devre göre denensede sonuç değişmeyecekti.
İki araca da masallah TIC RS zaten performansıyla TR'deki RS ler icinde en hızlılardan bir tanesi. Roll videolarında zaten diger aracların specleriye kıyaslayınca kendini belli ediyor. RC de gayet iyi gitmis. Baska RC olsa inanın fark 1 tır boyu felan olmaz. Her iki tafa da soyluyorum; Gaz kelebegi kırılmasaydı yada RC nin devrinde basılsaydı bence cok bir sey değişmezdi. İbo zaten dip yaptıgında o kelebegin tam acılmadıgını gormese denemeyi goze almazdı. RC icin de daha ustlerde RS zaten daha tepkili olacaktı. Yani sonuc ya bir boy degisirdi ya degismezdi. Bence gecmeyi de gecilmeyi de kabullenmek erdemdir. Kalp kırmanın hiç anlamı yok. İleriki gunlerde bir rövanş yaparsınız olur biter. . .
söylediğniz şeyler sıkıntısız olsada sonuç değişecekmiydi dönüp ona bakmak lazım
konunun açılış zamanın önemini anlayamadım birde.2 saat önce 2 saat sonra?