haklisin 250 kilo vs 1700 kilo , motor dezavantajli evet . sende su " motora ayni modifiyeyi yapalim , sonuc ne oluyor " diyenlerdensin sanirim , bir kac postunda daha gordum boyle bi havan mevcut . Sen biraz daha araba ile motor dene , ama ustunde yada icinde ol , ozaman zamanla ne avantaj ne dezavantaj anlarsin .
ton basina dusen beygir diye bisi var biraz arastir anlarsin . rakip 1500 hp demeyle olmuyor , gordugun gibi 1500 hp yetmemis .
Straights are for fast cars, but turns are for fast drivers!
Motora mod yapalım demiyorum.Zaten yapılsa sonuç belli![]()
Full dolu arablar bile stock motorlarla öyle böyle gidebilirken motoru doldurmak niye ?
Zaten 0 dan kalkmıyorlar motor koyar geçer 300 Kilo ile 1300 kilonun 0 dan kalkmasında arabanın geçmesi beklenemez.
Ton basina düsen beygiri hesaplarkende rüzgar direncini hesaplamak lazım.
300 kiloluk alet 300 le giderken ne durumda olur yere ne kadar tutunur.1.5 tonluk alet 300 le giderken ne durumda olur yere ne kadar tutunur ?
Olay şimdi rüzgar direncine döndü bak![]()
motoru yuruten etken nedir ?
ruzgar direncini sence aracmi daha fazla aliyor motor mu ?
tesekkurler soz sizde
Motorların rüzgarı deldiği doğru fakat bu 300km de doğru değil.Rüzgar o kadar sert gelirki motorun grenajları artık önemini yitirir.
Rüzgar direnci x arabası farklı y arabası farklıdır.Aynı durum motor içinde geçerlidir.
Grenajların size nerde ne kadar işe yaradığını söyledim.Fatih abi görürse daha iyi bir açıklama yapacaktır.S1000RR La full 300 giden o![]()
kendi yazdiklarinla kendi iddialarini curuttugunu belirtmek isterim .
cabuk gaza gelen yanan motorcu tipi gordum sende , kimse s1000rr a gitmiyor yada tu kaka demiyor . 1500hp lik aracla turbo 350 hp busa kiyaslarsan sonrada hersey hp degil dersen en sonunda Fatih abi gelsin dersin ... gercek motorcu adamlarida konulara cekmeyin bence heyecaninizla .
Seni özellikle mi getirdiler buraya tüm araba ve motor kıyaslamalarında bi motor savunma durumu var sende ? motor sporları başkanı falan mısın? Yada çok mu ezildin arabalara nedir yani olay anlamadım. Hiç bi alakam yokken konu ile diğer konulardaki falan mesajlarına denk geldim tüm negatiflikleri üstüne çekip itici itici yazılar yazıyorsun. Buradaki adamlar sanki bişey bilmiyorlar bişey düşünemiyorlar sen herşeyi biliyorum ediyorum motor gömer öper havalarındasın. Vay arkadaş yaa..
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)