GÜZEL olmus:) ztn bakımlı m3 her turlu yurur 321 286 farketmez...
mugen s2k ıle mavı e36 nın videolarını hatırlıyanlar vardır belkı.. m3 uzayıp gidıodu önde en temız m3lerden biriydi trda;)
Printable View
Orda öyle bişey yazmıyor zaten. Onuda ben yazmadım biraz araştır ne diyim. 321 lik motorlar s50 dir s52 değil.
http://www.dtmpower.net/forum/austra...us-debate.html
http://en.wikipedia.org/wiki/BMW_M50
S50B32
The S50B32 was an evolution version of the S50B30. Power of the 3.2 L version is 321 hp. This engine has a bore of 86.4 mm and a stroke of 91.0 mm giving a displacement of 3201 cc. It has a maximum permissible speed of 7600 +/-50 rpm, and a permissible constant speed of 7400 rpm.
The US counterpart, the S52B32, shared some of the European versions' internal dimensions but was festooned with the restrictive M52B28 intake manifold and used a cylinder head design more akin to the M52 than to its fire-breathing European cousin. Power for the S52B32 was only 240 hp and maximum permissible engine speed was in the 6500 rpm range since it used hydraulic lifters instead of solid ones.
Applications:
1996-1999 E36 M3
1997-2000 M Roadster
1998-2000 M Coupe
evt baktım 321lık s50b32:)) mış
Superchıpli e36 321 hp M3 ile e46 stock M3 denemesi yapan arkadaslarım vardı seneler once hemen hemen aynı araba gıbıydıler fark yok dıyebılırım
E46 m3 u cok farklı gıbı gozde buyutmeye gerek yok E36 ya yakın bırsey
ömerın dedığı doru sanırım bende baktım, usadakıler 240lıklar s52 gozukuyo...
321lıkler s50b32 dıe gecmıs.. bende s52 bılıodum...:S
e36 m3 286 e36 m3 321 e46 m3 10.000kmde yada 20.000kmdekını beyınlı typerda zor gecer typerda egzantrık varsa 230kadar yurur anca:)
m3 senteyı ve sıbob ayarını cabuk bozan arac ve kayıp 40hp helekı vanustada problem varsa m3 cok rahat gecer typer
z4 lede deneriz istersen bundan 20 hp fazla 343 luk motor var vidyoda koyarız buraya
e36 baya bakımsız ızmır cukurunda ben denk gelmedım bakımlısına...kadır abıye bı m3le dene ben dedım...gecersın dedım...hatta denk gelırsen e46 smg bul dedım;) kadır abı ıle aynı specteyken bı arkımda 2004 smg2 komple egzoslu m3 vardı....2de 70kmde roll yapıyoduk...benım 4 bıtınce arka tamponumda oluyodu 5 yaptıgım zmn yuruyodu...beyınlı halım ıle daha deneyemedık arkdas askerde....baska bı m3 ıle denedım beyın varken...cocuk bıraz cahıldı roll konusunda...5ı kacırdım benı gectı sokup devam ettım 6da gene gectım...
m3lerın vanos sorunu yurumeyı cıddı sekılde etkılıyor...ctrye bınen ınsanların %90 ı arabası ıle cok yakından ılgılenıyor perf bakımından...m3lerde ıse bu oran%50lere hatta %40lara dusuyor...saglıklı bı m3 ıle denemek ısterım fıkır edınmek acısından...
type-r 1250 kg değilmi benim z4 de 1310 kg şuan atmosferik max 275 hp falan değilmi 350 hp de benim araba 3.2 litre birde 275 hp aktarma sorunu yaşıcak falan ? dediğim gibi atmosferik kim isterse denerim ....
bakım kullanım yanlışlığından dolayı yoksa çok m3 gördüm 70 bine 100 binde tıkır tıkır giden piyasada gezen bakımsız hor kullanılmış m3 ler bişey göstermez....
en güzeli teknik verilerle zamanlarla konuşmak yoksa araba var araba var ...
bmk nın denediği 120 bin km deydi 286 lıktı e36 ama gayet güzel yürüyordu 20 bindeki m3 lerle 286 lık
Kadir abi tebrik ederim masallahı var arabanın goruselim ozledim bi ara ;)
ama diger arkadasları ben anlayamadım ya m3 dediginiz araba bukadar basit bi araba degildir anlam veremiyorum yazdıklarınıza ! ben m3 te kullandım boyle basit bi araba degildir hatta soyle soyliyim bizim arkadasın evo 6 tm si 1.3 basan ve butun ewoları gecen ciddi yuruyen bi evoydu biz smg m3 leri hani oyle 4 boydan fazla gecemiyordukki bu arac komple egzozlu 1.6 basan evo 9 u 4-5 boy geciyordu siz dusunun hani m3 basit bi araba degildir.
ben hatırlıyorum sene 2004 lerde type r lar daha yeniyken standart 106 larla biz komik bi sekilde geciyorduk benimde biraz yuklu ozamana gore bir 106 ım vardı 100 shot nos basanda bu evoyu kullanan arkadasımında 106 sı vardı o nosla bana 3-4 boy atıyordu m3 le denedigimizde 100 shot nosla zar zor geciyordukki demekki benim 106 yıda m3 3-4 boy gecicek demektir.
hani o 106 ımıda type r ın kolay kolay gecebilicegine inanmıyorum nekadar yuklu olursa olsun atmsferik !!!
tabi kimse yanlıs anlamasın ben type r ları kotulemiyorum ama hani gercekler ortada m3 cok ciddi bi aractır bence hani sizin denedginiz m3 lerde sorun var kadir abi sana demiyorum diger type r cı arkadaslara soyluyorum sakın yanlıs anlama seviyorum seni biliyosun :)
Type-R 1150kg S2000 1250kg
kadir araban masallahi var, sımota aem arasındakı farkı soylermısın? fark varmı?
ya taypar bemeve fasafis.
dun gecenın en hızlısı gene bendım:D
benım denemenın vıdeosu yok olsa cok canlı vıdeo olurdu:D:D
Teocum cigerim bende özledim,Serhatıda senide..dediklerine katılıyorum zaten burda ben bütün m3leri geçerim iddiasında değilim haddimizi biliriz:D
Reşit,sağolasın ince ince gidiyo işte ..Aem Cai ile biraz daha iyi olduğu aşikar ..Hp cinsinde 3-4 boy olarakta belki bir boy iyidir ;)
başar , senin dizelin ibonun rs ile gidişini biliyorum yinede bakalım dersen senide kırmam. diğer araban ilede deneriz prb. yok ama ben geçenki gibi Turbo106 ile denemem dersen bizim arkadaşıda üzersin :) Onlada bibakarız noolcak ;)
teknık verılerle konusmak dogrudur bazen ama...karsılastırma yapılan typerla fabrıka cıkısı deıl...bıde sofor konusu cok onemlı araba ne kdr guclu olursa olsun sofor yurutemedıkten sonra sıfırdır...
smg2 sanzımanlı e46 m3lerın yere 245 250 hp verdıgını duydum...bı m3 kullanıcısı olarak dogruluk payı varmıdır soyleyebılır mısın?bu kdr fazla mı aktarım kaybı?
eger motor tam 343 hp ıse..yerede 275 verıyo ıse yuzde 23luk bı kayıp demektır...%23 onden motorlu arkadan ıtıslı bı araca gore ıı bı deger...265 270 kabul edersek....235 motorda veren typer 210 hp tekerde verıyor...245 hplık bı typer 220 cıvarı verse...
220:1150=0.191 typerın
270:1500=0.18 m3un e46 m3un agırlıgını bılmedıgım ıcın 1500 yazdım 1600 olması daha olası eger 1600kg alırsak 270:1600=0.168 cıkar karsımıza....
typerın ust vıteslere kdr onde olmasının sebebı budur...tabı ustlerde tork on plana cıktıgı ıcın m3 yurur gıdr;) bu yabı bı bakıs acısı katılanda olabılır katılmayanda...
100 hp fark çıkıyorsa aktarma kaybından değil maalesef motordandır ciddi sıkıntı ...
z4 de şaftta kısa oldugundan aktarma kaybı daha az istanbula geliyim bi ölçtürcem bakalm...
aktarma kaybı tabiki önden çeker araca göre fazla fakat arkadan itişin avantajları çok daha fazla ...
310 hp motorda veren atmosferik type-r ın aktarma kaybı az gibi düşünülsede pati çektiğinden aktarma kaybı arkadan itişe göre 2 katına çıkar...
yere iletemedikden sonra aktarma kaybının az olması çokda önemli değil yüksek hp li araçlarda..
carbon fiber shaftla aktarma kaybı çok daha düşebiliyor rwd araçlarda hem kayıp az hem iletim ve verim çok ... yanlamanın keyfini saymıyoruz tabiki :)