serhan maşallah kardeşim nazar deymesin aracına.
Printable View
serhan maşallah kardeşim nazar deymesin aracına.
Butun araclara masallah cupra cok guzel yuruyor stock haliyle..
Maşallah deneyen araçlara Allah kaza bela vermesin ...
Deniyen bütün araçlara maşallah ama bizim cupra fena nazar deymesin;)
serhanım aracın harbı cığerlı doğuştan aynı benım ul 106 gıbı puhahahahah :))))))))
Maşallah cupraya devamını bekliyoruz :)
Maşallah cupralar bu sene gerçekten çok giderli biraz gıdıkladığın zaman ortaya güzel güç çıkıyor
bu 2013 lere yazılım ne zaman cıkarki
2013 bir cupra ile yolda biraz gazlamıştık arkamdan ayrılmamıştı bir türlü. Var bu makyajlılarda birşey :)
Maşallah güzel deneme olmuş.
Rocco bence filtresini değiştirsin öncelikle.
Kardeşim maşallah güzel yürüyor aracın. :) Allah kaza bela vermesin. 2013 cupra sürmedim ama bir yakın dostumuzda var. 2013 stock gti'da var aslında denk gelirse bi ara bizde denetelim. Farkı görmüş oluruz..
Maşallah deneyen bütün araçlara ...
Saolun tesekkurler
maşallahh araçlara
Maasallah cok guzel ve dosthane denemeler olmus ruzgar tuneli muhabbeti falan olmamis ibiza ya ayrica maasallah bekledigimin ustunde bi performans
Tahminlerim dogru cikti yine :) scirocco da dv yokmus.bu sekikde gitmesi suan normal.
araç sahibi söylemişti dv olduğunu hatta dp mı dv mi dedim dv dedi.Ama yanlış biliyor olabilir sorun değil ozaman :)
Cuprada box var bence :P maşallah araçlaraaa
Bende şu an isko downpipe ve bmc cda var. Downpipe varken utku'nun 2013 GTI'yı ile kafa kafaya gidiyorduk. Şu an bmc cda'da var. Standart 2013 Cupra'ları 2-3 boy geçiyorum.. Ama GTİ zor :D
downpipe arıza ışığı yakmıyor mu ?
abi dv takma şuan stock araca pek önerilmiyo
Sen neden bu kadar savunmaya geçiyorsun? Aracın sahibi ne kadar efendi, sen öve öve bitiremedin. yeni ibiza cupraların ne kadar güzel gittiğini herkes biliyor zaten. stock rocco ile stock ibiza cupra arasında güzel bir fark olacağı zaten biraz düşünen adamın kabul edeceği bir şey. ama sağlıklı yazılım, dp+dv+filtre olan bir rocconun da nasıl gittiği biliniyor.
Kardeşim araban cidden çok güzel nazar değmesin. özellikle 2013 lerin motor sesine hayran kaldım.
Bu arada;
dv = dump valve
dp = downpipe
öncelikle saolun teşekkür ederim.Herşeye savunmaya geçmek değil kendisi benim abim.Eskişehirede çorludan kalkıp birlikte gittik o yüzden yazıyor.Bizim amacımız 2013 ün farkını göstermek yaklaşık 4 aydır falan.Herkes kabullenmek yerine aracın orj değil stock değil gibi şeyler deniyordu.Yani herhangi bir rekabet falan değil zaten hepimiz vag grubuyuz.Rocco en sevdigim araçlardan biridir hatta cuprayı satsam vag alsam direk gider rocco alırım.ve gidişleride bi okadar biliniyor katılıyorum.DP DV i biliyorum.o gün hatta özellikle downpipemı yoksa dump valve mi dedim söylenirken dil sürtüşebiliyor çünkü çok benziyor birbirine telaffuz ederken.DV cevabını aldık o yüzden.Tatsızlık veya tartışmaya hiç gerek yok varsın dv olmasın veya dp olsun maksat dostluk ve teknik şeylerin konuşulması paylaşılması.Ben tekrar teşekkür ediyorum saolun.
Tartışmalık bir şey yok canım. arabanın nasıl gittiğine inanmayan zaten cupraya binmemiştir hiç. o yüzden kulaklarını tıka, boşver. Ama biz de kendi arabalarımızın nasıl gittiğini biliyoruz, bir de teknik durumlar da var.
yineliyorum, aracın çok güzel. Stock-stock veya yazılımlı-yazılımlı denemelerde araya güzel bir fark açarsın. ama bu denemendeki rocco da 210 hp gibi gitmiyor. Abin buna inanmak istemiyor sadece.
Ove ove biteremedim ?
Muhabet disinda kaldigin icin sanirim yanlis dusunce icerisindesin.
Biz eskisehir'deyken ertesi gece 60 km yol gidip araci gosterdik arkadaslara.niye biliomsun down pipe var dediler egzoz filtre vs var dediler ( ki sessiz giden bi arabada nasil egzoz olur oda ayri bisey) yani biz cupra'da spec gizliorz roccoda spec arttirioz gibi oldu.orda bi dunya insan wardi tsi dan anlayan.demek ki 2013 cupra'larin nasil gittigi herkes tarafindan bilinmiomus dimi.
Yeterince aciklayici oldu mu ?
Konuya yazmayayım dedim ama açıklık getireyim herkes dp nin dv nin ne olduğunu çok iyi biliyo o günde abim gibi sevdiğim adamların hatrına geldim oraya gelirkende dv de yani dump valvede sıkıntı olduğunu ama aracın nasıl gittiğini görmek için onun hatrına geldiğimi belirttim orada gayet güzel dostane denemeler oldu benim oraya gelmekteki amacım ne kimseyi geçmek nede polemiklere girmekti denedik sonucumuzu gördük aracı vas a bağladığımda loglarda %15 gibi bi basınç kaybı yaşıyorum bunun nedenini dv yi kendi takmama bağlıyorum ve tsi kullanıcıları iyi bilir sesli tip dvlerde yayın kısmı gres yağıyla uzun süre yağlanmadığı zaman kaçırmalar yapabiliyor burda kimsenin kimsenin kalbini kırmasına tartışmasına kimsenin birini savunmasına bence gerek yok her iki aracında nasıl gittiğini normal şartlarda sağlıklı şartlarda herkes tarafından biliniyor bazılarının hayallerini süsleyen araçlarımız var bence bunun keyfini çıkaralım bir gün yine gelin özellikle benim misafirim olun deneyelim artılarımızı eksilerimizi görelim gerekirse sağlıcakla kalın :)
Herhangi bi tartisma falan soz konusu deil zaten.arkadas belirtmis ufak tefek problemleri varmis ins. halleder en yakin zamanda.
Suana kadar bu arkadasla beraber 3 tane rocco denk geldi bu hp lerde hemen hemen 3 u de ayni gidio bu demek deildir ki ayni speclerde daha hizlisi yok.illaki vardir idda etmiorz.muhabetler biraz farkliydi hepsi bu :)
Biraz atisir gibi olduk senle yanlis anlasildiysam kusura bakma ;)
önceki postlarımdada demiştim o karışıklıkta hengamede ben gerçekten hatırlamıyorum kaçak oldugunu söylediğinizi.Bende o gün eskişehire geldim 5 saat yol eve uğramadan direk sizinle denedim hatta bagajdakilerimi forestera aktardım makinem falanda orda kalmış:)Yolumuzun düştüğü en kısa zamanda tekrar deneriz eksikler gittikten sonra hiç problem değil maksat dostluk kazansın.ben teşekkür derim denediğiniz ve geldiğiniz için.Görüşmek üzere tekrar:)