lastik bırakmada tıpkı vw passat cc deki kapı bırakma gibi güvenlik paketi .
bi honda 1.4 is teki güvenlik paketi bide bunlar :D :) :D
Printable View
lastik bırakmada tıpkı vw passat cc deki kapı bırakma gibi güvenlik paketi .
bi honda 1.4 is teki güvenlik paketi bide bunlar :D :) :D
o hummer dı galiba kırmızı jipte sanki hava yastıkları çok geç açıldı.
bunlar bizim buralarda olsa toplanır kazasız diye satılır bence hiçbişileri yok. :D:D
Uzakdoğu arabalarının hepsinde ( mazda 6 hyundai sonata toyota camry ) darbenin geldiği sol ön taraftaki lastik jantla beraber içeri sürücünün yanına giriyor resmen.
mustang iyiymiş darbede alttan bişey yere kadar sarkıyor sonra geri yerine geliyor o nedir? darbe esnasından esneyip gerimi geliyor yerine çözemedim
bu arada integra iyi gibi :)
integraya maşallah :D o dönemde o güvenlik ayakta alkışlanır
Uyku sersermi başlığı doğru yazamayan ben :) , başlık neysede bu standartları kim belirliyor sonuçta bu videoları seyredip marka imajı için negatif etkiler söz konusu olabilir. Audi'de şaşırdım kaldım
acura infiniti ve volvo almıştı en iyi sonucu toyota grubu ise bundan sonra daha iyisini yapmak için uğraşacağız derken mercedes en başta kabullenmedi durumu.
biri de çok saçma böyle test olur mu demeye getirmiş ancak sollamaya çıkarken yapılan ve en çok ölümle sonuçlanan kazalar bu şekilde olmaktadır. eğerki volvo ve diğer markalar bu testten geçer not alabiliyorsa diğerleri de bu güvenlik önlemini almalı ncapten 5 yılzdız aldık diyerek ar-ge masrafı yapmamaya devam etmemeli..
bazıları volvonun tekerleğine laf etmiş de yaşam alanından sağ çıkarmada en başarılı araç volvo o kadar darbeden sonra lastik yerinde dursa ne olur dağılıp gitse ne olur. bbc, discovery, national trafik kazaları hakkındaki bütün belgesellerde volvo üst düzey yetkilileri ile çekim gerçekleştiriyor. adamlar kendi ülkelerinde kaza yapan her volvoyu satın alıp üstünde ar-ge çalışması yapıyorlar.
bir de şu gerçek var ki araç yaşam alanını sağlıklı bir şekilde koruyabildiği sürece ne kadar dağılırsa o kadar çok darbeyi absorbe ediyordur.
kanka hatırladım şimdi volvoda vardı dimi :D aynen en çok ölüm sağ ve soldan vurmalı kazalarla oluyor. geneldede sağ koltktaki ölür :D dimi kanka ahahha
Bence hiçte saçma değil.Ben Adana baraj setinde 5 arabanın karıştığı bir kazada Golf marka aracın sürücüsü idim.
Yolu bilmeyenler için yol böyle idi...
http://imageshack.us/a/img7/9159/8u2k.jpg
Ben kendimi kuratarabildiğim kadar kurtarmaya çalıştım,sağ taraftan bariyerlere sürtmeye başladım.Fakat karşıdan gelen broadway kurtaramadı :) Zaten brodwaydeki çarpışmadan sonra benim tekerim falan koptuğu için gene planlanmış gibi sol önden renault19'a ardındanda bariyerlere çarptım.Burnum bile kanamadı çok şükür,fakat diğer araçtakiler benim kadar şanslı değildi malesef :)
http://imageshack.us/a/img200/3093/92hg.jpg
Arabanın ön çelik darbe emicileri varya,onlarda çizik bile yoktu:) Motor kaputum varya,sorunsuz bir şekilde açılıp iniyordu bile.Motor suyunu geçtim,silecek suyum bile duruyordu içinde dökülmeden ama durum içler acısıydı.
Brodway'in sol taraf bagajına kadar yoktu,renault 19 iptal,bariyer eğik...
Ne olursa olsun kemerlerinizide takmayı ihmal etmeyin,Ve hiçte SAÇMA bir test değil
Büyük geçmiş olsun olay bu aslında hepimiz sabit bariyere takıldık ama öyle anlar geliyorki bu testteki gibi veya arkadaşın örneğindeki gibi kaçamıyorsun.
accord coupe, passat cc den daha sağlammış görmüş olduk :D
Mehmet geçmiş olsun, Broadway hatalı sollamaya mı çıkmıştı orada? Bir kaç kez geçmişliğim vardır o yoldan bu arada..
CRASH TEST IIHS: 2012 BMW 3 Series Small Overlap Test (Overall evaluation: Marginal) - YouTube
f30 öyle fazla dağılmamış, hava yastığı da iş görmüş daha ne olsun
5.06 da ekran başında ağladım :/ ciddi caaaanım carbonlar