Wala solediginden hic bisey anlamadim.
Stock konusuna gelincede adim gibi eminim sen inanip inanmaman hic bsy deistrmez.
http://www.techturkey.com/forum/otom...o-vts-mk2.html
Buda konusu bi goz at istersen ;)
Printable View
Wala solediginden hic bisey anlamadim.
Stock konusuna gelincede adim gibi eminim sen inanip inanmaman hic bsy deistrmez.
http://www.techturkey.com/forum/otom...o-vts-mk2.html
Buda konusu bi goz at istersen ;)
Doğrudur aracınıza bişey demiyorum stok tur fakat şimdi conta koyucaksınız sanırım bu araba kapak acılmadığı için böyle yürüyo kapak acıcaksınız kapak acıldı olucak yani kapak acıldığı için hiç ilerleme olmıcak anlatabildim mi kıstas olarak 2 arac stok aynı speklerde birinin kapak acılmış olsun birinin olmasın kapak acmayan tabiki önde olur da yani pistonlu kısalı arabalarla zor bence
Bu speclerle boyle yuruyorsa bencede pek ellemeye gerek yok :)
bu 106ların kapağı açılınca ne oluyor açılmayımca ne oluyor? açılan nasıl yürüyor açılmayan nasıl yürüyor.. birisinden mantıklı bir açıklama bekliyorum. bir furyadır gidiyor kapağım hiç açılmadı falan filan. yok yani açılınca bişey veya bi sıkıntı oluyorsa bizde hiç açmayalım.
çok conta yaktık patlattık orjınal kapağı hiç açılmamış bir arabayla..106 nın contası çok narindir ve ortalama dayandığı bir km aralığı vardır.100k-120k arası mutlaka conta patlatır. ki başıma ve başımızada cok geldi.. hiç kapağı açılmamış gazladığım bir 106tım vardı. conta patlattım aynı gün söktüm oem conta ile kapadık arabayı gecesine tekrar cıkardım gazladım ve 1 boy dahi olsa geri gelmedi aracım.. yani şunu demek istiyorum kapak açmak 5 tane civataya bakıyor kapağı açılan 106nında geri düştüğünü görmedim ben.benim kapak açmaktan kastım conta yakmak veya patlatmak.demem o ki bırakın benim kapağım hiç açılmadı muhabbetlerini..
saxomuz tekrar maşallah herkesin aklında önce soru işareti geliyor tabi ama araç gerçekten zır stock olmasına rağmen çok ciddi bir şekilde yürüyor belkide en büyük etkisi bunca zaman özenle saklanmasıdır denizcan abiden sonrada aynı şekilde devam eder bu saxo
deneyen tüm araçlara maşallah önemli olan dostluk
araya 1 boy 3 boy girmiş çok önemi yok :)
deneyen araçlara allah kaza bel vermesın
ben 106 dan fazla anlamam ama sonucta araba yarıştıran kişileriz. bir araba stockken digerlerinde işlem olup stock araba ile kafa burun gidiyor ise ben vts ye iyi gidiyor diyemem çünkü diger arabalarda ya ayar sorunu var yada bir şekilde sıkıntıları var ki gitmesi gerektigi gibi gitmiyorlar iki aracta.
bunun anlamının en kolay yoluda kompresör degerlerinin ölçülmesidir ikinciside yazılımlarının kntrol edilmesi gerekmektedir benım fikrimce.
tüm sıkıntılar giderilip tekrar denenirse ozaman daha iyi anlaşılır VTS nın iyi gidip gitmediği.....
abi kapak açılınca orjinalliği gitmiş sayılıyo kapak açanların boş kapatmicaklarını düşünüyolar ve bişey koydu ama hala geçemedi düşüncesi oluşuyo o sebeple vtec'lerdede var bu muhabbet fazlasıyla :)
Araçlara maşallah ZN ve CHL yakın arkadaşım araçlarının gidişini biliyorum saxo'da maşallah çok iyi yürümüş
Ben simdi hicbirsey anlamadim mazur gorun hastayim biraz,oksuruyorum ondan sanirim.
Simdi 1.si saxo orjinal degildir deniyor sanirim.Yani filtre egzosla bukadar yuruyemez.2.side bu km'lere kadar 106-saxo kapak acmadan durmaz.Acmiskende bi ince koyar.
2'sinden hangisi?:soru:
o zmn ince piston koyanlar bosuna koyuyor yazık paracıklara...
Egzantirik olmadan neden piston konur? Nekadar ıse yarar:soru:
bu kadar uzatmanın anlamı yok bence kardeşimiz gelir yine deneriz conta koyar bide öyle deneriz tüm bu sorular cevaplanmış olur :):)
yahu zamanında benim ss clio rs te egzantrikli rs lerle yürüyordu yani bunlar yaşanan şeyler araçların bakımından tutun kompresyonuna kadar bugüne kadar yapılan yanlış işlemlere yada şöför hatalarına kadar herşey buna etken şeyler ha düz mantık tabiki araçlara doğru yerlerine doğru işlemler uygulanırsa hızlanırlar bazılarıda ztn bakımsız olan araçların üstüne birşey koyup direk uçsun isterlr ama önemli olan sadece araca bişi yapmak değil doğru şeyler yapmak bu lafım burdaki araçlara değil tabiki ama saxo iyi giden bir araç ciğerli diye tabir edilebilir sağlıklı yani maşallah hepsine "bizim burgaz araçlarımı ciğerli yoksa hep" :P
Evet biliyorum,ama sormak istedigim su.Sadece pistonla ornek veriyorum forged 11.5 olur wiseco 12.7 olur en azindan 51 egz.olmadan nekadar guc alirsin.Taktigina degermi degmezmi.Bir cok 106'mizda setup bozicagimiz zaman ilk egzantrikleri cikarttik piston kaldi ustunde gayette filtre egzos conta timingli 106 kadar yuruduler.Yani demek istedigim bence zaten egz siz pistonun bi anlami yok.
Alper abi guzel yorumlamissin kapak acildi diye arac geri duscek ve ya deger kaybetcek bi durum gormedim bu 106 saxo piyasasinda bugune kadar.
Saxo 185 binde kapak sokuldu mu sokulmedi mi net bir sekilde bilemeyiz sokmeden ozgur abide hayati boyunca 4 bin dewiri gecmemis insan(kesinlikle motora anahtar degmedi dedi) bunun ne karar etkisi olur bunuda bilmeyiz.2009 da yazilimli bi 106 vardi kapak actik (ilk defa acilmis) ince conta koyduk 3-4 boy aldik.geri dusme soz konusu bile deildi.
Simdi saxo'ya yapicaz ayni islemi ve hizlancagimizi dusunuyorum senin dusundugun gibi.
Yani kapak acilmis acilmamis bizim icinde onemli bsy deil..