Ferhat , stok halinle geçmediğin araba kalmadı :D
Printable View
Ferhat , stok halinle geçmediğin araba kalmadı :D
Şu anki specleri nedir aracın ? Soft yazılımlı 320d aracım var istanbula yolunuz düşerse denemek isterim :)
Konuda ki rapid 2014 focus tdci ile denediginde focus daha 150 de iken en az 8-9 boy wardi top speede gelene kadar 5 er 5 er sayilacak boylar soz konusuydu :D
Ama stock stock focus geciyomus.
stockkken focus 2 1.6 tdci ler gercekten cok guzel yuruyıo ama yazılım cok degıstırmıyo bı rapıd gıbı bı polo gıbı degısım soz konusu olamıyo malesef tabıkı daha guclu oluyo ama boy hesabı yaparsak 6 yada en fazla 7 boy kazanıyo dp ve yazılımla focuslar...6 7 boy ıcınde suan dusunmuyorum yazılım oncekı aracım yazılımlıydı zaten :)
Istanbula gelincr dogan abinin banada sozu var:)
Bana bir sey lazim degil bana lazim olan hersey mevcut zaten :) bilgimizi paylasalim Benim dusuncem biraz matematik ile 180 hp lik aracin 155 hp oldugu iddia edilen araci gecmesi gerektigini dusunuyorum.Simdi size gore burda bir tezat yokmu sizin arac farzedelim 155 o zaman diger arac 150 den fazla degildir.Cunku kural acik net guclu olan finalde kazanmasi gerekiyor aranizda cok ciddi bir kilo farkida yok dolayisi ile sonuc boyle olmamaliydi.ha diyorsaniz 105 ten 180 hp oldu benim araba, masallah teksiniz dunyada :) Keyifli denemeler ...
Deneyen deneyene bizde burda kendi kendimize gazliyoz :)
@utkunoa
Aralarinda 120 kg war.120 kg ne demektir bilirmisin ?
Evet 120 kilo 30 hp demek değildir bunu iyi biliyorum :)
Bende 160 hp dizel focus ve 184 hp 3.20d varken denedik focus bizi şaşırtmıştı cünkü baya baya yürüdü 3.20 ile.yani o aradaki 20-25 hp kilo farkiyla kapaniyo zaten.he uzunda bmw gidiyodu cünkü 200 de bitiyodu focus.Burda focusu yada 3.20 yi savuncak bi durumum yok cünkü iki aracta benimdi.yani kısaca ben rapidin 184 luk 3.20d ile yürüyebilicegine inaniyorum;)
Yaw kardesim duz bakiyosun olaya.rolde 120 kg cok buyuk bi dez avantaj ta ki yuksek suratlere cikana kadar.ilk gaz tekmesi kilo ile cok alaksi var .zaten yarim boy 1 boy geri dusuyor bmw.200 ustu gelmeye basliyor denk oluyorlar 215-220 gibi dewam etseler isler degisir.guc ile kilo oranina bakarsan atla dewe degil cok normal bi duruk soz konusu.
Sen naap biliyomusun kafa burun giden 2 aracin birine 120 kg at neler oluyor gor.
Bu arada 80 kg fazla (bi kisi) 2-3 boy geri dusuyor araci tecrubeyle sabit
Varsa dizel bmw denemek isterim
Amma saclmamissin hee 150 hp arabayi 155 hp araba gecer.neden 5 hp fazla arabanin aerodinami kilosu aktarmasi kil tug hic birine bakmayin :D
Bu forumda 1.6 tdi yazilim vs yapip bmw 320 d lerin cesitleriyle deneyenler mevcut.bi dunya insan izledi bisey demedi cikmissin aaa 180 hp ise digeride 155 hp ise yalan dolan cunku beygiri fazla olan gecer :D
Senin mantik baya bi duz hic egim falanda yok dumduz ;)
Arkadasim sacma sapan yaziyorsun sonra ne yazdigini anlamaya calisiyorum ama anladigim kadari ile cevaplayim. x arac 180 hp y arac 155 hp oldugu iddia ediliyor bu roll de. ben diyorumki 180 hp lik arac 135 hp lik yada 155 hp lik araci gecer aktarma kayibi vs girebilmek icin araclarin guclerinin birbirlerine cok yakin olmasi gerek bmw nin polodan daha kotu bir aktarmasi oldugu varsaysak bile sonucun boyle olmamasi gerekli. soyledigim seyde bir anormallik yok ama sanirim anlayisla ilgili bir sorun var. Yani boyle yazarak paylasimda bulunan insanlari bezdirip yazmamasini saglamaktaki amac anlamiyorumki. kilo onemli bir etken kabul 100-200 de 150-180 hp lik araclarda 2-3 boyda oynar ancak burada bahsedilen sey bmw 180 hp en az rapid 135 yada 155 artik herneyse yani kilonun dezavantaji top speed de minimize olur.Tartismaya gerek yok sonuc bence aldatmasin 180 hp lik bmw rapidi gecmesi gerek gecemiyorsa bmw de sorun vardir yada rapid 180 hp dir :)...