Edirne gişeler. Bazı yerlerde halen böyle bariyer mevcut. Her şekilde dikkatli olmakta fayda var. Çarpan arkadaşta umarım iyidir.
Printable View
Edirne gişeler. Bazı yerlerde halen böyle bariyer mevcut. Her şekilde dikkatli olmakta fayda var. Çarpan arkadaşta umarım iyidir.
Bu biraz marmaray turnikesinden koşarak kart okutmaya çalışmak gibi olmuş..
Kardeşim adam 300 le gitmiyor. Gölgeye kalan OGS içerisine bariyer koyup bunu kapatıp önüne uyarı levhası koymayan görevli ama sende 30 la gitmiyordun derse cinayet sebebi. Kaç kişi 30 ile geçiyor OGS'den. 120 çokta abuk bir hız değil.
geçmiş olsun inş iyidir. edirne tarafında gişelerin bir kaçında maalesef ogs gişesi bariyerli geçiş yapılıyo.
:/ İçim gitti be arkadaş bu ne böyle...
Çarpan arkadaşın burnu kırılmış ve dudağı patlamış sanırım alttaki yorumlardan okudum, şükür birşey olmamış.
Ulkede herseyde bir kusur oldugunu, birsey oldugunda hicbirsekilde muhattap bulamayacagini bilipte giselerden o hizlarda gecmenin savunulacak biryeri olamaz. Gunes G herseyi cok guzel ozetlemis.
o bariyerin ne işi var orda saçmalığa bak yaaa. adam yardım edin diye bağırdıkça içim cız etti. en son yere kan damladığında kötü oldum. inşallah ciddi bişey yoktur motorcuda
Ogs okuyamıyor,110 ıle gıttıgı ıcınde kotu bır durum oluyor.
Gıselerde max hız 30km,malesef ızmırde edırnede bu hareketlı barıyerler duruyor.
Dava acsa hakım kusuru motorcuya verır...
Ama kımse barıyerın ne ısı var dıye sormaz OGS de...
Murat abi nasil okuyamiyor ben hep hizli geciyorum. Okuyamasa kameradan sistemden dusuyolar isleri ne yapsinlar.
Turkiye sartlari diyip daha da dikkatli olmak gerekiyor.
Ogsde bariyer olmasinin mantikli bi aciklamasi yok zaten..
Okusun ama 110 ıle gıderken barıyer nasıl acılabılır yada acılır ama zaman yetmez.
Yada acılmazsada onlemını alamazsın.
Mesela 270+ ıle okuyor,benım testım bukadar ama ıs bu degıl burada....
kötü olmuş : ( Edirne'den her çıkış yaptığımda dikkatimi çekmiştir bariyerler. Yalnız okusa da okumasa da o bariyeri geç de olsa açması lazım, bekleme yapılacak bir nokta değil.
O gişede(başka gişelerde de var) İstanbul yönüne giderken HGS yüklemek isterseniz yolun karşısına yürüyerek geçmeniz gerekiyor. Bu da ciddi kazalara sebebiyet verebilir.
Cok kotu bir durum yaa ibret verici bir olay
Cok gecmis olsun insallah kotu bir seyi yoktur bu arkadasin
30 km/s tabelası kendilerini garantiye almak için,okuma okuyamama durumundan değil.Oldu da bariyer bozuldu,sıkıştı vs açılmadı,sürücü rahatça çarpmadan durabilsin,yaa a.uagoyyiim yapcağınız bariyerin demesin diye bence.Yoksa bırak otomobili,koca tırlar bile 30 la geçmiyo gişeyi.
He duruma bakarsak motorcu 8 de 5 suçlu.
Aslında bariyer her yerde varda İstanbul'da kiler yoğunluktan ötürü kaldırıldı diye biliyorum, ***** o kadar kaldır indir şey dayanmaz buna.. Ne olursa olsun dikkat edeceksin bu memlekette her şeye yavaşlasan ne olur sanki? Bende yavaş geçiyorum bunda anormal olan nedir? Saçma sapan şeyler yüzünden riske atamam kendimi de yanımdakileri de.. Tabi can bu çok geçmiş olsun, okuduğum kadarıyla vizör kasktan içeri girmiş burnuna ve dudaklarına zarar vermiş..
Arkadaşa geçmiş olsun umarım kötü birşeyi yoktur. Bundan sonra HGS den geçmeyi denerse problem yaşamaz. Adı üzerinde Hızlı Geçiş Sistemi..
OGS de otomatik bariyerlerden haberim yok genellikle kullanmam. Fakat Websitesinden baktım otomatik bariyerin varolduğunu gösteriyor. Mahkemeye versen haksız olursun. Yapcak bişey yok.
Helal olsun direk bırakmıyor kendini , soğukkanlılık böyle birşey heralde
Şöför soğukkanlıymış hakatten ama şunu bilmeliki istanbul dışı birçok gişede bariyer var dikkatli olsun Motorcu kardeşlerimiz.
Bariyer olmadığını varsayarsak o süratte ücret kesebilirmiydi sistem veya ceza amaçlı foto çekebilirmiydi ?
Göksel Dursun: "Arkadaslar oncelikle butun yorumlari okudum hepinizin ilgisine teşekkür ederim. Kaza Ramazanın 1. Günü edirne giselerde oldu Selimiye Camisini ziyarete gidiyordum tek basimaydim artcım yoktu gise kullanima acikti dikkat ederseniz videonun basinda hizim 165 civariydi ve video onceside 200 civarindaydi 300 metre tabelasini gorunce yavasladim ama bariyer supriz oldu farkettigimde artik cok gecti bende tabiki giselerden gecis kuralllarina uymadigim icin hata var ama boyle birseyide beklemiyordum dogrusu bariyere cene ve vizor hizasindan carptim nasil oldu pek anlamadim ama gecebildim gectikten sonra polis raporuna gore 107 metre daha gitmisim oradaki polisleri ve tırcı arkadasları gorunce motoru onlara dogru surdum ve yardim istedim sagolsunlar ambulans cagirdilar ve hastaneye kaldirdilar gerekli tetkikler yapildi ve aksami taburcu oldum ve istanbul a dondum burada tekrar kontrolden gectim ve kırık cikik yoktu burnumun ustunde birkac cizikle atlattim. Hatanin bende oldugunu dusundugum icinde sikayetci olmaya gerek duymadim sucu baskalarina atip özeleştiri yapmazsak dikkatimizin dagilacagini dusunuyorum. Allah hepinizi bu ve beteri kazalardan korusun. Kaza ile ilgili bir kac resim paylasmaya calisicam"
Kaza yapan arkadaşın yorumu bu yönde oldu 1 saat önce...
Çok güzel özetlemiş, geçmiş olsun arkadaşa ucuz atlatmış. :(
Elemanın kaskını merak ettim....
Olaya karayolları hatası açısından yaklaşanlara şaşıyorum gerçekten..
30 km/h hıza düş diye tabela koyulmuş dahası nedir , kazayı yapan bile diyor bariyer sürpriz oldu da ben oradan 30 ile geçmeliydim diye....
Yakınınız yapsa ne olur demişsiniz ya çocukluk arkadaşım abim can dostum'un başına gelen olay ;
izmir çeşme otobanı narlıdere gişelerinden izmir'e giriş yapmak üzere geliyor kendisi. O zamanlar gişe yaklaşımındaki 50 30 tabelaları yok en gerideki 70 var sadece. Bizimki 120 ile dümdüz devam ederim diye düşünmeden bile geliyor gişeye.
Kiralık araçla izmir'den çıkış yapacak bir Ege Üni öğrencisi de aracını kenara parkedip yolun karşısına geçecek ve kart dolduracak..
Rahmetli yolun izmir - çeşme yönünden geçiyor , orta bariyeri geçecekken başı hala izmir yönüne dönük , Yolu geçtiğinin ve sağa bakması gerektiğinin farkında bile olmadan adım atıyor .
O sırada 120 km hız ile gişeye gelen gerzek kardeşim sol çamurluk - ayna ortası bi nokta ile yayaya vuruyor neredeyse gişenin üzerinden atacak kadar havalandırıyor. 25 26 metre ilerde yere inip can veriyor 22 yaşında bir genç.
Arkadaşım 55 bin lira kan parası ödedi.
3 ay ceza evinde geçirdi.
5 -6 duruşmaya çıktı.
Olaylar sürecinde babası kanser oldu..
1 sene içinde annesi de...
Kaldı ki elimizde kamera görüntüleri vardı , OTOYOL geçerken yanlış yöne bakan bir yaya idi. Karayolları 50 km ve 30 km levhalarını sonradan koydu ve davaya konu etmeye kalktı. Zar zor ispat ettik.
Fakat her şeyi boşverdik de arkadaşıma öyle çok kızdık öyle çok sövdük ki yüzüne. 120 ile gişeden geçmenin nasıl bi mantığı olabilirdi ? Neden yani 500 metre geride ayağını gazdan çeksen zaten uygun hıza düşüyorsun bu kadar mı zor :?
Sonra ne oldu derseniz , ceza evinden çıktığı akşam yine makas üstüne makas , kırmızıda u dönüş vs. Abi dedim çek kenara ben taksiyle dönerim. Bir daha da arabana da binmem , trafikte de gidip başkasına vur benden uzak ol diye dua ederim.
Vatandaş üzerine düşen önlemi almadıktan sonra hatalı hatasız bi yere varılmıyor...
kan damlamış :(
Burda şöyle bir sıkıntı var şucun bir kısmı motorcu arkadasda bir kısmı karayollarında çünkü çogumuz akıcı trafikte bogaz köprüsü olsun ümraniye gişeler olsun hızımızı 30 düşürmüyoruz ben düşüreni görmedim pek fazla 6 ay ogs ve kgs gişelerinin bakım ve onarımı ile ugraştım,karayollarının suçu bu sistem kaçak geçisi engellemek içindi kamera ile arkadan ceza sistemi gelmeden önce sen Bogaz köprüsünde Fsmde Ümraniye gişelerde bu bariyerleri söktürüp Edirne de söktürmez isen suçlu olursun motorcu arkadasın suçu bana göre bu sistem öyle japon teknolojisi ultra super bir sistem degil senin aracındaki etiketi okuyacakda bilgisayara sinyal gönderecek bariyer kalkacak hadi okumadı senin cihazını arızalı yine bu duruma gelirsin.