vm nin liste kabarıktı maşallah :)
Printable View
Ne araba arkadas bu hondalar neyi geçse mevzu kopuyor :D Agera'yı getir taytay :D
vti ya maşallah güzel geçmiş.
işte gider diyen olduğu kadar gidemez diyende var. hiç vti veya rs kullanmamış biri olarak ta yorum yapamıyorum ama merak ediyorum arabamın giderini :) nette doğru düzgün videoda yok ki kardeşim fikir olsun :D
bakalım et nin listesi nolcak :D
şartları eşitleyelim diyor herkes ama bence saçma, hiçbir türlü bu iki aracın şartları eşitlenemez, biri atmosferik biri aşırı besleme.
biri 16 yaşında biri daha 1-2 yaşında teknoloji, yani birinin hırpalanmış olma ihtimali diğerine oranla aşırı fazla :)
objektif bakarsak, Fr kendi çerçevesinde yeni teknoloji bir araç zaten üretimden çıkış standart haliyle vti dan güçsüz bir araç.
yani vti ile denersek ona haksızlık yapmış oluruz ,,
ona bi yazılım egsoz yapalım tekrar deneyelim derseniz bu defada vti a haksızlık etmiş olursunuz.çünki aşırı beslemeyi kuvvetlendirmek daha kolay.
onun koltuklarını sökelimle zaten pek bişey elde edemezsiniz, tüm koltuklarını sökseniz hafifleyeceğiniz taş çatlasın 40kilo filandır.
yani iki aracın şartları asla eşit olamaz kendimizi yormayalım şartlar şu olsaydı yok bunda bu olsaydı gibi :)
Örneğin benim aracımda sadece mantar filtre var , oda plastik boru ucunda takılı ,yani bi intake sistemi yok, egsoz oem ve headers da yok, üstelik bende ep3 typer koltukları var (vti koltuklarından ağırdır) bagajda oem ince stepnem ve bass kabinim var. yani stock halinden daha da ağırımdır, motorum yeni yapıldı oem sıkıştırma ile, yani kondüsyonu yerinde, emin olun bu halim ilede stock fr la deneyelim sonuç yine vti önde olur, (ki ben iki arkadaş denerken bir sıra arkalarında bastım gaz esnettim kameraya alabilmek için) iki üç koltuk sökmeyle kazanacağınız kilo max. 40 filandır , yani her koşulda stock v.s. stock yine vti önde olacak,
vay kardesım:) ben o arabayla gtr kovalamıslıgım var fr de neymiş:D:D
yaw vti daki sıkıştırmayı leon a atın bakalım o zaman ne olacak. Vti a turbo taksaydık ne olurdu diyenlere şunu söyliim üstündeki orjinal kol ve pistona üfle bakalım piston ve kolu ay ın hangi kraterinden topluyorsun. İşinize gelmediği zaman bırakın şu vti da turbolansa mizansenlerini. Bi de FR sökerse kaç kilo gider diyenlere şunu söyliim temiz 70 kg zayıflar. 70 kg da bayağı bir fark eder o arabada. FR standart VTI da egzoz vs var belli ki. Modifikasyon neden yapılır arabadaki potansiyel olan güçleri ortaya çıkarmak için yapılır proje falan yapmayacaksanız. O nedenle FR ın potansiyeli VTI dan çıkabilecekten çok çok daha fazla. Bunu kabul edin.
Haa denemeyi isteyen FR kendi kaşınmış ama dediğim gibi VTI da uçak değil. Yapılı bir polo dizel geçebilir o çok övdüğünüz VTI ı.
Yine kel kafanla atıp tutmaya başladın Alper
Sen madem cok bılıyorsun bıraz arastır
vtı ın stock motoruna 0.5 bar bas benım dıyen cogu arabadan daha ıyı olur
ayrıca dunyada yapılan cogu set upda adamlar orjınal krang kullanıyor 600 hp ye kadar dayandıgı bılıyor..
1.4 tsi Leon Fr 140 Hp nin motor sıkıstırma oranı 10.5 dir
1.6 civic vti 160 hp motor sıkıstırma oranı 10.2 dir
hem şartlar eşit değil diyor vti ı büyütmeyin diyenler hem de fr a yazılım gelsin diyorlar. yahu vti da yazılım var mı? vti da turbo var mı? vti 2 yaşında mı? tamam fr egzoz yapsın koltukları söksün gelsin madem eşitlik istiyorsunuz. kıyasladığınız araba fr yahu 40 fırın ekmek yemesi lazım. çok boş konuşuyorsunuz. fr onu yapsa böyle geçer fr şunu yapsa şöyle geçer de vti onları yapsa nasıl geçer? 20 yıldır yürüyor vti lar daha hala sindiremedi millet anlam veremiyorum. (not: üyeliği çok eskiden almıştım ismine bakmayın vti sahibi değilim honda fanatiği de değilim)
FR'ın deneme isteği komik olmuş, VTI'ında koltuk söküp bilenmesi :)
anladığım kadarıyla vti koltuk söküp "bilenmemiş" zaten koltukları sökükmüş takmaya üşenmiş
ek kasa vti fhe golf gt 170 sanırım stoc tu
https://www.youtube.com/watch?v=sH5_6Z27Glc
bu vtec motorlar , başka gezegenede göcsek gitsek yine popüler yine vizyonda yine can yakmaya devam edicek allah razı olsun şu japan ve yapan kardeşlerden
fhe işlemi ile turbo araçtaki yazılımı eş değer tutmak ta başka bir mantıkmış:) fhe versin 5 hp bi vti ya verir vermez bilmiyorum 10 hp versin ya kırmayalım birbirimizi de fr bi yazılımla ne kadar güç alıcak:) madem eşitlikten yanayız ya fr yazılım yapsın diyenler fr egsoz filtre yapsın desin bari:) vti uçak değil ama gerçekçi olmakta fayda var.. 160 rocco yazılımlı hali ile vtecimin en kondisyonsuz zamanında 2 kişi denememizde 2 boy maksimum geçebiliyord. fr bi yazılımla ne kadar hızlanacak ki 20 boy mu?
hahah mertcan abi kopardın, kapağa gel :D
öncelikle şu konuya açıklık getireyim koltuklar fr için sökülmedi fr cı arkadaştan deneme talebi sökük zamanıma denk geldi takmayı isterdim kesinlikle ama yoğunluğum ve hava şartlarından biraz zor geldi diyelim. bi kaç arkadaşın da dediği gibi şartlar hiçbir zaman eşit olmaz bu iki arabayı baz alırsak sökme olayına gelirsek leonun daha fazla ağırlıktan kurtulacağı aşikar zira benim koltuklarım plastik sandalye kalır leonunkilerin yanında :)
Kardeş senin arabanın dengi 160 HP rocco'dur. FR değil zaten o arkadaş yürek yemiş. Denemek istemesi komik olmuş. Azıcık arabadan anlayan adan 140 HPlik 1350 kilo arabanın 160 HP'lik 1100 kilo arabayla yürümeyeceğini bilir. Arabaya iyi bakıldıysa yaşınında çok önemi yok. Kompresyon testinde şanzumanda sorun yoksa isterse 20 yaşında olsun geçer. VTI'ı bu videoya bakıp Allah yapmanın gezegenlere götürmenin anlamı yok.
hahahahha :D
öğrenemedin bilipte konuşmayı, kapağı takan takmış, hala bir çaba hala bir çaba.
hadi selametle alper abi
Ya he he
bılıp bılmeden konuyorsun sonra gelmıs oyle boyle dıyorsun
ac bı google bak oyle yorum yap
ayda 4-5 tane leon fr a yazılım yapıyoruz bız neyın nasıl gıttıgını nasıl oldugunu senden daha ıyı bılıyorum
10 yıldır da vtı kullanıyorum..
yıl olmus 2015 hala vtı yok oyle yok boyle dıyorsunuz ne arabaymıs anlamadım gıttı
Senelerdir bu vti konusu tartışılıo. Evet bir uçak degil ama kendini kanıtlamış bir araba. 17-18 yasında bir arabayı hala 1-2 yaşında araçla denenebiliyorsa bu bence bir başaradır.
Demir parçası içinde kalp kırmaya gerek yok. Ama kim ne derse desin ister gitmesin ister gitsin vti tasarım harikası BENCE.
mertcan abi anlatmana ne gerek var, forumun bilir kişisi alper abi bilmiyor musun :)
not: biz seni böyle sevdik alper abi bunu da bil hemen agresife bağlama sen bize yazınca biz bişey diyor muyuz :D
Mertcan bana stock krank üzerine yeniden forged olarak kurgulanmış arabalardan bahsetme. Ben de sana dünya kadar araba sayarım o şekilde yapılmış. Bana göstersene şurada stock motor üstüne turbo yapan sağlıklı olarak 100 bin km yürütebilen adam. Neden acaba. Çok basit devir çevirdiğin motora hap kadar turbo koyamazsın koysanda vtec başladığında bitmeye yakın olacak devirden dolayı. Ee biraz büyük turbo koyman gerek. Büyük turbo demek yüksek tork demek. O zamanda basınç geldiği zaman kollar patates. Yoksa merak etme B16 nın K20 den turbolama için daha iyi olduğunu biliyorum bana anlatmaya kalkma.
Mertcan şuna cevap ver yazılımı sen kendin mi yapıyorsun yoksa bayi olarak yazılımı okuyup yollayıp remap olarak geri gelen yazılımı araba üzerine yeniden mi yazıyorsun?
şu konuyu bile çekirdeklik hale getirdinizya ne diyeyim :D
Peki bana örnek gösterebilecek misin bu ülkede stock motora turbo yapıp sıkıntısız yürüten. Ben megane ı ilk aldığımda da bana vti iyi araba doğru düzgün sağlıklı fhe lu vti megane ı geçer diyodun. Stock yazılımla Bursa da ercan la denedik o sana anlatır istiyorsan kaç boy olduğunu. O nedenle bana VTI ın da ne olduğunu anlatmaya kalkma 98 de de VTS varken VTI larla deniodum T4 varkende.
Adamlar beygir gücü olarak eşit değil diyorlar yazılım yapsın da denesinler 140 hp yaklaşık olarak vti ya denk olsun diye siz hemen olayı o zaman vti da turbo taksin demeye getiriyorsunuz.Yaklaşık 5-6 farklı deneme izledim 1.4 tsi 160 golf Rocco ve fhe vti yalnızca tek bir tanesinde vti geçti.
Fr,vti ya denk araç değil özellikle vti sokuk ise tamamen aracı alan sahibinin heycani
Şimdi olaya farklı açıdan yaklaşayım..
90 lı yıllarda performans için atmosferik, devir çeviren araçlar modaydı.. 2010 sonrasında ise artık emisyonu mümkün olduğunca düşük olan, az yakmaya çalışan, düşük hacimli turbo motorlar performans için gereksinim oldu. O yüzden VTi da turbo taksın tarzı söylemler kimse alınmasın ama bence saçma olur. Gün şartları ne gerektiriyorsa üreticiler onu yapıyor/tasarlıyor.
Yapılan denemenin denk olması için ise bence de Leon'a yazılım + dp yapılmalı ki anca güç seviyelerine gelsin, daha zevkli denemeler olsun.. Tamam tork fazlası var turbo dolayısıyla ama hacmen 200cc fark var, şanzıman oranları farklı, gaz tepkisi daha kötü vs vs gibi bir çok teknolojinin getirdiği dezavantaja da sahip :)
Şöyle diyim, 2015 type r çıkıcak 280 hp deniliyor.. turbo 2lt vtec.. 280 hp ye civarı na modlanmış bir ep3 ü geçti diyelim, o zaman bu Honda fanı görünen arkadaşlar neler yazacak? ikisi de Honda, ikisi de TypeR sonuçta.. :) Ben onu merak ediyorum..
Kırmayın birbirinizi boşuna vti kullanıcısına hak veriyorum kendimde kullandım fr biliyorum fr alan herkes inanıyor fr bu agaaaaaa deli makine ne biçim gidiyor falan diye farklı boyutlara taşımayın boşverin :D