User Tag List

Sayfa 5/8 İlkİlk ... 34567 ... SonSon
135 sonuçtan 77 ile 95 arası

Konu: Civic Vti vs. Leon Fr

MeRtCaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    81 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kelalper Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Peki bana örnek gösterebilecek misin bu ülkede stock motora turbo yapıp sıkıntısız yürüten. Ben megane ı ilk aldığımda da bana vti iyi araba doğru düzgün sağlıklı fhe lu vti megane ı geçer diyodun. Stock yazılımla Bursa da ercan la denedik o sana anlatır istiyorsan kaç boy olduğunu. O nedenle bana VTI ın da ne olduğunu anlatmaya kalkma 98 de de VTS varken VTI larla deniodum T4 varkende.
    1-2 ay ıcınde kendı arabamo ornek gosterecegım sana merak etme

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Adamlar beygir gücü olarak eşit değil diyorlar yazılım yapsın da denesinler 140 hp yaklaşık olarak vti ya denk olsun diye siz hemen olayı o zaman vti da turbo taksin demeye getiriyorsunuz.Yaklaşık 5-6 farklı deneme izledim 1.4 tsi 160 golf Rocco ve fhe vti yalnızca tek bir tanesinde vti geçti.
    Fr,vti ya denk araç değil özellikle vti sokuk ise tamamen aracı alan sahibinin heycani

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Şimdi olaya farklı açıdan yaklaşayım..

90 lı yıllarda performans için atmosferik, devir çeviren araçlar modaydı.. 2010 sonrasında ise artık emisyonu mümkün olduğunca düşük olan, az yakmaya çalışan, düşük hacimli turbo motorlar performans için gereksinim oldu. O yüzden VTi da turbo taksın tarzı söylemler kimse alınmasın ama bence saçma olur. Gün şartları ne gerektiriyorsa üreticiler onu yapıyor/tasarlıyor.

Yapılan denemenin denk olması için ise bence de Leon'a yazılım + dp yapılmalı ki anca güç seviyelerine gelsin, daha zevkli denemeler olsun.. Tamam tork fazlası var turbo dolayısıyla ama hacmen 200cc fark var, şanzıman oranları farklı, gaz tepkisi daha kötü vs vs gibi bir çok teknolojinin getirdiği dezavantaja da sahip

Şöyle diyim, 2015 type r çıkıcak 280 hp deniliyor.. turbo 2lt vtec.. 280 hp ye civarı na modlanmış bir ep3 ü geçti diyelim, o zaman bu Honda fanı görünen arkadaşlar neler yazacak? ikisi de Honda, ikisi de TypeR sonuçta.. Ben onu merak ediyorum..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kırmayın birbirinizi boşuna vti kullanıcısına hak veriyorum kendimde kullandım fr biliyorum fr alan herkes inanıyor fr bu agaaaaaa deli makine ne biçim gidiyor falan diye farklı boyutlara taşımayın boşverin

iynn-RS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı civelek Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bazen boyle kardesler oliyo iste golf aliyolar leon aliyolar arabalar yeni diye en hizli saniyolar malesef ����
    Alıntı ERH_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    duygularıma tercüman oldunuz vallahi, küçük memlekette yeni yeni ortaya çıkmaya başlayınca bu tarz arabalar en hızlı benim hissi oluyo

teşekkür ederim. gti konusunda bişey diyemem ama denemeden bilinmez.
    Alıntı -aykt- Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Canakkale'de bir b16 kullanicisi olarak sizi cok iyi anliyorum 1.6t 180hp insignia ile bile kaldirmislardi bana.
    Alıntı Dragger Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İyi yapmışsın, turbonun etkisiyle uçuyor kaçıyor sanıyorlar

Ben şartlar eşitlensin flan demedim.Ortada buyuk bı esıtsızlık olmasına ragmen Fr ı yerden yere vurmuslar. Birazda olsa Güçler birbirine yaklaşsa sonuc biraz daha farklı olurdu. ikiside stock olsaydı zaten boyle bısey yazmazdım.

Alıntı MeRtCaN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    vti da ufak bi turbo taksın ozaman şartlar eşitlensin
    Turboyu hangi arabaya taksan yurur mertcan. 160 hp, extra modlu ve ıcı sokuk ,rakip full stock 140 hp en az 200 kılo agır bır araç. yazılım yapılsın dememe karşı turbo takılsın dıyosun. Bu cıddı olarak yazdıgını dusunmek bıle ıstemıyorum

Alıntı zOnstyLe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    VTi'in koltukları takılı olsada gecermiş, ama şu Leona yazılım atılsın falan denmiş yazılım atılıncamı şartlar eşitleniyor ? Saçma olmuş maşşallah araçların ikisinede VTi cigerli yurumuş.
    Çok saçma. Sanki Fr a GT30 takılsın dedım neyı sacma ıkısıde aynı guclere yaklasır ıste. 170 hp fan olur.

ayda 4-5 tane leon fr a yazılım yapıyoruz bız neyın nasıl gıttıgını nasıl oldugunu senden daha ıyı bılıyorum
    Fr yazılımla kaç HP oluyor mertcan ?

ilkerist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ya FR ile adamlar keyfi denemiş geçmiş,FR'ın cürmumü vti,yerden yere vurulacak birşey yok.Araba yürütecek adam FR almaz işi bu değil o aracın,vti geçti diye ne dert edindiniz.Sebepsiz bir tartışmadan başka birşey değil şu konudakiler.

mr.korhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    gerilmeyin arkadaşlar hepimiz buranın eskileriyiz , hadi bir soru sorup kafanızı dağıtayım ben,
    stock bir 160lık yada varmı bilmiyorum 180 lik scirocco ile stock bir vti ne oluyor denendimi hiç ?
    TK 777 - Agu Engine 2.0 Stroker GTX3076 Gen2
    FRK 02 - 2.0TFSI Stage 3 Golf MKV GTI DSG
    TK 757 - Mazda 323GTX AWD TURBO
    VTE 60 - Gen5 Prelude 2.2 Vti

ilkerist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mr.korhan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    gerilmeyin arkadaşlar hepimiz buranın eskileriyiz , hadi bir soru sorup kafanızı dağıtayım ben,
    stock bir 160lık yada varmı bilmiyorum 180 lik scirocco ile stock bir vti ne oluyor denendimi hiç ?
    f/e olan vti ile stock 160'lık manuel rocco denemesinden vti 2 boy önce yürüdü 60-200.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1-2 ay ıcınde kendı arabamo ornek gosterecegım sana merak etme
    doğmamış bebeğe don biçiyorsun Mertcan. Daha stock internal ile yapılmışı yok bana çıkmış şöyle olur böyle olur diyosun. Nenemin billuru olsaydı dedem olurdu.
    IN BOOST WE TRUST

yasindemir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Biz onu çok denedik tam tersi oluyor
    VW Scirocco 1.4 TSI Twincharger - 2012

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mr.korhan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Biz soyle bir sey denemistik burda

160lik ecufast yazilim + downpipe + egzozlu scirocco
    160lik delsol + egzoz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    81 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ibo 1.4 tsi 140 lik seat dan herhangı bır parca takmafan dv dp vg gibi 170 hp cıkartabılıyoruz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı -aykt- Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Biz soyle bir sey denemistik burda

160lik ecufast yazilim + downpipe + egzozlu scirocco
    160lik delsol + egzoz
    http://www.techturkey.com/forum/vide...-scirocco.html

Link eklemeyi unutmusum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Guc farki var esitsizlik olmus iki aracada masallah, bi yazilima bakar o zaman cekismeli olabilir, fr da hafif bi arac sanildigi gibi agir degil

K.Kaan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı yasindemir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Biz onu çok denedik tam tersi oluyor
    emin misiniz?

http://www.streetfire.net/video/ek-c...tsi_737826.htm

bunda viteslere dikkat edelim

http://www.streetfire.net/video/ek-c...tsi_737827.htm

bunda da turbo arabayla kaç devirde kaçıncı viteste basıldığına dikkat edelim derim.

Sanırım bi bizim çevremizdeki roccolar yürüyemiyor bu durumda... Stage 1 revo yazılımla egsozlu roccoyla arabamın üzerinde filtre headers 1.4 orta, kat ve son susturucu, hafif volan varken denerdik, 2şer kişi basıyorduk hep ve maksimum 2 boy geçiyordu beni.Arabamı izmirden getirdğim akşam tek kişi denediğimizde de tamponunda yürüyordum. Ve söylediği net şuydu: yazılım olmasa benim ağzıma .........dın. defalarca denendi bu arabalar. ki rocco buluşmalarında birsürü arabayla denenmiş sağır olmayan bir araçtan bahsediyoruz.

Unutulmaması gereken birşey var biri 2 3 yaşında araaba ne kadar kondisyonu dusuk olabılır kı 18 yıllık belkı 2 3 kere motor yapılmış bir arabaya göre? o yüzden her vti la kıstas almak doğru olmaz.

K.Kaan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bi de o videoda both stock diyor vti için konu sapmış yine... kaç km kaç devirde basıldı peki?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    81 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kelalper Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    doğmamış bebeğe don biçiyorsun Mertcan. Daha stock internal ile yapılmışı yok bana çıkmış şöyle olur böyle olur diyosun. Nenemin billuru olsaydı dedem olurdu.
    ben donu biçtim cocouk içine sıctı bile merak etme sen
    kel kafanı yorma

kal saglıcakla

Post Thanks / Like
    Mentioned
    81 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

bende denedım scırooco ıle

benım arabamı yurumedı
    scırocco mu yazlımlıydı bılmıyorum ama
    benı ıyı gecmıstı

rebeloghy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Konuda belirtmek gereken önemli bir detay var ki Leon boş ağırlığı 1150 kg bir araç. Öyle at deve ağırlık farkı yok yani.

F/e/h vti karşısında yazılım egzoz eşitlik mi olacak ?
    İkisinde de Filtre egzoz olsun yada yazılım olacaksa , yazılım egzoz Leon ile f e h + p28 vs beyin olan yazılım yapılabilen bir vti düşünsek ?

Konu berkay ın dediği gibi biraz arada kaç yaş fark var, yeni bir araç Leon. Bir yazılımla çok güzel giden , sınıfından çok daha hafif , modern bir araç. Yazılımlı vs hem tat veriyor performansa hitap edebiliyor. Hem sakin sakin sehir dışı yapıyorsunuz 5 litreli tüketimlere düşüyor..

Vti ise yıllardır tartışması bitmeyen bir araç. Civic ten sonra 307 ye geçtim. Vay be ne güzel duruyor ne direksiyon var ne güzel dönüyor dedim. Ailede kimse geri alınmaz Civic diyor , ama gidişi , verdiği zevk dedin mi mantık devreden çıkıyor. Zevki için binilecek araba vti. Zevkine hitap etmeyen boklamasa , zevkine hitap eden de aracı gezegen yörüngesinden çıkarmasa ne kadar tatlı bir topluluğuz aslında
    -Fırat

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler