dynoların çarpanlarını neye göre belirliyorsunuz istanbulda DD sonucunu 1.12 yle çarpıyolar siz 1.22 yle çarpmışsınız
Printable View
dynoların çarpanlarını neye göre belirliyorsunuz istanbulda DD sonucunu 1.12 yle çarpıyolar siz 1.22 yle çarpmışsınız
Bunu biz değil dyno üreticisi belirliyor, zaten asıl olan tekerlek gücü. Her aracın aktarım kaybı farklıdır ve kimse gerçekte bilemez motor gücünü. O yüzden estimated hp yani hesaplanmış güç diyorlar.
Ama aktarmada %12 kayıp olan bir araç bildiğim kadarıyla daha üretilemedi.
ön çeker araçlar %15-%22 arası
arka çeker araçlar %17 - %25 arası
4 çeker araçlar %22 - %30 arasıdır genelde. istisnalar vardır.
%17 loss 0.85 motorda 1.20 yapar.
100/0.83 = 120,48
100 * 1.20 = 120
1.20 * whp = crank hp yüzde 17 kayıp olan araç için kullanılır.
dünya üzerinden hiç bir chassis dynamometer asla motor gücünü bilemez. sadece kayıp tahimin yaparak ulaşılır.
hiç bir dyno sheet te yazan crank hp doğru bir tahmin yapılmadı ise asla doğru veri değildir.
chasis dynolar size net whp ve wtq verir.
engine dyno olamadan cranktaki net %100 doğru güç asla bilinemez.
chassis dynoda whp si aynı olan aynı iki aracın 300 olsun diğer aracın da 300 olsun bunların motor güçleri aynı olmaya bilir. birisinin motor yagı, sanzuman yagı farklıdır değişir. lastik kalitesi farklıdır değişir bir petlas ile michelin aynı olamaz.
dynoda ki aynı aracın yazınki ve kışınki ölçümleri aynı olmaz.
istanbul ankara net sıcaklık yükseklik farkı asla aynı olmaz. istanbulda hava 10 dereceyken ankarada hava -5 olabilir gece 3 te.
sözde 300 400 500 ölçülmüş almanyadaki turbo kiti firmasının aracı ne koşullarda test ettiği bilinmemektedir. genel olarak SAE stnadartları doğrultusunda 85 nem, 25 celcius ve 29. 25 -75 in hg atmosfer basıncıda doğrulanır.
sonuç olarak bu firma bunlarla 320 alıyor sen nasıl 340 aldın sorusu hiç bu işten anlamayanları yapacagı turden dir. aynı firma 320 95 oktan mı almış hava soguyunca ne oluyor acaba 0 derece ölçülüncedeme 320 veriyor bu araba.
320 veriyor diye 320 ye mi sınırlı hayır tabikide değil.
dünya üzerindeki bütün dynolar normal şartlarda birbirlerinde hiç bir zaman aşırı farklı güç ölçemezler matematiksel olarak mümkün olamaz.
yük tip dyno olmayan inertia tip dynoların ölçümleri ne yazikki doğru değildir. aracın yol yükü, yola aracın basma yükü, etc. bunlar doğru hesaplanarak dyno hazırlanır. loading olmadan gerçek güç çıkmaz.
yüklü ölçüm ile yüksüz ölçüm yüklüde her zaman gerçek araç gücüdür.
yük tipi dynolarda araçlar yoldaki gördügü yükün bile çok daha fazlasını alabilir.
kimin arabasının dyno da ne güç çıkarttıgı dan önemlisi yolda kimin kimden daha hızlı oldugu daha önemlidir. Bu bir yarıştır herkes herkesler yarışmaktan başka bir şeyde yapmamaktadır. daha da önemlisi kimin nasıl araba yaptıgı, kopya çekmeden başkalarının başarılarından kendilerine pay çıkartmadan ne yaptıgıdır.
konuşulan golf 300 hp lik bir motor değildir. tekeder 280 veren hiç bir araç 300 olamaz.
300 hp lik golf gti konuşulan araçlarla ki denemelerinde onları geçemez.
dbn karşılaştırmaları net değildir. bir dbn 9 olan araba sökmeden vey modlamadan ölçmüştür böylelikle diğer rakiplerini kandırmıştır. bir gece deneme olur 7.7 8.0 olan araba 9 lük arabayla aynı gitmektedir.
kimsenin kimseyi kandırmasına gerek yok zaten kimlerin neler peşinde oldugu herkes çok iyi biliyor. kimse bu yarış ortamında kimseye arabası hakkında doğruları söylemez hep saklar.
doğruları konuşan insanlarda karalanır. ama kim karalar tartışılır.
geneldede deneme var denince kaçılır.
fact or fiction ? şimdi nerde arkadaşlar.
Maşallah Hakan Abi. Allah nazardan saklasın. K04ün housing çok küçük olduğu için ister istemez alttan basınca 1.4-1.5peak atıyor, polar fıstan ve loglardan da görüldüğü üzere hemen akabinde 1.1e hatta anlık 1.0a bile düşmüş ve kesiciye 1.1le giriyor
dikkat ettiyseniz yazdıklarımı sizden başka kimse komik bulmamış, muhtemelen peak atmanın değil continious basıncın önemli olduğu bilen büyük bir çoğunluk var.
bakın önceki mesjlarda log paylaşılmış, istenilen 1.1 atılan peak 1.5.
Peki neden istediğinizden fazlası olabiliyor en basit sebeplerinden biri housing çok ufak olamsı.
Ayrıca 2 mizin aracına basınç saatini bağlayalım siz ne peak atıp ne basıçta gidiyorsunuz aynı anda aynı şeyi benim aracımada yapalım ve deneyelim araçları, böylelikle sizin ilk teklifinizde boşa gitmemiş olur, dediğiniz gibi yarın birgün 2.5 filan atar mazallah sizleri birdaha saatlede ikna edemeyiz.
Maşallah cok iyi sonuç emegi gecenlerin ellerine sağlık
Bakın benim araba konusunda hırsım falan yok. Arabamı ne basınçla nasıl sürdüğümü bilen bilir. Ben günlük binerim hiçde kasmam. Birçok kişi içinde referans araba olmuşumdur. Çünkü benim nasıl biri olduğumu, arabamda ne olup ne olmadığını beni tanıyan herkes bilir.
Bende greddy basınç saati var. Eğer isterseniz size bir saat bağlatıyım. Benim gösterdiğim yerde arabayı dynoya sokalım. Bakalım nasıl çıkıyor. Varmısınız?
Anladım ben sizinle deneyemeyeceğim, gidip mustang hariç dynoya çıkıcam ama neden ? Sizin hırsınız yok benimde yok, olsa yapılan onlarca denemenin videosunu burada paylaşmış olurdum.
Birde dikkat ettinizmi sizden başka kimse basınç yada benzer birşeyden sizin gibi hiç şüphe etmiyorlar, çoğu arkadaşınız bir sorun acaba neden ?
Sizin dediklerinizi yapmamın tek yolu var enkada 2 şer kişi deneriz saatleri bağlarız şahitler huzurunda 1.1 bar ile neler oluyor görürüz.
Emin olun basınç ile ilgili bildiğiniz herşey değişecek.
maşallah hakan abi çok güzel hızlanıyor.
Basınc düşürücem demenizin umarım mantıklı bir sebebi vardır, eğer yoksa bende basınç hortumunu çıkartayım bari. Ayrıca Her iki aracada mekanik boost saati takacağımız için nasıl isterseniz benim için uygun. Basıncı ister düşürün ister yükseltin.
Ama bana inanmayan sizsiniz, basıncı düşürüp ne yapacaksınız?
Böyle kaliteli işler her zaman bir araya gelemiyor ne yazık ki, ayrıca araba tüm çıktıların ışığında ne olduğunu gösteriyor. Tebrikler Vmax , tebrikler Hakan abi.