Ea888 yani zincir tipli 2.0 TSI larda sıkıştırma 10.3 bwa engine de de 10.3 BWJ engine yani Cupra 9.8 :) ben USP Motorsports un yalancısıyım :)
Printable View
Şef arabana aylık mı biniyorsun , bak günlük binenler var :)
Biz ailecek biniyoruz mesela çoluk çocuk her gün işe gidip geliyoruz 300hp ile ;)
kendi dynolarım için konuşuyorum 2 tane DD için ölçtüğümde neredeyse aynı sartlarda 1 e 1 aynı alıyorum sonuçları dyno dynamics kurulu iken(Avustralyadangelmişlerdi calibre için) ölçüyordum çıkarıp Mustang ile ölçüyorum 1-2 beygir değişiyor kesinlikle baska dynamics ilede aynı sekilde aralarında 3~5 oynuyor
Kondisyona göre en az ve en cok u yazıyorum bilgilendirmek amaçlı yanlış anlamayın genelde ruhsat beygirlerinin tamami mOtor die tabi r edilen Engine Dyno ile lanse edilir hiçbir araba ruhsat beygirinde olamaz dynoda aktarmasız kayıpsız sürtünmesiz Saf motor beygiri ölçülmektedir
bir kaç örnek vermek isterim
Lp640 Stock 547 (Stock 640)
F430 tubi ile 452 (orjinali 490)
italia 458 tubi filitre 540 (orjinal 570)
Stock Golf7 90~92 Hp çııkıyor(2014 TDI105)
Stock Scirocco 148 hp çıkıyor (160orjinal )
Stock polo Gti 168 (180 orjinal)
Stock 320d 164 ~153hp (F30 320D 184 HP)
Stock M3 E92 370~380 çıkıyor (414hp)
Stock E46 M3 280 civari çıkıyor(340hp)
Stock Sti 2014 250~260 çıkıyor (280 olan)(belki egsoztlu)
Stock Golf 5 Gti 180 hp(211 lik motor)
Stock Cupra 200~210(240lik)
Stock S3 250 civarı cıkar (260 da gördüm)
Stock Ewo9 255 çıkıyor
italia 458 tubi filitre egsozt programl 579
1,12 1,15 Felan oranlar malesef Baska insanların kıcından uydurmasıdır
MUstang dyno ve Dynamics normalde Calibreli sekilde dynoJet ve Dynapack e göre %10~12 arasında az ölçer, bosch, Maha ve Vamag a göre %12 15 arası yeniden az ölçer
insanların 230 250 die söyledikleri Stuplar genelde bende 200~215 arası çıkar
300~310 HP eg ek EP misalen 9 un altı kesinlikledir MİN 8,8
250~HP bir ep3 10 civarında koşar 10,5
946 Beyfir bir GTR 3~ koşar
830 bir ewo 3~ koşar
Estimated Demek yaklaşık demektyir 4 çekerlerde %20 22 Max gördüm şimdiye kadar normal şekillerde arkadanlar öndenlere göre az biraz daha az kayıplı malesef ama ortalama %12 %15 %20 gözüküyor
teker güclerine bakmalısınız
anladığım kadarıyla dynoya biraz *** atma olmuş kesinlikle bozuk olduğunu düşünmüyorum söleyebiliceğim tek sey evet amerikadan amca gelcek yapcak en düzgünü öle oluyor yada baglanıp yapıcak ben uğraştım ama benimki gayet suanda düzgün ölçüyor calibrasyon yapılır olur biter sıkıntı yok
ayrıca bazı yerler ve firmalar dynolara *** atmaktan bence vazgeçmeliler çok firmadan araba geliyor yanlış ile ölçse egrileri görmeyin dağlar taşlar havalarda oluyor malesefgüvenilir dynolarımız çoğalıyor 1 kere calibrasyondan sonra hepsi oturabilir ama birçok dediğim gibi firma iyi veya kötü *** atmaktan skılmadı :) kendilerini kandırmaktan baska hiçbirsey değil yaptıkları :)
ben tekrar yazayımda sadece öğrenme amaçlı yazdım birşeyler varsa bizde yaparız belki diye kimseye kötü durumda bırakmam istemedim yanlış anlaşılma olmasında
bu arada bende 1.5 peak atıp 1.1 civarı kesiciye giriorum die biliorum
Benim motorum kayışlı. hakan abinin GTI da kayışlı. Ben türkiyede (audi hariç) henüz zincirli tip tfsi görmedim. Vw nin yeni gelen gti cupralar da zincirli tip. O motorların sıkıştırması 10.3 olabilir pek bilgim yok ama BWA engine yani 07-08 gti ların sıkıştırması Bwj motorlardan yüksek.
Basınca neden bu kadar takiliyorsunuz astranin 240 hp lık setup ıyla 300 hp lık setup ida ayni basınç 1.4 peak atar 1.1 cont. Yürür ayni basınç diye ayni gücümü verecek araç ?
Westi555 aracınızdaki değerleri gerçekten çok sağlıklı ve ulaşmak istediğiniz güçte olduğunuz belli. Deneme olacaksa bende gelip izlemek isterim. Güclu GTI ler her zaman ilgimi çekmiştir.
Fakat golf un değerleri ve videoları olmasına rağmen neden denemek isteyen Audi'nin hic bir değeri yok ortada. Sadece olmaz imkansız demiş. Bence en kisa surede denemeleri görmek lazım. Basınç kısilmasına gerek yok.
Özgün emek verip yazmış teşekkür ederiz, hepimiz için güzel bilgiler, sonuçta dyno kullanma şansı daha yeni yeni buluyoruz. Ankarada ilk sonuç belirtenlerden birisiyim, umarım ileride kendini daha çok ispatlarda, bu yatırımı sanayiye yapan Utku kardeşimiz hakettiğini alabilir.
Özgünün dyno sonuçlarına göre stok araçlar bile düşük çıkıyor, sanırım ankaranın kalibresi daha yüksek, stok araçları fabrika değerine yakın ölçmüş.
Bu durumda ben istanbulda ölçebilsem sanırım daha düşük çıkar ama benim için mustang dynoda aldığım bu sonuç çok tatminkar oldu. ( full yapılı polo gti'ın 212hp ( 174 teker ) çıktığı gün aynı koşullarda çıkmıştım o yüzden için rahat.
Olay neden RED in basıncına döndü ben anlamadım.
Log da var ortada.
Hakan'ı tanıyanlar zaten öyle "gereksiz" muhabbetlere girmeyeceğini bilir.
Bence gerek 100-200 süresi, gerekse hızlanması ve log dosyaları RED GTI ın basıncını doğruluyor. Ortada abuk bir durum yokki o konuda ?
Bence burdaki tek fail ki benim baştan beri söylediğim,
MustanDyno 345hp sonucu...
Özgünün dediğine göre: Maha ile arasında %12-15 fark var Mustang in. %13 desek ortalama, 390hp yapar.
K04 ile 1.1 basınçta ( ki zaten log dosyasına bakarsanız 1.5 attığı tek bir devir var altta sonra hep 1.1 yürüyor araba, GTI tam gücü 6000rpm de veriyor ve ordaki basınç 1.1)
Yani K04 ile 1.1 basınçta 345hp MustangDyno sonucu sorgulanmalı,
RED in basıncı değil.
bizim istanbuldaki mustang ile karşılaştırınca mantıklı gelmedi bana. Özgün daha iyi yorumlar bunu bence. 100 lerce araba çıkardı sonuçta.
Ama yürürü, süresi vs bence RED GTI ile ilgili soru işareti olmasına gerek yok.
bence insanlar yanlış yere odaklanıyor.
MustangDyno çok iyi bir dyno, Ankara için bir nimet,
özgün de bahsetmiş, amcalar gelsin kalibre etsin diye, bence o tarafa odaklanmakta fayda var.
Son olarak cooler hariç tam dolu ve yakıtlı polo gti
160hp teker de 195 motorda verdiğinde benim aracım 252 teker 307 hp veriyor,
mustang dyno için parastick measure ilave edilince aynı polo 177 teker 216hp motor veriyor.
bu şeklide ise red gti 283 teker 345hp motor veriyor.
Nasıl istenirse öyle kabul görsün benim için hiç sorun değil.
Dyno calibrasyonu load cell calibration yani yük hücresi kalibrasyonu bu işlem 30 sn sürüyor. 5 yaşındaki cocuk bilgisyardan anlayan yapabiliyor.
yurt dışından gelen kişiler dyno işini hiç bilmeyen insanlara yardım etmek için ek ücret alınarak gönderilen kişiler.
aptal olan kişilerin ve çok zengin olan kişilerin hava atacagı türden. yurt dışından bilmem kim geldi adam esti geçti.
bence türkiyede de yurt dışındaki insanlar kadar çok daha zeki ve bilgili insanlar var.
zaten söyle de bişi var mustang maha roto mainline hep yanlış ölçüyor zaten. dyno jet iyi ölçüyor. :) dünyanın en büyük firmalarına burda laf ediyorsunuz.
evet en iyi dyno *** dynosu ama oda ölçmek için *** ister.
240 lik araba istanbulda 210 cikiyosa nasi calibrasyonu dogru oluyo anlamadim.
üstüme düşmez ama MAf Kaç inch ? orjinal size mi ? Filitre kitlimi ? kaç Gr hava çekiyor sölerseniz aşa yukarı güçlü gücsüz bir fikir belirtebilirim burdakilere kıyasla
Bunun nedenini veya açıklamasını bende bilmiyorum
ama Google da aratırsanız Dynojet vs MustangDyno veya Dynojet vs Dynodynamics (Maha vs Dynodynamics, Maha vs MustangDyno vs. vs. vs. ) yüzlerce binlerce sonuca ulaşabilirsiniz.
İşin özü; MustangDyno ve Dynodynamics in Maha, Dynojet gibi dynolara göre %10-15 arası düşük ölçtüğü yönünde.
neden böyle neden bilerek böyle ölçüyorlar mantığını bilmiyorum.
ama durum bu. Özgün bence açıklama yapabilir bu konuda.
Ankaradaki MustangDyno nun da eğer ki dünya ile kıyas yapması öngörülüyorsa bu şekilde ölçüyor olması lazım.
Ki zaten senelerdir istanbulda insanlar o kıyasla yol alıyor.
Eğer ki hayır biz gerçek güce göre kalibre ettik vs deniyorsa da, kimse birşey demez tabiki ama gerek istanbulla gerekse dünya ile kıstas şansı olmaz bu sefer de.
tercih meselesi...
ama işin özü bu,
zaten senelerdir gerek mustang ile gerekse dynodynamics ile ölçüm yapan insanlar ya da kulaktan dolma bu dynolar hakkında bilgi sahibi olan insanlar, bu konudaki dyno sonucu yüzünden Hakan'ın arabasına saçma sapan ithamlarda bulunmuşlar. sıkıntılı olmuş o yüzden.
Kıyaslama yaparak değil doğruları konuşarak ilerlemek lazım.
kulaktan dolma bilgilerle konuşmayın lütfen.
kendiniz de ölçün biçin öyle verilerle gelin adam gibi karşılaştırın.