atom bombası atılalı 72 yıl olmuş, ve adamlar 72 yılda sıfırdan bu hale gelmeyi başarmışlar.
biz de kurtuluş savaşınn bitişini yani 1922 yi milat olarak alalım, 95 yıl olmuş ama aramızdaki farka bak...
Printable View
90'lardaki japon otomotiv endüstrisini şimdikiyle karşılaştırınca, kendi ülkemmiş gibi üzülüyorum. gerçekten büyük bir kültür gözümüzün önünde tarih oldu.
honda'nın senna ile yükselişi, 80'lerden temelleri atılıp, 2000'lerin başına kadar önü alınamayan typer efsanesi. toyota'nın ae86'sı, suprası. nissan'ın silvia'ları ve skyline'lar. mazda'nın rotary efsanesi, fc, fd rx-7. 2 senede bir kasa değiştiren, ralli'yi baştan yazmış mitsubishi evo'lar. zamanında birbirlerinden başka rakipleri yoktu. hepsi tarih oldu.
bugün hiç bir type-r japonya'da üretilmiyor. mazda wankel üretimine çok uzun bir ara verdi. son evo da 2011'de banttan indi. supra zaten sistemin açığıydı, bir daha haber alınamadı. tamam gt-r r35 ile devam ediyor ama aynı ama fiyatı-performans skalası çok farklı bir boyuta geriledi.
keşke aynı ivme tekrar yakalanabilse. japon'ların otomobil anlayışı, bizim kültürümüze avrupalılardan daha yakın. neyse ben mağarama dönüyorum. bir iki doz best motoring alayım.
s2000'den ne istediniz allahsızlar :D